Na przestrzeni ostatnich kilku tygodni założyłem parę tematów na forum. Nie korzystałem z tego medium wcześniej, dlatego od początku moją uwagę, nieprzystosowaną do takich zjawisk, zwróciła działalność osób, które bez konsekwencji publikują fałszywe stwierdzenia, na szkodę Biomed Lublin, szczególnie na temat Pana prezesa i zarządu.
Skupiłem się ostatnio na jednym przypadku z forum i zgromadziłem materiał, który dobrałem tylko i wyłącznie pod kątem publikowanych treści wprowadzających w błąd, na zasadzie: "zarząd sprzedaje akcje" etc. Całość ująłem w zgłoszenie i wysłałem na mail sygnaly@knf.gov.pl, kilka dni temu. Dostałem dzisiaj mailową odpowiedź od funkcjonariusza KNF. Wyraził zainteresowanie i polecił dosłać jeszcze więcej podobnych świadectw. Teraz czekajmy na to co się stanie. Oczywiście takich przypadków na forum jest znacznie więcej, ale żeby zgłoszenie miało swój sens, należy skupiać się na pojedynczych.
Ostatnio opublikowałem także post w którym podjąłem temat manipulacji instrumentem finansowym. Podałem także uzasadnienie prawne, na które można się powołać, zgłaszając uporczywe wprowadzanie w błąd inwestorów, poprzez masowe publikacje fałszywych danych w Internecie. Pamiętajmy, że publikowane wpisy zwłaszcza o jednoznacznej, negatywnej treści, nie znajdują potwierdzenia w żadnym komunikacie.
Od tamtego momentu zaczęły powstawać obelżywe wątki także pod moim adresem. Skupiłem się na jednym użytkowniku i wszystko utrwalałem, zaś dzisiaj posypały się także groźby upublicznienia moich danych osobowych, jednocześnie powstawały deklaracje dążenia do uzyskania wrażliwych danych na mój temat, więc każdy z kilku usuniętych już przez moderatora wątków, zapisałem w formie strony offline, a także zrobiłem zrzuty ekranu tych wszystkich gróźb pod moim adresem. Następnie dziś popołudniem zgłosiłem sprawę na komisariacie i uzyskała numer JED 6*039/20.
Jednocześnie podczas sporządzania zgłoszenia w obecności funkcjonariusza, osoba dokonująca gróźb na forum, uaktywniła się. W prowokacyjnie założonym wątku, deklarowała że będzie dążyła do uzyskiwania bardziej poufnych danych na mój temat, a więc wyrażała zamiar dokonania przestępstwa stalkingu. Zostało to dołączone do zgłoszenia. Każda groźba jest przeze mnie utrwalana i będzie przekazywana na bieżąco, jako materiał uzupełniający otwartą sprawę.
Jednocześnie każdą próbę publikacji danych o Spółce w formie stwierdzeń, a nie przypuszczeń, podających fałszywą treść, nie wynikającą z żadnego komunikatu Emitenta, będę zgłaszał do KNF, po zgromadzeniu odpowiedniej ilości jednoznacznych materiałów dowodowych.
Osoby praktykujące publikacje fałszywych informacji w formie stwierdzeń, powinny odczuwać wdzięczność do moderatorów, którzy usuwając większość takich wątków, pomagają im uniknąć zapisu przez wszystkich, zainteresowanych dokumentowaniem takich działań. Jednak tyle ile tych wątków zachowuje się, wystarczy do podejmowania dalszych zgłoszeń.
Zainwestowałem w Biomed drugą połową marca, sprzedałem akcje prawie na szczycie spekulacji pod BCG, kiedy kurs wynosił około 6 pln, po czym całą uzyskaną kwotę przeznaczyłem na ponowny wykup akcji z poziomu, uśrednionego do 3,15. Od tamtego czasu nieruszony duży pakiet jest ze mną i pozostanie jeszcze na długo po komercjalizacji immunoglobuliny. Kiedy tylko znajdę czas, stworzę kolejny wątek nt. najnowszych wiadomości, dostępnych w świecie nauki oraz w komunikatach Spółki. Zachęcam do korzystania z powietrza i nie emocjonowania się forum. Dzisiaj nie musimy się denerwować, ani rozwiązywać wielu problemów sami, bo istnieją od tego instytucje.
O.... I to jest odwaga, wysokie poczucie sprawiedliwości i poziom intelektualny który powinien być prezentowany na forum giełdowym...nie gadki jak z więziennego spacerniaku i nagonki na mniej zorientowanych akcjonariuszy.....
Z wyrazami szacunku.....
W końcu ktoś! Dzięki wielkie! Popieram i trzymam kciuki. Bo taplać się w gównie, żeby wyłowić nieliczne wartościowe perełki wypowiedzi na tym forum stało się już męczące i cholernie irytujące.
Podpinam się pod podziękowania nie może być tak że błazenada trolli z forum będzie manipulowała informacjami i wprowadzała w błąd zarówno akcjonariuszy jak i działała na szkodę spółki i wizerunki zarządu.
Super kolego! Jedyne słuszne działania. Skalę ich strachu i działalności najlepiej obrazuje odzew, jaki Twoje informacje powodują. Widać, że trollom zaczyna się grunt sypać pod nogami i już totalnie panikują. Pełne wsparcie od normalnych inwestorów, pozdrawiam.
Gratuluję konsekwencji w działaniu, dziękuję w swoim imieniu i zachęcam innych do podjęcia podobnych kroków. Tylko od nas zależy jak będzie wyglądać to forum i czy rzeczywiście stanie się kopalnią wiedzy oraz centrum dyskusji na temat interesującej nasz wszystkich spółki, czy może dalej przypominać będzie podrzędny bazar. Pozdrawiam serdecznie.
Zakrzywianie prawdy odnośnie spółki to jedno, ale dzisiejszy post odnośnie ujawnienia Twoich danych osobowych...
Cóż, trzeba ów panu grożącemu szczęścia życzyć.
Będzie mu potrzebne. ^ ^
Swoją drogą, na forum zaraz jakby... grzeczniej?;] Well played, Sir.
Szanuje każe Pana słowo! Niestety, pantaran będzie jeszcze nie raz opluwany, to jest pewne. Ale my wiemy, ja to wiem, że robią to dlatego, że człowiek mówi prawde i zna wartość społki.. Na playway też był podobny człowiek, kiedy społka chodziła po 70 zł szykanowali, opluwali.. i co ? Każdy wie po ile plw chodzi.. Mój dobry znajomy od razu zwrocił na to uwage, tak duża szczegółowość, widać, że pantaran wie o czym mowi i tutaj - na biomed - może nie za dwa, trzy czy osiem tygodni ale za kilka miesięcy te poziomy będą tylko marzeniem.
w skrócie - ogromny szacunek za to co robisz :) wszystkiego dobrego
Twoje BUHAHAHA swiadczy o twojej malostkowej inteligencji . Jak czyta sie takie buhaha z duzej litery jako odpowiedz na sensowna wiadomosc to czowiek zaraz sobie wyobraza jak autor swoistego buhaha musi byc ....zalosny.
Konfident . sie znalaz . ty.taki umoczony czy zawsze byles pieniaczem . zadnego grubego.zlodziej knf nie zlapie moze jakiegos biedaka co inwestuje 20 000
Rozumiem motywacje, szczególnie jak zaczęły się już tzw "wycieczki osobiste" wobec Twojej osoby. Tu zawiadomienie było bezsprzecznie zasadne i kropka. Mam jednak nadzieję, że obecni krzykacze nie tyle znikną z forum, co staną się kulturalniejsi i bardziej racjonalni. Dobrze jak ktoś ma odmienne zdanie i dobrze jak czasem wyleje kubeł zimnej wody by forumowicze mogli nabrać innego spojrzenia na pewne sprawy. Byle odbywało się to w sposób wyważony, a nie na zasadzie ubliżania innym czy zalewania forum kilkudziesięcioma wpisami byle wszystkie inne przykryć. Bez odmienności zrobi się tu jakieś kółko wzajemnej adoracji i poklepywania po plecach tylko.
P.S. Czy tylko ja mam wrażenie że nagle "magicznie" cała masa krzykliwych, natarczywych czy ubliżających wątków zniknęła z forum?
Byc moze nieokreslony podmiot juz sie obkupil.....naganiacze zrobili robote,obrot wczoraj tylko 4M , mimo wysypu dobrych informacji i perspektyw na dalszy rozwoj kurs stoi w miejscu, obstawiam niedlugo 2-4 dni ostrego wzrostu kursu,czas pokaze.
rozwiazanie jest prostsze zarejestrowac sie i zaznaczac z dolu zeby mogli odpowiadac tylko zarejestrowani a zgloszenie zapewne nikt do ... nie wezmie i oleja
Odnośnie linka lotosu. Taka zagadka. Kto był w grupie, która taką rekomendację wydała :). Podpowiem - barzdzo ważny polityk :). Ta sama grupa rekomendowała oszukańcze ukrainskie spolki weglowe na 20 zl. A jak skończyły... kto pamięta sadovaya?
Dobrze zrobiłeś, bo są granice których niewolno przekraczać. Dyskusja na form powinna być dostępna tylko dla zarejestrowanych, którzy zaakceptowali regulamin a moderator powinien częściej blokować IP nieprzestrzegających regulaminu.
Witam, Myślę, że również Bankier weźmie do siebie. Moje początkowe zgłoszenia spotykały się z odpowiedzią, że Ci użytkownicy nie robią nic złego. Teraz są natychmiast blokowani. Jeśli założymy że nic nie możemy zrobić to od razu jesteśmy na straconej pozycji. Nie powinniśmy tego robić. Pozdrawiam.
Gratuluje odwagi oraz czasu który musisz poświecić na załatwienie tych spraw związanych z „Trolami”, ale moim zdanie to najpierw Bankier powinien zająć się tymi wszystkimi „Trolami”, a jeżeli to nie poskutkuje to dopiero Organy Ścigania , aczkolwiek Ty będziesz ich „ścigał” z uwagi na pokrzywdzenie Twoich dóbr osobistych - i bardzo dobrze , tez tak bym na Twoim miejscu zrobił, trzymam kciuki za udane rozwiązanie problemu i jak większość na forum - Szacunek dla Ciebie - tak powinien wyglądać ten portal , wszyscy powinnismy trzymać się razem i prowadzić dyskusje - a nie jak do tej pory .... aż szkoda się wysilać żeby to opisać .wszystkim życzę miłego u udanego weekendu .
Piszesz tutaj jak to walczysz z niegodziwością i występkiem Jednak ciekawi mnie cóż to za numer sprawy nadali na komisariacie twojemu zawiadomieniu Krótko mówiąc policja nie stosuje takiej nomenklatury w oznaczaniu spraw No i na koniec reklamujesz biomed Przypadek? Hm... Do przemyslenia