2 wezwanie, wykup przymusowy, zniesienie dematerializacji akcji taka kolejność, to jest spółka publiczna, która ma obligacje wykupu, kredyt 30M w GNB, Akcje serii T zastawione notarialne w GNB, i prowadzone budowy, Wilanów, Wioletta itp. Termin wykupu kredytu był 30.3 20, nie wiem czy przesunęli, czy podadzą info za niedługo i kurs pójdzie na 12 PLN.
Czyli Cordia ma obecnie 92,92% udział w akcjonariacie.Czyli free floatu pozostało ok. 6,9 mln akcji.Powinno być drugie wezwanie po cenie nie niższej jak pierwsze.
Jo tak jak napisałeś musi być drugie wezwanie a dzisiejsze spadki to efekt pazerności obserwowałem drobnica skupywała a jak kupił to zaraz wystawiał te same akcje o 5-6 groszy wyżej .Ja osobiście dzisiaj dokupiłem 8 tys zobaczymy co wyjdzie jak nie podwyższa to i tak sprzedam po 3,55 i 12 % w kieszeni może to mało ale mi wystarczy
Tak jak napisałeś ,drugie wezwanie po 3,55 i jeżeli przekroczą 95% to wtedy wykup pozostałych akcji po 3.55 ale nie muszą tego robić ale zrobią. Jak nie zrobia to możemy żądać żeby kupili pozostałe akcje po 3.55.