• do 25 widac ze jest dystrybucja... Autor: ~tt [78.246.217.*]
    realizacja zyskow albo hakowi.
  • Re: do 25 widac ze jest dystrybucja... Autor: adameczek133 [89.64.55.*]
    Skaczą te notowania to w jedna to w drugą, się zdecydować nie umieją. Jeszcze na minus się zakończy...)
  • Re: do 25 widac ze jest dystrybucja... Autor: ~typ [93.105.47.*]
    na wykresiegodzinnym ten zjazdz22do20 na jakims malymwolumenie
    Tu będzie rakieta , jest coraz bliżej , czekam na 30 zł...)
  • Re: do 25 widac ze jest dystrybucja... Autor: ~typ [93.105.47.*]
    myslisz ze ACS taka dobra gra bedzie?
    Myślę że będzie w tym roku 40 zł na kursie...)
  • Re: do 25 widac ze jest dystrybucja... Autor: ~ynwestoryzgpw [46.151.78.*]
    Czy to istotne? Pompka przed premierą może być. A później to zależy.
  • Re: do 25 widac ze jest dystrybucja... Autor: ~Typ [5.173.180.*]
    No właśnie wolałbym żeby pompka miała być pod co. Już są zapisy na testy i lepiej żeby pierwsze wzmianki mówiły że jest fajna. Po trailerach nie wiem czy mi osobiście się spodoba
  • Re: do 25 widac ze jest dystrybucja... Autor: ~se_bi [88.156.140.*]
    Nic nie kumasz.

Batony z prawej są żeby hamować szybki wzrost, bo jest akumulacja z ukrytego.
    Wcześniej w okolicach 17-20 tak grali.
    Kurs mimo wszystko rośnie, bo presji popytu już nie są w stanie zatrzymać, więc tylko przyhamowują wzrosty żeby na niższych poziomach jak najwięcej się nachapać.
  • Re: do 25 widac ze jest dystrybucja... Autor: ~tt [78.246.217.*]
    Gdyby mistyczni "oni" faktycznie chcieli zebrac nizej to kurs nidgy nie dojechalby do 20 pln. Tutaj nie trzeba wiele zeby uwalic kurs o 20%. Wiec to prawdopodobnie mali gracze, duzy tutaj jeszcze nie zagladnal.

To raczej realizacja zyskow, zwlaszcza ze kilka tygodni temu mozna bylo pakowac po 12 zl.
    Druga opcja to hakowi, wbrew temu co pisze Minifund tutaj moze byc ich jeszcze spora grupa.
  • Re: do 25 widac ze jest dystrybucja... Autor: ~se_bi [37.47.188.*]
    Uważam, że sporo ludzi brało na poziomach ok. 30-40,-.
    I część z nich jeszcze wisi, więc ci raczej nie puszczają teraz, chyba, że uśredniali /jeśli mieli odwagę i mieli za co/.

Zbierane są małe ilości, regularnie, a jak kurs wyjeżdża za szybko, to jest korygowany w dół, imo.
    Pytanie do Ciebie: gdybyś chciał kupić stosunkowo dużo /zakładam, że zaczęli kupować w okolicach dołka i nadal dokupują/ to jak byś to robił, żeby za szybko nie windować kursu, ale utrzymywać trend rosnący/pozytywny sentyment, że będzie rosło przed premierami.

Mogę się mylić.
    Kontrargumenty innych chętnie poznam.

Pozdrówki.
  • Re: do 25 widac ze jest dystrybucja... Autor: ~tt [78.246.217.*]
    Gdybym chcial kupic stosunkowo duzo to po co mialoby mi zalezec na utrzymaniu trendu rosnacego? Zeby wykupowac coraz drozej? To nie ma sensu.

Wydaje mi sie ze duzy kapial wejdzie do gry jezeli ktoras z premier CFG osiagnie zaowazalny sukces. Spolka zarabia na starych tytulach, sprzedazy assetow lub praw do swoich tytulow.
    Wiec jak narazie to tutaj jest za duze ryzyko na wykupowanie duzych pakietow. Zwlaszcza po przejsciach jakie miala ta spolka po ostatniej premierze.

Ten walor potrzebuje dobrych raportow i jednej udanej premiery, a kapital zleci sie jak wiadomo co do czego.
  • Re: do 25 widac ze jest dystrybucja... Autor: ~se_bi [37.47.188.*]
    Zaczynasz kupowanie od np. 10,- połowa kapitału i zbierasz załóżmy do 22,-, gdzie na 20,- był podwójny szczyt dotychczas.
    Wybijasz go na 22,- żeby pokazać technicznie siłę papieru i wzmocnić popyt- to wszystko przed np. premierą/wynikami. Masz załóżmy średnią 17,- . Do premiery rynek osiąga cenę np. 30,-. Jeśli popyt słabnie wyciągasz/podtrzymujesz kurs, ale małym kosztem/wolumenem /bo jest nadal pozytywny sentyment kupujących/ co jest dość łatwe. Dzięki temu też później łatwiej przeprowadzić dystrybucję dużego wolumenu przy szczycie nie zbijając bardzo mocno ceny. Tak ja to widzę- jako jeden ze sposobów oczywiście.

Jak chcesz tanio kupić dużą ilość, nie podbijając ceny? Musisz sam ją wtedy zbijać sprzedając część swoich już kupionych akcji, a to przecież podnosi Twój koszt.

• Re: do 25 widac ze jest dystrybucja... Autor: ~Greg [31.60.47.*]
    Moim zdaniem główna akumulacja miała miejsce podczas trendu bocznego. Było jedno wybicie pokrzyżowane przez covid, teraz jest chyba właściwy ruch.
  • Re: do 25 widac ze jest dystrybucja... Autor: ~Minifund [37.47.101.*]
    Se bi dobry jesteś. Ale dystrybucja będzie wyżej tak myślę. Chyba że lockupowcy teraz się wypakuja.
  • Re: do 25 widac ze jest dystrybucja... Autor: ~se_bi [37.47.150.*]
    To było tak hipotetycznie rozpisane. Po cichu zakładam poziomy min. 40-60 jeśli wypalą premiery. Ale to tylko gdybania leszcza.
  • Re: do 25 widac ze jest dystrybucja... Autor: ~Typ [93.105.47.*]
    Na forum jeszcze za maly ruch, nie ma euforii i psy sie nie zjechaly :p
[x]
CFG 1,78% 2,29 2025-10-10 16:49:55
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.