Odszkodowanie za 7 maszyn dla GOL Airlines to 420 mln usd.
Niech Enter dostanie 1/8 tego za 2 Maxy i mamy 220-250 mln pln wiecej w kasie. Jeżeli wszystki informacje typu dobre raporty, otwarcie przestrzeni powietrznej oraz odszkodowanie zbiegna się w czasie, to śmiało można liczyć na szybki powrót w okolice 40 pln.
Nie wspomne już o coraz bliższym powrocie Maxow do służby.
Indeksy amerykanskie od dolka sesji wyciagnelo dzisiaj okolo 3% do gory. Wszystkie indeksy skonczyły na plusie. Jutro bedzie ladne odreagowanie na rynkach w UE.
Moze Enter poleci z trendem.
Tymczasem u sasiadow z zachodu.
Linie lotnicze należące do Lufthansa Group (Lufthansa, SWISS i Eurowings) od czerwca znacznie rozszerzą rozkład rejsów i zaoferują pasażerom możliwość podróży do wielu słonecznych, wakacyjnych kierunków, jak również liczne trasy międzykontynentalne. W nowej ofercie znajdzie się ponad 106 miast w Niemczech i Europie oraz ponad 20 połączeń międzykontynentalnych, co znacząco zwiększy wybór kierunków oferowanych pasażerom. Do końca czerwca Lufthansa Group zaoferuje pasażerom 1800 cotygodniowych przelotów do ponad 130 miast na całym świecie.
Jedziemy w górę to jest pewne ale 40 pln do końca czerwca :) no chciałbym bardzo :) ja myślę raczej że taka kwota to dopiero za pół rok. odnośnie powrotu maxów do latania to na jakiej podstawie piszesz że to już wkrótce?? Z tego co wiem to im bliżej do żyletek niż do latania. Te samoloty to jeden wielki nie wypał pracowałem na nich i wiem o czym piszę akurat w tym temacie, Pan BENEK to powinien pójść do więzienia za ten cały syf. Jak się nic nie popsuje to krajówka od początku czerwca ruszy a międzynarodówka w połowie ale zobaczymy, papier trzymać i dokupować radzę.