• Akcjonariusze Mniejszościowi WZA 2020 Autor: ~tomasz [188.146.232.*]
    Zakładam nowy wątek aby wydzielić sprawę WZA 2020 i naszej chęci wystąpienia na tym zebraniu czy to osobiście, czy to przez udzielenie stosownego pełnomocnictwa od akcjonariusza, który z różnych względów nie może sie stawić na WZA 2020 w Katowicach a chciałby aby jego akcje brały udział w sprawach.

Wątek ma na celu umożliwić policzenie sie (obecnie potrzebujemy około 5% + - 0,5% dla pewności), ale także skojarzyć docelowo innych akcjonariuszy zaangażowanych w akcje, którzy na forum tylko zaglądają, aby pokazać czy i co się dzieje w FSG na poziomie akcjonariatu mniejszościowego.

Na początek spróbujmy ustalić czy mamy odpowiedni % akcji aby wystąpić czynnie na WZA 2020. Jeżeli będziemy posiadali wystarczająca ilość % akcji, to należałoby ustalić spotkanie a na nim już dalsze decyzje i kierunki.

Na obecnym etapie nadal proponuję ustalić parytet wstępu co najmniej 10k akcji - po tym co przeczytałem i porozmawiałem widzę, że jest on adekwatny (przy tej ilości większość z nas patrzy na FSG jak na INWESTYCJĘ) oraz ograniczyć na obecną chwilę ilość osób w zespole. Jeżeli ten etap sie powiedzie to docelowo pomyślimy o kolejnych.

W ramach WZA 2020 należałoby zgłosić mniejszościowy projekt uchwały. Ponownie wskazuję, że chcę podejść do tematu odpowiedzialnie i trzeba zadać sobie wzajemnie kluczowe pytania a dopiero zaoferowane na nie odpowiedzi pozwolą ocenić czy i jak możemy być zoorganizowani i czy mamy zbliżone cele. Dopiero do tego dobierzemy sposób działania.

Dodam tylko, że moim celem nie jest żadna walka z Zarządem i tworzenie "nowych porządków" w Spółce ale poszanowanie nas mniejszościowych w tzw. spółce rodzinnej, w której jest jeden akcjonariusz ma ponad 60%.
    Powtórzę, że jeżeli my nie pasujemy do profilu Spolki to uważam że spółkę obecnie stać na wykonanie skupu akcji od nas po cenie Godziwej i zdjęcie Spolki z rynku np. w celu poszukania partnera do dalszego jej rozwoju.

Padła propozycja przejęcia przez moją osobę pewnego "przywództwa w sprawie". Na obecną chwilę dziękuję za wskazanie. Nie odmawiam ale o tym porozmawiamy jak się troszkę poznamy.

Na dobry początek podaję mój nr do kontaktu w sprawie (+48 662 894 109) i od razu powiem, że w necie nic na jego temat nie ma.

Jeżeli z powyższej inicjatywy nic nie wyjdzie to trudno, powiem szczerze że i tak warto było spróbować.
  • Re: Akcjonariusze Mniejszościowi WZA 2020 Autor: ~pojmoj [84.131.36.*]
    Dnia 2020-05-10 o godz. 11:57 ~tomasz napisał(a):
    > Zakładam nowy wątek aby wydzielić sprawę WZA 2020 i naszej chęci wystąpienia na tym zebraniu czy to osobiście, czy to przez udzielenie stosownego pełnomocnictwa od akcjonariusza, który z różnych względów nie może sie stawić na WZA 2020 w Katowicach a chciałby aby jego akcje brały udział w sprawach.
    >
    > Wątek ma na celu umożliwić policzenie sie (obecnie potrzebujemy około 5% + - 0,5% dla pewności), ale także skojarzyć docelowo innych akcjonariuszy zaangażowanych w akcje, którzy na forum tylko zaglądają, aby pokazać czy i co się dzieje w FSG na poziomie akcjonariatu mniejszościowego.
    >
    > Na początek spróbujmy ustalić czy mamy odpowiedni % akcji aby wystąpić czynnie na WZA 2020. Jeżeli będziemy posiadali wystarczająca ilość % akcji, to należałoby ustalić spotkanie a na nim już dalsze decyzje i kierunki.
    >
    > Na obecnym etapie nadal proponuję ustalić parytet wstępu co najmniej 10k akcji - po tym co przeczytałem i porozmawiałem widzę, że jest on adekwatny (przy tej ilości większość z nas patrzy na FSG jak na INWESTYCJĘ) oraz ograniczyć na obecną chwilę ilość osób w zespole. Jeżeli ten etap sie powiedzie to docelowo pomyślimy o kolejnych.
    >
    > W ramach WZA 2020 należałoby zgłosić mniejszościowy projekt uchwały. Ponownie wskazuję, że chcę podejść do tematu odpowiedzialnie i trzeba zadać sobie wzajemnie kluczowe pytania a dopiero zaoferowane na nie odpowiedzi pozwolą ocenić czy i jak możemy być zoorganizowani i czy mamy zbliżone cele. Dopiero do tego dobierzemy sposób działania.
    >
    > Dodam tylko, że moim celem nie jest żadna walka z Zarządem i tworzenie "nowych porządków" w Spółce ale poszanowanie nas mniejszościowych w tzw. spółce rodzinnej, w której jest jeden akcjonariusz ma ponad 60%.
    > Powtórzę, że jeżeli my nie pasujemy do profilu Spolki to uważam że spółkę obecnie stać na wykonanie skupu akcji od nas po cenie Godziwej i zdjęcie Spolki z rynku np. w celu poszukania partnera do dalszego jej rozwoju.
    >
    > Padła propozycja przejęcia przez moją osobę pewnego "przywództwa w sprawie". Na obecną chwilę dziękuję za wskazanie. Nie odmawiam ale o tym porozmawiamy jak się troszkę poznamy.
    >
    > Na dobry początek podaję mój nr do kontaktu w sprawie (+48 662 894 109) i od razu powiem, że w necie nic na jego temat nie ma.
    >
    > Jeżeli z powyższej inicjatywy nic nie wyjdzie to trudno, powiem szczerze że i tak warto było spróbować.

Tomasz (( : - ))
    Swietnaa decyzja , absolutnie popieram ....
    Kontakt juz nawiazany
    Pozdrawiam

• Re: Akcjonariusze Mniejszościowi WZA 2020 Autor: ~fas [5.173.48.*]
    bravo, swietnie napisane...deklaruje 17 k...zobaczymy czy nie bedzie wiecej bo jutro ponoc mega armagedon sie szykuje hehe
  • Re: Akcjonariusze Mniejszościowi WZA 2020 Autor: ~leif2 [87.205.143.*]
    z moimi 4,5k się nie załapię, ale jak będzie trzeba, to oczywiście deklaruję udzielić pełnomocnictwa gdyby brakowało do 5%

natomiast z mojego doświadczenia na WZA FSG - będzie pewnie kulturalnie, grzecznie, odpowiedzi na pytania akcjonariuszy, ale po 2 godz PAN PREZES uzna, że dość już i tyle... a oczywiście żadna propozycja mniejszościowych nie zostanie zrealizowana
    moja propozycja uchwały - nieco kpiarska - podwyższyć prezesowi i jego synusiowi pensję o 100% - w końcu ciężko pracują w dobie COVID-19... a dinozaurom z RN o 50% - w końcu są grupą podwyższonego ryzyka
    ;)
    nie mamy nic przeciwko za podwyzkami, bo wyniki sa swietne!!!
    ale wspolwlasciciele tez powinni miec cos z tego tortu, i to nas boli
    dywidenda nie jest najlepszym pomyslem, bo trzeba placic podatek automatycznie
    bardziej racjonalny wydaje sie buy back
  • Re: Akcjonariusze Mniejszościowi WZA 2020 Autor: ~Dziadek [188.146.186.*]
    Zacznihcie od wysłania do RN pytania czy w związku z sytuacją i rezygnacją z dywidendy, RN również zrezygnowała z premii dla Zarządu? Jeśli nie to może to być podstawa dla sądu o zaskarżenie uchwały o niewypłacaniu dywidendy.
  • Re: Akcjonariusze Mniejszościowi WZA 2020 Autor: ~tomasz [188.146.232.*]
    Szanowni Inwestorzy - plan wystąpienia jest rzeczowy i prawdziwy, to nie jest jakaś "ustawka" celem sprawdzenia czy i ile posiadamy akcji. Proszę nie pisać stanów posiadania, wszak nie proponuje akcji w stylu "policzmy się" czy podobne, gdyż to już było i jak widać niewiele sie to zdało, a wyłącznie nawiązać kontakt o ile ktoś ma wolę i chce uczestniczyć w WZA w grupie mniejszościowej.

Czekam na kontakt a podany tel odbieram i rozmawiam - ostatecznie zobaczymy, czy w tym tygodniu możemy dalej działać w zorganizowany sposób.

Kolega "fas" pisał, że ktoś miał jakieś pomysły, zachęcał, rozwijał świetlane wizje dla mniejszościowych itp a ostatecznie sprzedał posiadane akcje i zostawił temat - ciekawy wątek (czy możesz napisać ile tego wpuścił w rynek).

Jeśli myślicie, że "niewidzialna ręka rynku" naprawi sprawy to może się tak wcale nie stać, a sprawy potoczą się przy rozproszonym akcjonariacie mniejszościowym w zupełnie inną stronę.

Pamiętajcie, że niniejsze forum jest otwarte dla wszystkich (także dla działu RI spółki i jest ono bacznie śledzone) - jeśli nie uda sie nam zgrać i wystąpić to niestety damy dla Spolki "pozytywny" sygnał akcjonariatu mniejszościowego.
    Dziękujemy za dobrą wolę w sprawie.

Fakt, że został ustawiony parytet 10k akcji na obecną chwilę ma pewne swoje uzasadnienie, jednak proszę nie traktować tego parytetu, jako wykluczenia z grupy czy rezygnacji z Waszego udziału, wszak wszelkie konstruktywne pomysły, działania, mądre głowy i doświadczenie są bardzo potrzebne - cel jest raczej wspólny.
  • Re: Akcjonariusze Mniejszościowi WZA 2020 Autor: ~pojmoj [84.131.36.*]
    Dnia 2020-05-11 o godz. 10:22 ~tomasz napisał(a):
    > Dziękujemy za dobrą wolę w sprawie.
    >
    > Fakt, że został ustawiony parytet 10k akcji na obecną chwilę ma pewne swoje uzasadnienie, jednak proszę nie traktować tego parytetu, jako wykluczenia z grupy czy rezygnacji z Waszego udziału, wszak wszelkie konstruktywne pomysły, działania, mądre głowy i doświadczenie są bardzo potrzebne - cel jest raczej wspólny.

jestem podobnego zdania . musimy byc bardziej elastyczni i dazyc wspolnymi silami do osiagniecia celu .
    Jeszcze nie tak dawno pamietam pokazy udzialowcow na poziomach 600,00 .......Gdzie jestescie ziomale ???
    z waszymi udzialami juz byloby grubo ponad 5 %. A jezeli chodzi o posiadanie minimum 10 k akcji jako warunek do przystapienia do stowarzyszenia to mozna pogadac i jezeli ktos potraktuje to bardzo powaznie to bedzie mogl zasilic szteregi stowarzyszenia.
    pozdrawiam
  • Re: Akcjonariusze Mniejszościowi WZA 2020 Autor: ~Dziadek [188.146.186.*]
    TFI Pzu zaproście do współpracy wszak to w ich interesie. Mieku na marzec 78k. Ja nie mam 10k ale jak braknie kilka tysi to się dołożę.
  • Re: Akcjonariusze Mniejszościowi WZA 2020 Autor: ~fsg [5.173.48.*]
    ...mogl wysypac jakies max 20 K, nie mielilo sie wiecej, realnej ilosci nigdy nie bylo mi w stanie poznac
    napisalem juz do RI w celu usyskania info czy korzystaja z pomocy wspracia PFR do wynagrodzen i rozwiazan tarczy antykryzywsowej
    dam Wam znac , ale najbardiej profesjonalne byloby to ze spolka sama upublicznilaby ta infomracje raportem biezacym
    jesli PZU jeszcze za nami jest, juz podrpogowao, i trakutje to nadal jako inwestycje kapitalowa, to bylby to najlepszy , profesjonalny reprezentat
    ale dla nich ten pakiet pewnie juz nie ma namniejszego znaczenia
    To może był ten ktoś, kto kiedyś w akcji "policzmy się" postawił na S około 40k - ??
  • Re: Akcjonariusze Mniejszościowi WZA 2020 Autor: ~fasing [91.150.169.*]
    jest to wysocie prawodpodobne
    zaczal sypac od lutego b.r, a mnie mamil ze dobiera i "okropnie mamil"
    mi wpadlo dzis 300 szt
    nie jest zle :)
  • Re: Akcjonariusze Mniejszościowi WZA 2020 Autor: ~Krok [83.10.76.*]
    mam dużo mniej niż 10k, ale myślę, że byłbym bardziej przydatny niż wskazuje na to ilość posiadanych przeze mnie akcji. więc jeśli zmienicie ten próg to się zgłoszę.
    dodam, że pytania na WZA nic nie dadzą. Należałoby złożyć pozew do sądu o uchylenie uchwały. taki krok wymaga większej organizacji.
    troche mi sie nie chce wierzyc ze jest tylko garstka osob ze stanem > 10 k
    chyba Tomasz ma racje ze czesc osob moze nie zagladac na to forum i nie przebil sie z ta szczytna inicjatywa...jeszcze zaloze watek na parkiecie
  • Re: Akcjonariusze Mniejszościowi WZA 2020 Autor: ~Myślący [77.65.14.*]
    Czy nie lepiej obniżyć ilości akcji na wejściu do Stowarzyszenia ,do 5000 zamiast 10 000? Większość z nas nie ma aż 10 000 akcji a też chce walczyć o swoje na Walnym.
[x]
FASING 0,00% 12,70 2025-11-14 17:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.