Block, ale niespodziewankna co? Cielawe kiedy się dowiemy cóż to za międzynarodowy inwestor, branżowy....1,8 mln nieżle , i patrz jak mało akcji im dali... :))) 1 akcja wychodzi prawie 13 złotych. ale jazda..... Jak boga ckiego tam niedługo będzie kursik.... Mówię ci w ludzi trzeba wierzyć. A ja nosa do ludzi mam. No i wychodzi że do spółek ;)))
Oj Cwierćin, dzięki. Tyle raportów i tak mało czasu...
To dobrze że ty zawsze wiesz. A te akcje sat to będzie wypuszczać,??
Pamiętasz jakby co dać cynk?
nie wiem czy będą, taka jest moja hipoteza, czytałeś ktoś podesłał link na forum do artykułu gdzie jest mowa o rozmowach z potencjalnymi partnerami/inwestorami zagranicznymi. Poki co dotyczczasowe akcje trzeba zdematerializować, przed wakacjami mają być na kontach. Dostali olbrzymie dofinansowanie i rozmawiają o konkretnym zamówieniu paru/wielu satelitów. w/g mnie to b dobre fundamenty - mnie przekonały i kupiłem pakiet akcji w ubiegłym roku iczekam.
Panie Ćwiercin Mówisz Pan że za Panem łażę. Prawda taka że TIG to z Pana polecenia kupiłam. W zasadzie to był mój czwarty zakup na NC. I jeden z najlepszych :). Może jak bym wtedy TIGa nie kupiła to nie bawiła bym się w NC tak intensywnie? Jak zacznę tracić, będziesz Pan mnie miał na sumieniu :) Tak sobie patrzę na to, co mówisz Pan, że Pan masz.Wie Pan Panie Ćwiercin, żeś Pan dobrze ulokował te swoje zaskórniaki. Jesteś Pan bogatym człowiekiem. A za rok, to będziesz Pan BAARDZO bogatym człowiekiem. Nie ma siły. Tak być musi. Wracając do TIGa to mam takie jakieś przeczucie że będzie tam niezła niespodziewanka. Ja przygotowuję się na dwie wersje i myślę że każda z nich będzie pozytywnym szokiem dla publiczności, ale każda z nich wymaga innej strategii:) Myślę, coś Pan więcej wiesz, ale czy Pan coś zasugerujesz leszczowi, którego jakby nie było możesz Pan kiedyś mieć na sumieniu? :))
nic więcej nie wiem po za tym że jestem cierpliwy i staram się czytać wszystko ze zrozumieniem i szukać innych informacji. Nie jeżdże jak Matiz czy Rothmala na Walne ale kojarze fakty. Jestem tu parę lat i kibicuje najbardziej Satrevolution. Wczoraj miało miejsce wielkie kosmiczne wydarzenie które napawa mnie optymizmem gdy patrzę na branŻe kosmiczną 0 ciekawostką jest to że Polacy są obecni od lat ?poki co to tylko Hermaszewski poleciał? ale parę rzeczy wykonanych przez Polaków już nad nami lata. Każdy inwestuje samodzielnie z tą różnicą że jedni bardzie świadomie inni mniej. Jedni czekają inni szybkie pieniądze chcą zarobić. Ja osobiście czekam na ponadprzeciętne zwroty i dlatego nie zajmuje się kolarstwem tylko ciułactwem. oczywiście nie wszystkie inwestycje były udane. Ale kompleksowo jestem do przodu.
Z innych ciekawostek które mam to spółki z szarego końca rankingu Bankiera MPLVerbum - płacą dywidende corocznie, rozwijają swoje progray lojalnościowe, ale jakiś czas temu zainwestowali w prace nad stopą bioniczną w spólce zależnej. Może coś z tego będzie. Mało akcji w obrocie i do tego narwany animator. Kolejną ciekawą spółką/ po przejściach to m4b poki co notownia raz w tyg w Środy / warto poczytać co robią mega projekty. Na pewno korzystałaś z ich urządzeń KFC- kioski samoobsługowe, największe ekrany - Helios czy ekrany w sklepach CCC obecnie mają kamery mierzące temprature - pewnie już rozmawiają z sieciówkami medycznymi / też płacą dywidende a akcji prawie nie ma
Panie Ćwiercin Nie ma wyjścia, tłumaczenie "nic nie wiem" trudno jakkolwiek zweryfikować. Jak Pan mi tu bedziesz spółkami rzucał, to niedziw się Pan że potem jest że za Panem "łażę", bo nie wiem gdzieś ty Pan to M4B znalazł.... Verbum znam. To tyle z oficjalnych informacji A Livechat będzie miał chyba teraz zjazd.Nie wiem czy tu jest podobny efekt jak na innych segmentówkach, nie obserwowałam. Jak zwykle nie wiadomo Życzę mocno wysokich kursów, bo jakby nie było, staną się one także i moim udziałem. Ja to chyba nie będę patrzeć przez tydzień bo zaczynam się uzależniać.
Cwiercin i co myślisz o TIG? Rakieta nie odleciała. Inwestor miał być po 0,50 coś kola, a teraz po 1? Będzie coś z tego w tym roku? Bo że potem, wiadomo. Obrociki przez te pare dni fajne były jak na TIG :) Ciekawe komu te akcje teraz zaproponują? I czy ten były potencjalny wezmie po takiej cenie?
Dużo i długodystansowy....
Teraz jak będę coś kupować to najpierw wrzasku narobię by sprawdzić czy cię tam nie ma.
A od mięs kupuję Aiton na dłużej mam nadzieję że ty nie.
A stąd wyjdę jak będzie 3,80 albo coś kola.
M4B też w ten weekend wyszukałem i mają sporo do nadrobienia po przecenie no ale jak Pan wspominał , bardzo mało akcji w obrocie i samemu można bardzo wysoko podbić cenę , chyba tylko zostaje zlecenie kupna i może coś wpadnie choć chętnych na sprzedaż też nie ma dużo
Hehe, czyli nie oddadzą , jesteście jeszcze na TIG i BTC , jaki tam zasięg obstawiacie, ostatnio trochę korekta to czas na wyższy poziom? Jak nasz Inteliwise na ten tydzień prognozujecie?
No ja to BTC jakoś pażdziernik-listopad 2019 kupiłam 1-sza spółka ;))) Dla bajek: Bo robią gry także "Disneya" Cwiercin to nie wiem ale chyba już jak mówi dluuugo tam był. No i potem mi tego TIGa podpowiedział. No i sie zaczęłam kresic tu i tam...Wtedy nawet mi się nie śniło ze moge tyla na akcjach zarobić. A dokąd dolecą Pojęcia nie mam BTC mi łatwiej jakoś wycenić bo jest dużo gamingowych spółek. 13 złotych to moim zdaniem abzolutne minimum w tym roku. Za tyle są nowe emisje. Spółka ma niesamowite deale z wyłącznością na gry ze spółkami o wielkim doświadczeniu i sporym portfolio w gamingu i przede wszystkim komponetty , jak to mówia silniki najnowsze go tych gier.. Kwestia czasu i będzie 50 a może i 300 za jakiś czas.A TIG to nie ma z czym na dobrą sprawę porównać. Tak naprawdę TIG to nie jest spółka na polską giełde. Tu nie są modne aż tak zaawansowane technologie i wynalaski, nauka. Się wcale nie zdziwię jak okaże się że to wielka zagranica kupi A jak jakiś podmiot polski to 4-8 powinno być już zaraz.. Choć tak naprawdę to będzie pewnie rosło stopniowo. Sat Revolution to tam rakieta ale mają spore udziału w innych świetnych spółkach technologicznych z wynalazkami w fazie komercjalizacji.. Im bliżej startów sputników tym będzie drożej. Ale jak to na NC nigdy nic nie wiadomo. Wystarczy że zablokują wzrosty i maluch nie zarobi... Bużym czasem nie opłaca się wielka wycena.
Dzięki, dobrze z kimś merytorycznie i sensownie pogadać na forum bankiera a nie w 80% bądź więcej naganianie na spadki bądź wzrosty bez podania konkretów.
Wcześniej w wpisach wspominał Pan o Novavis, a taką spółką jak Photon interesował się Pan ? W piątek ciekawe info podali o finansowaniu projektów PV w Australii . No i mają trochę jeszcze do nadrobienia po przecenie. Ciekaw jestem zdania bardziej doświadczonych. Pozdrawiam