• Da Vinci - perspektywy vol.2 Autor: ~ksiadzrobak [159.220.75.*]
    "Jesteśmy w dialogu z kolejnymi publicznymi i prywatnymi podmiotami zainteresowanymi wdrożeniem u siebie technologii da Vinci. Szacujemy, że w perspektywie 2-3 lat liczba ośrodków wykorzystujących systemy da Vinci w Polsce co najmniej podwoi się, a projekcja wzrostu liczby zabiegów wykonywanych w asyście systemu zakłada 100% średnioroczne tempo wzrostu do 2022 roku" - dodał Kozanecki

Źródło: link 
  • Re: Da Vinci - perspektywy vol.2 Autor: ~RR [89.64.68.*]
    Ten rok bedzie super jak uda im sie sprzedac jeszcze ze 4 roboty, jak beda zwiekszac sprzedaz radiofarmaceutykow i przede wszystkim jak pozyskaja partnera, jak ostatnie im sie nie uda to.... nie bedzie super, a to bedziemy wiedzieli w 3q tego roku
  • Re: Da Vinci - perspektywy vol.2 Autor: ~Kafar [77.45.38.*]
    Mam nadzieję, że jeszcze w tym roku podpiszą umowy na daVinci z WCO w Gdańsku i z Centrum im. Łukaszczyka w Bydgoszczy. Lekarze z obu tych placówek biorą już udział w szkoleniach :)
  • Re: Da Vinci - perspektywy vol.2 Autor: ~JA [195.54.188.*]
    Ksiadzrobak, miałem dokładnie to samo zacytować! :-)
    Będą mocno sprzedawać te roboty, bo wiadomo, że szpital dofinansowane pieniądze nie wyda głównie w szmaty, tylko zakupi coś konkretnego, przez co podniesie swój prestiż. Bo taki robot dla szpitala to jest prestiż moim zdaniem.

Tymczasem o Synektiku kolejny raz głośno:

https://wyborcza.biz/biznes/1,100969,25885318,synektik-dostarczy-system-da-vinci-do-szpitala-klinicznego-w.html?disableRedirects=true

https://radioszczecin.pl/1,404605,da-vinci-wkrotce-na-pum-precyzja-jest-olbrzymia

https://www.parkiet.com/Medycyna-i-zdrowie/304229985-Synektik-Robot-w-szpitalu.html
  • Re: Da Vinci - perspektywy vol.2 Autor: ~Puchacz [89.64.46.*]
    Wg mnie jest jakiś "trup w szafie" bo skoro są takie perspektywy to pomału ale rosło by. Poważni gracze tak skupują. A tu kicha i spora przewaga podaży. Cudów nie ma jak gospodarka spowolni to i medycyny to dotknie, a te roboty wciąż są fanaberią a nie produktem pierwszej potrzeby
  • Re: Da Vinci - perspektywy vol.2 Autor: ~Gienek [89.64.46.*]
    Może ktoś wytłumaczyć mi sensownie o co chodzi w tych transakcjach 2 akcjowych. Czy to automat czy oznaki frustracji a może choroby psychicznej ? Strach wystawić na s bo weźmie 2 ja zapłacę prowizję i co z resztą ? mam rok sprzedawać ?
  • Re: Da Vinci - perspektywy vol.2 Autor: ~ksiadzrobak [159.220.74.*]
    Nie do końca musi być trup w szafie.

Nie skupują z kilku powodów:
    -Niski free float i mała płynność
    -50% w posiadaniu dwóch osób - na walnym mało można zdziałać
    -Bardzo mała kapitalizacja
    -Brak konkretów - mimo wszystko niepewna przyszłość dotycząca przetargów.

Jeżeli wierzysz, że wszystkie inwestycje z ostatnich lat (Monrol, Kardio i parę innych) przyniosą korzyści niebawem to teraz jest moment aby się zainteresować. Bo wierz lub nie, jeżeli pojawią się konkretne wyniki (sprzedaż Da Vinci w obecnym roku plus radiofarmaceutyki wysokomarżowe) to jestem przekonany, żę spółka zrobi się modna i będzie o niej głośno. Bez kardioznacznika nie będzie nowego ATH niebawem i to trzeba sobie jasno powiedzieć.

Podsumowując jeżeli gdzieś masz mieć przewagę informacyjną i transakcyjną nad dużymi graczami to właśnie na takich spółkach.

Co do zachowań ceny, cóż z moich obserwacji wynika, że na obecną chwilę powyżej 14,50 podaż nie pozwoli wyjść ale poniżej 14 bardzo ciężko jest coś dokupić (stoję ze zleceniami od poniedziałku) - wobec tego na tę chwilę taka jest uczciwa cena za Synektik.

Czy wierzę w kardioznacznik? Tak. Oczko w głowie właściciela i prezesa, zawsze jak mam chwilę zwątpienia to oglądam dokument na Discovery m.in o kardioznaczniku i wszystkie wątpliwości ulatują.

Pozdrawiam akcjonariuszy mniejszościowych. Jak nie wierzysz to nie inwestuj.
[x]
SYNEKTIK 1,83% 301,00 2026-02-18 17:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.