• Zniechecenie Autor: ~Sandra [178.235.185.*]
    Powoli tracę już cierpliwość. Czego można się teraz spodziewać na Poldku, ktoś podzieli się teorią
  • Re: Zniechecenie Autor: ~Miz100 [31.0.87.*]
    I o to chodzi.
  • Re: Zniechecenie Autor: ~ooo [109.241.212.*]
    Zniechęcenie to mogło być rok temu jak było po 7.xx. Ewentualnie dwa lata temu jak było po 8.xx. Teraz Sandra to ma chyba obrzydzenie :))))
  • Re: Zniechecenie Autor: ~Sandra [178.235.185.*]
    Jestem wierna Poldkowi dość długi czas. Wytrzymałam chyba najgorsze licząc, że się podniesie, ale patrząc co się dzieję to chyba czas przestać ślepo wierzyć, że będzie lepiej
  • Re: Zniechecenie Autor: ~Xxx [89.64.13.*]
    A dlaczego miałoby być lepiej jak budowy są wstrzymane i kasy brak.
  • Re: Zniechecenie Autor: ~Lool [31.0.84.*]
    To się nie mieści w głowie. W 2017 r Polnord sprzedał 1400 mieszkań. W 2018 r wszystkie skazywało na to, że ten rekord zostanie pobity, ale nowy zarząd zatrzymał budowy i sprzedaż mieszkań. W 2019 r powinni sprzedać ok. 2000 mieszkań, a sprzedali tyle, co kot napłakał.
  • Re: Zniechecenie Autor: ~Sel [83.26.58.*]
    W związku z nie wykonaniem czynności nakazanych przez NSA pomimo wnoszenia skarg o bezczynność w zakresie ustalenia i zapłaty kwot odszkodowania za grunty przejęte pod drogi, Zarząd Polnordu powinien wiele lat temu wystąpić do Sądu o wskazanie innego pdmiotu który w Zastępstwie za Urząd Warszawy niezdolny do wykonania tych czynności,, zgodnie z obowiązującymi przepisami dokona wyceny powołując biegłych rzeczoznawców należności odszkodowawczych dla Polnordu.. Po takiej decyzji Sądu wskazany urząd Starostwo lub inny miałby czas 1 m-c na dokonanie tych czynnośći a następnie Warszawa mogłąby kwestionować do WSA jedynie wysokość kwoty do zapłaty , a następnie w razie nie wpłacenia należnych kwot Polnord zleca komornikowi sądowemu zajęcie należnych kwot na kontach Warszawy i po sprawie. Dlaczego tego nie zrobili do tej pory skoro odsetki są bardzo niskie i nie warto czekać? nie wiadomo, pewnie nie mieli pojęcia jak to się robi.
  • Re: Zniechecenie Autor: ~Xxx [89.64.13.*]
    Sytuacja w spółce jest tragiczna i zaczyna się wywalanie papiera na wyścigi w przyszłym tygodniu 2 z przodu już na stałe.
  • Re: Zniechecenie Autor: ~ooo [37.47.208.*]
    Tak cordia wywala :))))))
  • Re: Zniechecenie Autor: ~Red [31.0.86.*]
    Sytuacja w spółce jest tragiczna od wejścia Mosza, Woźniaka, Gomoły i Janasa. Wykończyli smołkę, sprzedali za bezcen akcje, a teraz jeszcze w nagrodę Cordia dała stołki Gomołę, Janasowi i Woźniakowi. Dlaczego fundusze SP przez tyle czasu przyglądały się bezczynnie, jak ta ekipa zatrzymywała działalność operacyjną Polnordu? Wszyscy widzą katastrofalne gospodarcze skutki zatrzymania części gospodarki na dwa miesiące, a ci panowie zatrzymali działalność Polnordu na kilkanaście miesięcy i nikt nic z tym nie zrobił!!! Przecież było jasne, jak to się musi skończyć. Jeszcze fundusze SP podpisały Gomole zmowę, że nie sprzedadzą akcji, jak było po 10 zł.
  • Re: Zniechecenie Autor: ~smerf [77.253.0.*]
    To jaka jest sytuacja w tej chwili jest nie ważna dzisiaj dzwoniłem do POK upewnić się z pytaniem czy musi być drugie wezwanie i dostałem odpowiedz że tak i po cenie nie mniejszej od pierwszego a na to mają trzy miesiące tak sprzedawanie po tej cenie to jakieś nieporozumienie no chyba że ktoś nie chce czekać
  • Re: Zniechecenie Autor: ~oko_proroka [89.74.254.*]
    czy to Cordia sprzedaje, aby mieć kasę na drugie wezwanie?
    zakiwali się sami ze sobą?
    chyba pogubili się i teraz nie wiedzą co było okazją, a co wtopą
  • Re: Zniechecenie Autor: ~Łukasz [89.64.21.*]
    A to ciekawe. Powołano się na jakiś paragraf, czy jedynie dano twierdzącą odpowiedź? Po raz kolejny przeczytałem Ustawę o ofercie publicznej i nie mogę się dopatrzeć przepisu wskazującego na obowiązek kolejnego wezwania w przypadku Cordii. Chętnie przeczytam odmienne od mojej opinie.
  • Re: Zniechecenie Autor: ~Polnord_Zatopiony [31.0.35.*]
    Dlaczego wszyscy myślicie, że Polnord będzie delistowany?
    A może nastąpi połączenie z Cordią poprzez przeniesienie majątku na Polnord?
    Komu wtedy będą potrzebne Wasze akcje wycenione po 10?
  • Re: Zniechecenie Autor: ~Sel [83.26.53.*]
    I zaczną wypłacać dywidendę po 10 zł na akcję?
  • Re: Zniechecenie Autor: ~smerf [37.128.6.*]
    Rozumiem ze biuro maklerskie źle mnie poinformowało odnośnie drugiego wezwania
  • Re: Zniechecenie Autor: ~xxx [89.64.13.*]
    Dzisiaj czy jutro <3 zł
[x]
POLNORD 0,00% 3,53 2021-02-17 01:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.