• Drugie wezwanie - pytanie Autor: ~Pytanie [84.17.55.*]
    Cześć,
    zostałem z drobnym pakietem akcji ok 8 tyś sztuk. Średnia cena zakupu 6,1 zł. Nie oddam tego poniżej 6 zł bo zainwestowałem w to wolne środki, które nie są mi niezbędne. Po prostu wolę stracić wszystko niż dać się dymać przez złodziei sterujących tymi spadkami.

Jest mi ktoś w stanie wytłumaczyć lub podać podstawę prawną, z której wynika, że drugie wezwanie ma mieć wyższą cenę niż pierwsze? Pojawiło się dużo wpisów o tym mówiących. To że wezwanie będzie to raczej pewne.

Trzymajcie się i nie puszczajcie akcji razem ze mną :)

• Re: Drugie wezwanie - pytanie Autor: ~Janek [188.146.107.*]
    Drugie wezwanie nie musi mieć wyższej ceny, ale nie może mieć też mniejszej.

Podejrzenia wyższej ceny wynikają z tego, że Hanapeta ma dostatecznie duzo, żeby nie było przymusowego wykupu.

A jednocześnie niewiele im brakuje więc podniesienie ceny nie będzie ich dużo kosztowalo
  • Re: Drugie wezwanie - pytanie Autor: ~AAA [83.20.243.*]
    A skąd wiadomo, że Hanapeta nie oddała? Może to sama drobnica tu została z kilkoma milionami akcji? Jeszcze mają trochę czasu, by ogłosić zejście poniżej progu... z drugiej strony jeśli takiego komunikatu nie będzie w ciągu najbliższych kilku dni, to wtedy będzie pewność, że hanapeta została.
  • Re: Drugie wezwanie - pytanie Autor: ~janek [212.180.226.*]
    Hanapeta nie oddała w wezwaniu. Widać to chociażby po zaktualizowany akcjonariacie i po komunikacie od Cordii.
  • Re: Drugie wezwanie - pytanie Autor: ~Alex [188.146.43.*]
    Wynika z akcjonariatu ,ze zostały same niedobitki takie jak my 0,33% i jeden duży inwestor 6,75%. W sumie dziwię się ING ,że oddał ale nie koniecznie było to po cenie wezwania pewnie się dogadali na więcej. Fundusze PZU oddały bez walki z uwagi na udział osób zarządzających w zorganizowanej grupie przestępczej , która świadomie i z premedytacją doprowadziła do utraty w majątku o znacznej wartości.
  • Re: Drugie wezwanie - pytanie Autor: ~jo [83.26.160.*]
    Jeżeli Hanapeta nie sprzedała po 3,55 to jeżeli Wegrzy chcą miec 100 % to muszą się z cenę dogadać z HP .To chyba jest logiczne że cena musi być wyższa ,taka na która się zgodzi HP
  • Re: Drugie wezwanie - pytanie Autor: ~jp [83.26.160.*]
    Dlaczego fundy się dogadują na wyższą cenę a my mali dostajemy w dupę .To jet przestępstwo i powinno byc karalne.
  • Re: Drugie wezwanie - pytanie Autor: ~Sel [83.26.69.*]
    W ten sposób zaniżają średnią.. na GPW ?
[x]
POLNORD 0,00% 0,00 1970-01-01 01:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.