• Dywidenda Autor: ~matluk [5.173.200.*]
    Może być tak, że wyniki tego roku będą podobne lub lepsze od poprzedniego. To oznacza z kolei, że teraz nie wypłacili dywidendy, ale w przyszlym roku wypłacą za ten rok i poprzedni. Mysle, że dlatego kupowali ludzie ze spółki. Wtedy cena akcji moim zdaniem będzie 450-500 zł tak jak bywało już wcześniej. Wystarczy kupić i poczekać:-) Tylko kto ma czas czekać?
  • Re: Dywidenda Autor: ~zibi [46.238.208.*]
    Dnia 2020-05-29 o godz. 09:12 ~matluk napisał(a):
    > Może być tak, że wyniki tego roku będą podobne lub lepsze od poprzedniego. To oznacza z kolei, że teraz nie wypłacili dywidendy, ale w przyszlym roku wypłacą za ten rok i poprzedni. Mysle, że dlatego kupowali ludzie ze spółki. Wtedy cena akcji moim zdaniem będzie 450-500 zł tak jak bywało już wcześniej. Wystarczy kupić i poczekać:-) Tylko kto ma czas czekać?

Nie czekać ;)
    Trzeba dokupować cały czas jest to promocja, jak ja żałuję że ją dostrzegłem niedawno, ale do wyceny amerykańskiego niezależnego portalu inwestycyjnego jeszcze ponad 1000 % :)
    Więc co korekta trzeba dobierać ;)
    Perła na lata i tyle w temacie ;)
  • Re: Dywidenda Autor: ~paster [188.146.140.*]
    Ty sie idź leczyc naganiaczu z tym swoim niezaleznym amerykańskim portalem.Taki wpis to dla mnie antywskaźnik i nawet nie bede sie przebijał przez informacje dityczace ZPUE bos jełopie mnie skutecznie wyploszył
  • Re: Dywidenda Autor: ~Gracz [5.173.161.*]
    Ale on nie ściemnia. Zobacz sobie simply wall st. To ciekawy portal, z bazą wiedzy o różnych spółkach. Porównań wyceny wg ich algorytmów dla różnych spółek. ZPUE to naprawdę fajna spółka ze świetnymi wynikami wg mnie..
    Dnia 2020-05-31 o godz. 18:59 ~Gracz napisał(a):
    > Ale on nie ściemnia. Zobacz sobie simply wall st. To ciekawy portal, z bazą wiedzy o różnych spółkach. Porównań wyceny wg ich algorytmów dla różnych spółek. ZPUE to naprawdę fajna spółka ze świetnymi wynikami wg mnie..

Nie tłumacz pastuchowi bo za dużo ludzi będzie wiedziało, a to tez niedobrze ;)
    Niech nie kupuje bez tych jego 10 akcji też sobie poradzimy ;)
    Albo taka agresja bo chciał taniej a tu .... lipa ;)
  • Re: Dywidenda Autor: ~paster [83.26.158.*]
    Nie mierz wszystkich swoją miarą.Licz na cud i na te tysiace procent zwrotu z tych paru akcji co masz bo co ci innego zostało.Rozumiem ze ten smieszny portal z wycenami wlał duzo optymizmu w twe zycie i chwaa mu za to.Kup sobie jeszcze jak masz za co kilka akcji mostostalu warszawa bo tam też wycena ,że hej i bedziesz szczęśliwy w tej swojej krainie wiecznej nadziei .
  • Re: Dywidenda Autor: ~paster [83.26.158.*]
    @Gracz - dziekuje za odpowiedź.Odniesienia do wycen zawartych na tym portalu wydaja mi sie jednak niezbyt wartosciowe.Pozdrawiam
  • Re: Dywidenda Autor: ~Pepek [37.248.156.*]
    I po co ta dyskusja nie uwazasz ze warto to nie kupoj i tyle. Jezeli chodzi o sam portal to jest on ciekawy lecz jak wszedzie trzeba analizowac po swojemu. Np. Uwazam ze Cdp jest przez nich dobrze wycenione. Co do Zpue to firma ma potencjał jest po zmianach inwestuje i sie rozwija. Akcje podrozeja oczywiscie nie do 1000 zl jestem realista przewiduje widełki 240 _300 zl przy zachowaniu dotychcasowoego wzrostu. Sorki za błedy :)
  • Re: Dywidenda Autor: ~Pepek [37.248.156.*]
    A i horyzon czasowy 1 rok max 2 lata :) nie jestem spekulantem jak wielu tutaj inwestuje w podstawy.
    Odniosłem się jedynie do wyceny zawartej na tym portalu bo jest wg mnie absurdalna.Nie twierdze tez ze ZPUE to spółka niegodna uwagi, ale bez przesady z powoływaniem się na takie wyceny.Mozna tam znależć sporo perełek wycenianych dość abstrakyjnie ,że tak to ujmę.Zarówno na plus jak i na minus.
  • Re: Dywidenda Autor: ~Gracz [31.182.239.*]
    Obecnie Spółka jest wyceniona na P/E = 5. Teraz 1 kwartał rekordowy. Czy w dobie blisko zerowych stóp % spółka płacąca dywidendę, nie może być wyceniana P/E 15 - 20 ?? Czyli okolice 500-700 zł??
    Pamietaj o wpływie pandemii .Nawet jezeli ten wpływ nie będzie duzy to zapewne jednak bedzie widoczny a przyszłośc jest w tej kwestii póki co niewiadomą.Taka wycena jest uzalezniona od nastrojów na giełdach a co za tym idzie wycenach spółek.Te broni jedynie brak alternatów dla lokowania srodków bo wyniki spółek w najblizszym czasie nie bedą w zdecydowanej wiekszości powalające .Co do wyceny o której piszesz oczywiście że jest mozliwa ale równie dobrze moze byc zdecydowanie inna więc póki co uważam ta wycene o której piszesz za abstrakcyjną
  • Re: Dywidenda Autor: ~Gracz [31.182.239.*]
    A jakie masz inne ciekawe spółki, w ktorych nie trzeba rozpatrywac wplywu pandemii?
    Dnia 2020-06-01 o godz. 21:19 ~Gracz napisał(a):
    > A jakie masz inne ciekawe spółki, w ktorych nie trzeba rozpatrywac wplywu pandemii?

Koleś robi z siebie wielkie guru inwestowania i sądzi że na podstawie jego postów ulica kupuje lub sprzedaje akcje ;)
    Dla niego ogólnoświatowe portale są mrzonką tylko on jest wyrocznią ;)
    A na poważnie to będę tu długo bo to inwestycja, a nie spekulacja ;)
[x]
ZPUE -3,36% 374,00 2022-12-01 09:16:32
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.