• Analiza wyników Autor: ~delko [188.146.184.*]
  • Re: Analiza wyników Autor: ~ja [31.1.149.*]
    słabe ...
    a teraz że wzrosło bo coś przejęli zabawka

przecież po to przejmowali żeby rosło właśnie to potwierdza że te akwizycję mają bardzo duży sens

a w tym roku będą kolejne czyli można przyjąć że kolejny postęp będzie w kolejnych kwartach!

a jak mowa o covidzie to efekt będzie w drugim kwartale gdyż w nim będą 2 miesiące kowidu a w 1 kwartale było tylko pół miesiąca
  • Re: Analiza wyników Autor: mazzo [185.28.248.*]
    W ogóle hitem dla mnie jest stwierdzenie, że wzrosty to wynik jedynie koronawirusa. Mam wrażenie, że osoba odpowiedzialna za tą analize przygotowała ją na kolanie i w oparciu o pozycje "wybrane dane finansowe" w raporcie. Nie mając pojęcia o tym co się tam dzieje.
    Szlag człowieka zalewa jak na tak poważnych portalach pojawiają się takie gówna.
  • Re: Analiza wyników Autor: ~hgjhgjh [95.41.187.*]
    Głupota niektórych "analityków" poraża. Za miesiąc dywidenda, drugi kwartał jeszcze bardziej dochodowy, zysk taki że na bank będą kolejne przejęcia bo mają kasę, a za rok pewnie dywidenda dwa razy większa i dodatkowe zyski z kolejnych inwestycji. Koronawirus będzie jeszcze długo z nami, bo do szczepionki daleko, również ani słowa również o stałym wzroście zapotrzebowania na chemie bo dzięki wirusowi zmieniła się kultura i higiena. A analityk pieprzy o problemach segmentu, bo sklepiki osiedlowe mają problem, podczas gdy Delko na naszych oczach zmienia się w dużą sieć hurtowo-detaliczną...
  • Re: Analiza wyników Autor: mazzo [185.28.248.*]
    Mam wrażenie, że wyżej wspominany analityk przeczytał poradnik "jak wykonać analizę w pół godziny" i sumiennie się do niego zastosował.

Idąc jego tokiem myślenia (wzrost przychodów przez koronawirusa), wyłączając przychody przejęciowe, koronawirus pojawił się w 2019 roku. Prorok jakiś O.o?

Z drugiej strony zastanówcie się. Czy dobry analityk giełdowy kończy na jakiejś gówno wartej stronie pracując za marne grosze? Właśnie. W internecie każdy może pisać co mu palce na klawiaturze wypiszą.

• Re: Analiza wyników Autor: ~Delkoman [178.42.193.*]
    Chyba pan z artykułu nie zdążył kupić albo zainwestował w Global na górce. Same negatywy, co z tego czy zysk jest z tego że przejęli, tzn. że firma się rozwija, bo kupuje mniejszych. Ważne że wyniki się poprawiły a w 1 kw. to akurat koronawirusa było ze 3 tyg.
    Dziś nawet na zamknięciu kursu nie mogli ustalić.
[x]
DELKO -1,15% 6,90 2025-12-03 16:23:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.