• Stanowisko zarządu Autor: ~Cedzik [91.235.19.*]
    Jakie są Wasze typy? Piszcie śmiało...
  • Re: Stanowisko zarządu Autor: ~przewidujacy [77.65.105.*]
    Zakupy czlonkow RN daly jasny sygnal. Za niska cena, razaco odbiegajaca od wartosci godziwej.
  • Re: Stanowisko zarządu Autor: ~radpol [89.229.210.*]
    stanowisko zarządu nie jest chyba takie ważne bo po przejeciu spółki zostanie on z pewnoscią odwołany
  • Re: Stanowisko zarządu Autor: ~men [77.114.109.*]
    Zapewne zarząd i rada nadzorcza.
  • Re: Stanowisko zarządu Autor: ~RadPolFan [37.47.21.*]
    Tu nie ma szans na powodzenie przy tej cenie wiec zarząd jest całkowicie bezpieczny
  • Re: Stanowisko zarządu Autor: ~men [77.114.109.*]
    Też uważam, że cena jest za niska. Natomiast kupujący chyba analizuje sytuację i wie, że po tej cenie może nie wyjść wezwanie. W takim razie po co ogłasza wezwanie? Żeby zaistnieć czy ma jakiś określony cel?
  • Re: Stanowisko zarządu Autor: ~Cedzik [91.235.19.*]
    Czyżby skończył się zapał kupujących?
  • Re: Stanowisko zarządu Autor: ~jason [37.30.56.*]
    Popyt jest tylko nikt nie pali się do zakupów. Podaż wyczyszczona, a wszystko co wpadnie w zlecenie powyżej 10k akcji jest w ciagu sesji zbierane.
  • Re: Stanowisko zarządu Autor: ~prosty_chlop [176.221.121.*]
    rzucił niską cenę, żebyśmy się na niej "zakotwiczyli" i przychylniej przyjęli kolejną ofertę - moim zdaniem w okolicach 1,6zł
  • Re: Stanowisko zarządu Autor: ~jason [91.246.104.*]
    Sztuka negocjacji :) zabawa dopiero się zaczyna. Dużo funduszy, wiec lepiej nisko dawać i skubać z każdym podniesieniem po 5-10 %
    Pytanie ,
    Czy wzywający również zbiera z rynku ?
    Czy może to robić oficjalnie ?
    W maju przez rynek przeszło ponad 1.2 mln akcji to +\- 2% wszystkich ,
    Zapisy od przyszłego tygodnia , nikt o zdrowych zmysłach nie zapisze się po 1.32 jak po rynku towar chodzi pon1.43-1.45
    Dlatego uważam ze papier albo jest zbierany po prostu z rynku i póki co na tym poziomie jakaś tam podaż jest ,
    Zakładam ze za kilka dni kupujący podniesie cenę akcji o kolejne 10gr i znowu zbierze trochę z rynku ,
    To taka moja teoria ,
    Jeżeli z rynku zbierze taka ilość jak zakładał to podniesie cenę wezwania ,
    Nie wierze w cenę 2.5-3 zł ,
    Ale 2 jak najbardziej realne i Mysle ze przy tej cenie Ok 30% jest wstanie zebrać
  • Re: Stanowisko zarządu Autor: ~Kulawy [37.30.50.*]
    Kupujący na pewno nie skupuje z rynku to po prostu głupie by było nie logiczne i wbrew własnemu interesowi. Kupujący nie podniesie ceny za kilka dni, jak podniesie to tydzień przed końcem wezwania tak jest zawsze w wezwaniach . Tak jak ktoś pisał inwestorzy muszą się obyć z tą cena i w końcówce czerwca takie 1.6 1.7 będzie inaczej wyglądać bo więcej się nie spodziewam.
    Dlaczego nie logiczne ?
    Wie ze po 1.32 i tak nikt nie odda
    Wie tez ze będzie musiał podnieść cenę ,
    Zbiera sobie lekko powyżej wezwania ale jeszcze przed jego podniesieniem ,
    Gdzie brak logiki ?
    Bo sam podkręcał by atmosferę oczekiwania na wyższą cenę . Kupujący musiał zabezpieczyć dziesiątki milionów. Nikt się nie bawi w takie gierki . Jak. Nawet podniosą cenę to co zarobią na tych kilku akcjach kupionych 20 30 gr taniej ??? Na pewno nie tyle co mogą stracić na rozdmuchanych oczekiwaniach. Nikt tak nie robił w poprzednich wielu wezwaniach i nie robią tego dziś bo to tylko Tobie się tak wydaje że to tak funkcjonuje. Ja generalnie na giełdzie to tylko wezwaniami się interesuje i właściwie tylko dlatego tu jestem. Moim zdaniem cenę powinni podnieść ale nie liczcie na 2 zł to śmieszne. Żeby było 1.7 to będzie super i tyle zamierzam tu zarobić . Nigdy jeszcze nikt nie dał takiej przebitki żeby miało być tu 2 zł zapomnij. Było tylko jedno takie wezwanie ale tam o spółkę biło się 3 podmioty. Wspomnisz moje słowa w lipcu . A podniesienie ceny tak jak pisałem przed samym końcem wezwania będzie a cały czerwiec to będzie się kisic i jeszcze spadnie w atmosferze zniechęcenia i rozczarowania brakiem wyższej ceny i to będzie moment na kupno i idę o zakład z Tobą że tak właśnie to się rozegra.
    Każdy ma jakąś teorie ,
    Specjalisto od wezwań ,
    Wydaje się ze na Selenie takie może się pojawić ,
  • Re: Stanowisko zarządu Autor: ~art [188.146.243.*]
    Pezypomnij sobie bioton kolego z 5 na 9 zł np dużo było wezwań o ok 100 PR więcej od ceny wyjściowej poza tym nie strasz bo nie wiadomo czy spolka zniknie z gieldy po wyzwaniach będzie sobie rosła po prostu bez blokowania a Ty sprzedaj po 1.7 i znikaj
    Czym straszę ?
    bo nie bardzo wiem
    Mam do sprzedania 900tk
    Wiec całkiem sporo , jak to piszesz sprzedam i zniknę
    Każde wezwanie jest inne i trzeba podchodzić do tego indywidualnie. W akcjonariacie masz 10 funduszy, które maja różne ceny zakupu, są krótko/długo akcjonariuszami. Każdy wariant jest pozytywny dla posiadaczy akcji. Cena wisi na cenie kupna członków RN. Za chwile komunikat oczywisty ze strony Zarządu.
  • Re: Stanowisko zarządu Autor: ~art [188.146.243.*]
    Pisałem do kulawego Fanie Radzia
    Ceny po jakich kupowały fundusze to historia co ma historia do dzisiejszej ceny ? Niewiele. Inne wezwania pokazują że fundusze sprzedają chetnie. Ale fakt to dobrze że jest taki akcjonariat coś tam będą napewno się targować. Wszystko zależy od determinacji kupujacego. Ale czemu mialby desperacko pragnąc tego papiera i zapłacić wartosc księgowa jak jest pełno spółek niedowartościowanych. Ale sam tu wszedłem więc mam nadzieję że macie rację i będzie po 2 zł że do gry wejdzie jeszcze ktoś jak np na pcm rok temu. Po prostu w dzisiejszym otoczeniu dla mnie to najbardziej prawdopodobny scenariusz . Ale kibicuje 2zlotym więc zamilkne. ,
    Fundusze chętnie oddawały bo miały umorzenia, był problem reputacyjny na rynki TFI. Teraz sytuacja jest inna, płynność funduszy się poprawia dzięki napływom do funduszy akcyjnych. Dodatkowo PPK wrzuca swoje 200 milionów miesiecznie na giełdę
    Aby skupić 25-30% czy tk z rynku czy w formie wezwania ,
    Tyle wystarczy aby przejąć władze w spółce przy tak rozproszonym akcjonariacie
    Milczenie zarządu, rady... czekają na ostatnią chwilę, przykre to...
  • Re: Stanowisko zarządu Autor: ~ojej [37.47.36.*]
    Może zastanawiają się co napisać.....
  • Re: Stanowisko zarządu Autor: ~ktk [83.21.10.*]
    Raczej nie co tylko jak.
    Każde wezwanie jest inne stąd zdania uczonych są podzielone... dziwię się, że 1,4 zł hakiem nie KUPUJECIE (!) ... czy ktoś z Was zadał sobie trud aby poznać spółki dobierane do portfela THC SICAV-RAIF Fund 3... i tak przy okazji referencje na stronie funduszu http://tarheelcap.com/ ...

Zarząd stwierdza, że cena akcji proponowana w Wezwaniu nie odpowiada wartości godziwej akcji Spółki...
  • Re: Stanowisko zarządu Autor: ~RadPolFan [37.248.152.*]
    Teraz widzę stabilizację w okolicach 1.6-1.7
    i odpowiedz wzywającego
  • Re: Stanowisko zarządu Autor: ~enter [185.135.2.*]
    Na North Coast też trwa wezwanie przez Francuzów i też cena rynkowa trzyma sie powyżej ceny wezwania
    a spółka (NCT) ciekawsza po wynikach
  • Re: Stanowisko zarządu Autor: ~Zenek [89.71.95.*]
    Do powodzenia wezwania warunkiem koniecznym jest osiągnięcie 66%. Sądzicie, że są w stanie skupić te 66%. Na stooq.pl duzi inwestorzy mają łącznie 57,89%. Czyli wszyscy musieliby odpowiedzieć na wezwanie. Rzadko to się zdarza.
    Teoretycznie nie mogą skupować z rynku podczas trwania wezwania, ale na słupy już mogą.
    Trochę niepokojące jest to, że podczas trwania wezwania spółka nie może zaciągać zobowiązania w kwocie powyżej 1 mln zł. Szczególnie jak na siłę będą chcieli przedłużać terminy wezwania. Może być to niebezpieczne dla spółki.
    Szkoda że spółka opublikuje wyniki za 2Q dopiero 20 sierpnia. Bo 2Q może pokazać dużo o sile spółki. Jak sobie poradziła w dobie covida. Ale może podadzą wyniki wstępnie dużo szybciej.
    Jestem na spółce o ponad 5 lat. poważny pakiet mam od ostatniej emisji. Poraz pierwszy mam ochotę zarejestrować się na WZA. Szczególnie że może być online.
  • Re: Stanowisko zarządu Autor: ~xxl [77.114.109.*]
    Obniżono stopy procentowe aby znaleźli się chętni za upchanie obligacji:
    Tylko pytanie co może dziać się w roku 2024!!! Ale zapewne chętnych i tak znajdą......
    https://www.bankier.pl/wiadomosc/Obligacje-PFR-debiutuja-na-rynku-Catalyst-7893339.html 
    Podaż na taśmie obecnie też nie spowoduje, że będą mieli te 66%. Ale wiadomo, że taśma co chwilę się zmienia.
  • Re: Stanowisko zarządu Autor: ~RadPolFan [37.248.152.*]
    Przy tej cenie Nie osiągną 66% ale to nie o to chodzi ONi chcą mieć 25-30% bo tyle wystarczy aby przejąć władzę w spółce z tak rozdrobnionym akcjonariatem,
    przypominam że spółka jest po restrukturyzacji ,
    Realna Cena gdzie większość by odpowiedziała to nie mniej jak 2zł ,
    Biorąc wczorajszą decyzje RPP pojawi się dużo taniego pieniądza na rynku który będzie szedł w inwestycje ,

RadpolFan cenie Ciebie za meteorytykę na spółce. Można się z Tobą skontaktować mailem, telefon?
    Rozumiem, że przy spółce z rozproszonym akcjonariatem można mieć 20% na WZA i rządzić w spółce. Ale wezwaniu jest napisane
    "Dodatkowo Wezwanie jest ogłaszane pod warunkiem:
    a. złożenia w Wezwaniu zapisów na co najmniej 25.251.999 (słownie: dwadzieścia pięć milionów dwieście pięćdziesiąt jeden tysięcy dziewięćset dziewięćdziesiąt dziewięć) akcji stanowiących, po zaokrągleniu, 66,00% akcji, zgodnie z informacją podaną w punkcie 6 Wezwania;"
    "W Wezwaniu Wzywający zastrzegł sobie prawo do nabycia akcji w ramach Wezwania także w przypadku niespełnienia jednego lub kilku warunków określonych w pkt. b)-e) powyżej."
    Z tego powyżej wynika, że jak nie osiągną 66%, to wezwanie nie dochodzi do skutku.
    Ewentualnie mogą jeszcze zmienić treść wezwania i tyle ile skupią to będą mieli.
    Coraz więcej będziemy wiedzieć jak termin wezwania będzie się kończył.

• Re: Stanowisko zarządu Autor: ~enter [185.135.2.*]
    życzę powodzenia, patrzę z boku, nie mam akcji, ale już cena z tego wezwania nie jest wskaźnikowo jakoś specjalnie niska,
    albo czegoś nie widzę, więc nie sądzę by była jakaś licytacja, a kupujący jak nie tu to znajdzie sobie inny cel
  • uzupełnienie Autor: ~enter [185.135.2.*]
    tu widzę zysk na akcję 2019 0,12zł przy cenie wezwania 1.32zł
    dla porównania NCT zysk na akcję 2019 jakieś 3,80zł, cena wezwania... 14,92zł
    to jest prawdziwe tanio :-)
  • Re: uzupełnienie Autor: ~Cedzik [91.235.19.*]
    Podbijamy cenę...
    https://www.radpol.eu/pl/aktualnosci/2020-05-29/wywiad-cieplo-bez-strat-system-antydyfuzyjny-od-radpol
    Nawiązując jeszcze do wyceny. Zarząd przedstawił kilka lat temu strategię, w której szacuje EBITDA na koniec 2021 roku 27 mln zł. w 2019 wyniosła 15,3 mln. Zakładam, że na koniec 2020 EBITDA powinna wynieść 21 mln zł.
    W 2019 roku amortyzacja była na poziomie 7,2 mln. Wiadomo, że spółka dalej inwestuje i amortyzacja będzie rosła. Moje założenia to 8 mln w 2020 i 9 mln 2021. Czyli EBIT powinien wynieść odpowiednio 13mln i 18 mln. Zysk netto powinien kształtować się odpowiednio ok. 8,8 mln zł w 2020 i ok. 13 mln w 2021r.
    Kapitały własne wyniosły na koniec 2019r. 97,2 mln. zł. jak dodamy zysk netto w poszczególnych latach, to rosną one do 106 mln i 119 mln. Przy braku nowej emisji akcji oraz braku wypłaty dywidendy Wartość Księgowa na akcję rośnie z 2,54 zł na 2,77 zł na koniec 2020 oraz 3,11 zł na koniec 2021. Zysk na akcję odpowiednio wzrasta z 12 gr w 2019, 23 gr w 2020 i 34 gr w 2021 roku.
    Ja gram pod powyższe liczby. Dlatego ta spółka powinna krążyć na koniec 2021 w okolicach przynajmniej 3 zł, oczywiście jak WIG też będzie wyceniany w okolicach C/WK 1 i C/Z 10.
    Giełda dyskontuje przyszłość, dlatego lepiej poczekać jeszcze 1,5 roku, jak już tu jestem ponad 5 lat jak pisałem wcześniej.
    Nie wiem dlaczego panu B. chcecie tak tanio oddać akcje. Gość chce wejść za niskie pieniążki w zdrową spółkę, która jest po głębokiej restrukturyzacji (inne spółki na gpw są dopiero przed nią). A wycena jest niska ze względu na brak kapitału w Warszawie m.in dzięki suwakowi z OFE. i brak trwałych dopływów z TFI (to akurat ostatnio się zmienia, może na trwałe?).
    Dodatkowo koszty finansowe w spółce powinny spadać, że względu na spadek stóp procentowych.
    Sądziłem, że 1Q2020 na zysku netto wyjdzie już na 0. Ale przez covid sie nie udało. Może będą korzystać z tarczy (ale żadnych komunikatów nie dali), to wtedy 2Q2020 powinien zawierać benefity z niej. No i dodatkowo w spółce jest sezonowość 1Q i 4 Q najsłabsze. Ale historycznie to oba te kwartały w latach prosperity przynosiły zyski, to dlaczego po restrukturyzacji miałoby tak nie być?
    Jeżeli ktoś chce mnie poprawić w wyliczeniach, to zapraszam.
  • Re: Stanowisko zarządu Autor: ~art [188.147.39.*]
    Idz stad gdzie indziej
  • Re: Stanowisko zarządu Autor: ~art [188.147.39.*]
    Pisalem to do entera a zenek tobie dziekuje za wyliczenia ttlko ja bym dodal zw to wtcena Dotyczaca realnej wartosci firmy nakladam na to spekulacje i prawidla gieldowe gdzie trupy potrafia byc bardzo drogie i dolozylbym jeszcze z 5 zl do tych 3 twoich na poczatek bo w hossie ten papier byłby i po 20 za akcję
  • Re: Stanowisko zarządu Autor: ~lol [5.184.56.*]
    To dobrze, że wchodzą w nowe produkty.
    No i miło słyszeć, że są w stanie zdobywać patenty.
    Czy pierwsi chętni złożyli już zapisy? :)))
  • Re: Stanowisko zarządu Autor: ~Kulawakoza [188.146.228.*]
    Ja kupiłem wczoraj i czekam aż sie papiery uprawomocnia i idę w piątek się zapisać.
  • Re: Stanowisko zarządu Autor: ~Ocja [89.64.31.*]
    Zastanówcie się jak będą wyglądały notowania jak w sierpniu ogłoszą słabe wyniki za półrocze a thc się wycofa z wezwania.
  • Re: Stanowisko zarządu Autor: ~RadPolFan [37.47.49.*]
    Ależ nic nie stoi na przeszkodzie abyś oddał po 1.32 czy nawet teraz z górką ,
    Mnie obecna cena nie satysfakcjonuje ,
  • Re: Stanowisko zarządu Autor: ~odp [77.114.109.*]
    A jaki masz w tym interes - kupić drożej sprzedać taniej?

• Re: Stanowisko zarządu Autor: ~RadPolFan [37.248.159.*]
    Jeżeli wezwanie nie dojdzie do skutku a szansa przy cenie 1.32 jest w zasadzie równa "0",
    to trzeba będzie się liczyć z cofnięciem kursu,
    co nie oznacza że jak kurz opadnie ten znowu nie zacznie rosnąć , przypominam że przed COVID kurs chodził w przedziale 1.5-1.7
    Realna cena powodzenia to 1.8-2 i tu może faktycznie uda się zebrać 60-70% akcji ,
  • Re: Stanowisko zarządu Autor: ~rg [77.114.109.*]
    cofnięcie kursu?????
    Nie znasz jeszcze giełdy!!!!!
  • Re: Stanowisko zarządu Autor: ~RadPolFan [37.47.49.*]
    Myślę ze znam bardzo dobrze ,
    Chodź potrafi mnie nie raz zaskoczyć i zadziwić ,
[x]
RADPOL 0,00% 1,93 2022-02-03 01:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać