• Giełda ignorantów Autor: ~groźny_kamilek [94.229.215.*]
    Niesamowite, jak głupi ludzie lokują swoje pieniądze na giełdzie.
    Gdy spółka ogłaszała wyniki za IV kwartał i tym samym wykazała drugi rekordowy rok w swojej historii, to zaczęli wyprzedawać akcje, ponieważ spodziewali się więcej.
    Gdy wyliczono, że dywidenda wyniesie około 70 eurocentów, znowu uwalili kurs, bo mało.
    Teraz, gdy walne tylko formalnie potwierdziło powyższe informacje, nagle ładują swoje pieniądze w tę samą spółkę.
    Nie dziwię się, że ci sami ludzie dali założyć sobie kagańce - przepraszam, miało być maseczki.

• Re: Giełda ignorantów Autor: ~ja [87.239.43.*]
    jaki kurs aktualnie ?
  • Re: Giełda ignorantów Autor: ~groźny_kamilek [94.229.215.*]
    19,95
  • Re: Giełda ignorantów Autor: ~majk [83.20.224.*]
    ignoranci są bardzo pożyteczni. ktoś musi dosypywać kasy bo inaczej giełda nie będzie się kręcić. szanujmy ich :)
  • Re: Giełda ignorantów Autor: ~Aa [89.64.90.*]
    Większość starych akcjonariuszy nie ma tego problemu,nastawia się głównie na dywidendę .Dokupuje kiedy jest taniej ,żeby mieć jak najniższą średnią i nie przejmuje się szarpaniną .Jeśli ktoś próbuje zarabiać na dołkach ,zazwyczaj zostaje z ręką w nocnym naczyniu. Pewnie po wynikach kurs spadnie bo będzie lekko niżej niż w roku ubiegłym ,wszyscy sie rzucą do sprzedaży a my dokupimy.
  • Re: Giełda ignorantów Autor: ~groźny_kamilek [94.229.215.*]
    To samo wczoraj pomyślałem. Nieważne, jak dobre będą wyniki za pierwszy kwartał, to jeżeli będą one gorsze od roku 2019 (a muszą być, niemożliwe są wieczne rekordy), to znowu będzie zjazd do mniej atrakcyjnych poziomów.

Ja mam jeszcze taką jedną spółkę z historią dywidendową z Newconnect, która miała swoje rekordy w roku 2018. Za rok 2019 też wypłaca dywidendę, ale kurs tak został uwalony, że dywidenda w tym momencie to prawie 10 procent. Akumuluję, bo do założonego przeze mnie wieku konsumpcji portfela dywidendowego brakuje jeszcze 17 lat :-)))

• Re: Giełda ignorantów Autor: ~axaa [87.206.242.*]
    Dnia 2020-04-28 o godz. 09:27 ~Aa napisał(a):
    > Większość starych akcjonariuszy nie ma tego problemu,nastawia się głównie na dywidendę .Dokupuje kiedy jest taniej ,żeby mieć jak najniższą średnią i nie przejmuje się szarpaniną .Jeśli ktoś próbuje zarabiać na dołkach ,zazwyczaj zostaje z ręką w nocnym naczyniu. Pewnie po wynikach kurs spadnie bo będzie lekko niżej niż w roku ubiegłym ,wszyscy sie rzucą do sprzedaży a my dokupimy.

Wyniki ~10.05.20r ?
  • Re: Giełda ignorantów Autor: ~majk [83.20.224.*]
    jak w zegarku
  • Re: Giełda ignorantów Autor: ~axaa [87.206.242.*]
    Dnia 2020-04-28 o godz. 09:58 ~majk napisał(a):
    > jak w zegarku

w sowieckim zegarku oczywiście:))
  • Re: Giełda ignorantów Autor: ~klocek_na_wardze [5.173.172.*]
    Kumy,jest niedobrze,dywidenda bedzie wypłacona we wróblach sowieckich.
[x]
INTERAOLT -17,57% 11,54 2022-03-16 17:00:23
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.