powiem wam tak, pierwszy raz widze tak dziwne wezwanie a w zasadzie zaproszenie do zapisow, moim zdanie te dwa twory roznia sie diametralnie, w przypadku zaproszenia nie ma gwarancji zakupu, tak mi sie wydaje zapis w wezwaniu np na 100% gwarantuje dojscie do skutku, tu proponuja zaproszenie do zapisywania moze okazac sie ze obecni posiadacze pakietow wypelnia zaproszenie czyli 4.779.565 akcji i po ptakach, redukcji tu nie bedzie wezma od kogo beda chcieli, i zawsze moga cos zmienic maja czas na wykup do koncca 2021 roku stad tak dziwnie zachowywal sie dzis kurs, widac inwestorzy7 nie wierza ze akcje zostana kupione od nich a nie od grubasow myslalem wczoraj ze nie sposob bedzie dzis cos tu kupic ponizej 14 zl a ty szok kupilem po 8,20 ;-) poczekalem i poszedl pakiet po 9,90 to naprawde zadko sie zdarza to najlatwiej zarobiona kasa w mojej historii od lat 2000 byc moze jutro bedzie kolejne 40% kto to wie ale ja ryzykowac juz nie bede wole kasiorke na koncie niz czcze obietnice postepownie tej spolki mi sie nie podoba i szczerze jestem zaskoczony ta cena ktora ustalili to szok ale widac kombinowali zarzad ma akcje i chce je sprzedac wiadomo ze od nich pojda w pierwszej kolejnosci a pozniej reszta i ulica boje sie jednego ze ludziska nafarzeruja sie akcjami do 14 zl liczac na cod a oni tych akcji od nich nie kupia bo np oglosza ze pierwszego dnia juz skupili ile chcieli i po zabawie jakie macie przemyslenia w tym temacie?
nie jestem pazerny, 20 oczek zarobione i do widzenia, mam teraz co innego na oku po prostu dziwne jest to zaproszenie do zapisywania się na sprzedaż akcji, mogli sobie skupować z rynku do 15 zł nawet cały rok a jednak wybrali jakąś pokrętna dziwną drogę, bo de facto tu nie ma nic pewnego, prawo nie zabrania skupu własnych akcji z resztą nie musieli by sami skupować ktoś na ich zlecenie a potem pakietówka i po zabawie, spółka ma tak mało własnych akcji że do poziomu 33% wiele im brakuje więc żadnego wezwania zrobić nie mogli, a z resztą nawwet nie wiem czy można zrobić wezwanie na własne akcje, ktoś tu pisal o uzunięciu z GPW oczywiście że ten scenariusz jest możliwy przy takim FF to aż dziwne że to jeszcze tu lata w ciągu kilku dni sprawa się wyjaśni kto i ile czego i od kogo kupi, ja mimo wszystko zalecam ostrożność ale każdy ma swój rozum pozdro
dokladnie tez tak pomyslalem jak zobaczulem akcjonariat, nie powiem ze nikt nic nie sprzeda ale przeczytajcie prospekt dokladnie i zobaczcie jakie tam sa zapisy jakie prawa ma spolka i co sie stanie jak np wszyscy zloza zapisy, opisany jest tam sposob redukcji zlecen itd tym sposobem cos sprzedasz a z reszta zostaniesz na lata pewnie z tego powodu tu nie grzeja nawet spekula ma to gdzies bo wiedza ze moga na lata umoczyc kapital, lepiej pograc delko komputronikiem czy innym diablem niz tym gniotem ja obserwuje ale wilczego pedu jakos tu nie widze a to przykre bo spolka wymysla jakies pokretne zaproszenia itd merc ten od rekawiczek zrobil skup po 50 przy cenie 45-46 i to jest uczciwe a nie jak tutaj cena 6,10 a oni skup po 15 widac komus zalezy firmowa kasa zaplacic za wlasne paczki i zarobic kilka baniek skad ta srednia jak to od roku sie kisi to od 2013 roku nie przekroczylo 9 zł no moze w piku raz czy 2 wiec cena jest z kosmosu zupelnie nie adekwatna do sytuacji rynkowej spolki zastanawiam sie dlaczego gpw albo knf nie reagowala jak oni podali taka cene? bo skad ona jest z kosmosu?
Witam, nie doszukiwałbym się tutaj jakiś spiskowych teorii... (od razu żeby było jasne akcji nie mam, ale wieczorem lubię przeanalizować spółki z gwałtownym wzrostem/spadkiem). Po prostu nie mogli ogłosić standardowego wezwania ze względu na zbyt mały pakiet (<33%), nic nie sugeruje ale jutro w trakcie sesji przyjrzę się dokładniej i jeśli coś wymyślę -może kupię- podzielę się na forum. Opinia może mało pomocna ale szczera i bezstronna. Pozdrawiam
no spoko luknij i analizuj czekam na wnioski, juz wczoraj mialem pewne watpliwosci, w historii pewnie byly juz rozne zwroty akcji w czasie wezwan lub zaposzen ale to jest wyjatkowo dziwne, pierwszy powod to maly FF 85o tys to powiedzmy ze w obrocie 2/3 reszta lezy na rachunkach moze i martwych ktos kiedys kupil i ma nie handluje aktywnie moze jak teraz sie dowie to bedzie probowal sprzedac, masz racje ja wiem ze spolka sama z tym pakietem wezwania oglosic nie moze ale od czego sa firmy maklerskie od czego ra raje podatkowe mozna na slupy skupowac do wora ile wlezie, zarzad wie ze to co na rynku tego i tak nie rusza bo za malo musi ktorys z duzych puscic pakiet i mysle ze ta cena jest wlasnie dla niego przy okazji i ulica cos sprzeda ale jak zredukuja o polowe to sprzedasz polowe a reszta? przeczytaj sobie dokladnie prospekt punkty od 3 do 5 i analizuj mam jeszcze jedno pytanie albo i temat powiedz mi skad oni wzieli ta cene 14,92 zł/1akcje, to nie jest zadna srednia chyba ze z 10 lat ostatnio chyba od 2013 kurs nie przebil 9 zl no moze w jakims piku, to moim zdaniem nadaje sie do knf wiem ze kiedys skupywali chyba po 13 ale nie pamietam tego kiedy to bylo wynika ze i tamto zaproszenie sie nie powiodlo jak chcieli sam nie wiem co o tym myslec, wczoraj powalczylem na chwile i oddalem po 9,90 na widlach, kto wie co bedzie do 8 czyli pn bedzie kluczowy i licze na ew spekule chociaz na chwile zeby podpompowali do 13-14 ale chyba tak sie nie stanie z reszta nasza pralnia jest nieprzewidywalna np helio 9 tranzakcjami robi sie wzrost najpierw o 20% a na close 12,36% czyli od 9 do 10 zł bez zadnego info po prostu spoldzielnia pracy, dzis normalnie dalo zarobic CCC sprzedalem moze za wczesnie ale pierwszy raz od niepamietnych czasow na tym czyms zarobilem dobra kase zawsze wchodzilem i sie mielilo albo spadalo raz w czasie covida-19 udalo sie zarobic 35% nie jestem pazerny i nie bede czekal do 100% czy 200% bo juz nie raz umoczylem nie lubie tej spolki ale sentymenty na bok czekamy jutro na CPD i odpal... oby ;-) pozdro
Tak w ramach wytlumaczenia 14,92 jest to zapewne obecny kapital spolki (minus oplaty zarzadu do czasu zamkniecia s.a.) dzielony na liczbe akcji. Cpd po wykupieniu bedzie miala ponad 50 procent akcji, nie chca stracic obecnego zarzadu, bo pewnie podwyzsza pensje na koniec i spolka do 2021zostanie zamknieta. Jak uwazacie????
Mogą ją wcześniej zdjąć kto wie może sami dojdą do 66% a wtedy prosta droga do wezwania na całość, naprawdę nie wiem co myśleć nadal się kisimy bez żadnego kierunku, w pn ruszają zapisy w więc start jest bliski
zobaczcie ostatnie marcowe wezwanie było po 5 zł co się stało przez 3 miechy że potroili wartość?