Wybicie pod raport wyraźnie siadło. Spółka trochę na uboczu, z niskimi obrotami i przez to pewnie kurs nie zawsze powiązany z fundamentami. Raport za q1 rewelacyjny. Mocny skok przychodów i zysku. Co do perspektyw na dalszą część roku, warto odnotować spory udzial w kosztach materiałów i wynagrodzeń, gdzie presja zelżała. Dobrze to wg mnie wróży rentowności w kolejnych kwartałach. Budowlanka jako driver popytu na produkty i towary spółki na tle innych sektorów też sobie radzi stosunkowo dobrze. Ale ktoś cierpliwie podsypuje nieduże pakiety akcji poniżej 2 pln i wygĺąda to na próbę utrzymania kursu w ryzach. Nie można wg mnie wykluczyć opcji wezwania i próby zdjęcia tematu z rynku jak najniższym kosztem. Nawet gdyby tak było kurs nie odbiega za bardzo od średniej z 6 miesięcy więc i z tej strony ryzyko ograniczone. Biorąc pod uwagę raport i perpektywy spółki jest to wg mnie spokojnie materiał na 3-3.5 pln.
Parę tysięcy dziennie da się zebrać z oferty kupna. Podaż oddaje regularnie małe pakiety. Generalnie jak na standardy nc jest pod co grać, mam na myśli fundamenty. Ciekawie wynikowo wygląda też aiton, biztech i softblue, ale w tym ostatnim przypadku spekulacja osiągnęła już trudne do zaakceptowania rozmiary.
ot co, pełna zgoda, Obroty psuły obraz tej spółki i zniechęcały potencjalnych inwestorów-spekulantów. Tu kurs od dawna powinien być na innym poziomie, te 3 z kawałkiem to bez dwóch zdań. Osobiście dokupuje sobie co jakiś czas akcyjek i jestem pewien, że ruszymy. Pozdrawiam !!! ps. co do obrotów … jak wszyscy zauważyli, ostatnimi czasy dzieje się i na pewno nie zostaniemy na obecnym poziomie :)
Nooooo, zahaczymy o 1, 40 potem pół roku kotwicy na 1,50 - 1,60 i "tryumfalny powrót" na chwilę pod 1,70. Później zwrot i jakieś 2-3 lata mielenia 1, 3 - 1,6.
Historyczne zachowanie kursu może nie jest zachęcające, ale można to powiedzieć o większości spółek z NC, które dopiero w ostatnich miesiącach wychodzą z wieloletniego letargu. W większości przypadków to czysta spekulacja nie poparta fundamentami i na tym tle aztec wygląda solidnie. Czy przełoży się to na kurs, zobaczymy. Wg mnie tak, bo są za tym argumenty w postaci niskiej wyceny oraz dobrych wyników. Ktoś uporczywie podsypuje papier w niedużych w sjmie ilościach, ale na tym etapie się nie przejmuje, bo w dalszym ciągu pod dobieram, a że jestem tu od niedawna średnia zakupu poniżej 2 pln, czyli nie z tych unbranych na górce, którzy zaklinają rzeczywstość i pierwszy przystanek widzą na 10 pln i wyżej.