• Info od kolegów z OF Autor: posrednik79 [62.29.160.*]
    Doradcy z doświadczeniem właśnie zaczęli się pakować. Nikt już nie chce czekać kogo Pani Tomicka będzie zwalniać a kogo nie.
    Słyszałem również, że zarząd wpadł na pomysł aby wypowiedzieć wszystkie umowy wynajmu celem negocjacji cen. Niestety dla każdego, kto pracuje oddziałach OF to jest za dużo. Gdy z OF odchodził Paweł Komar powiedział, że Tomicka rozwali Open Finance. Dziś mogę powiedzieć, że miał rację. Na koniec kwietnia do kadr spłynie mnóstwo wypowiedzeń, moim zdaniem to smutny koniec. Szkoda, to była świetna firma i już nigdy taka nie będzie.
  • Re: Info od kolegów z OF Autor: ~yyy [79.110.204.*]
    Głupoty piszesz.. jakie wypowiedzenia umów, skoro większość pośredników pracuje na JDG i to oni robią przychód dla firmy.. Na etatach pracują tylko pracownicy szeregowi, ale oni przychodu do spółki nie wnoszą. Zarówno OF jak i HB poszedł po rozum do głowy i redukuje koszty. Kiedyś placówki i krawaty w środku robiły wrażanie.. odkąd ten rynek rozwinął się niesamowicie, na klientach nie robi już wrażenia placówka, a większość osób korzysta z poleceń. Ci co boją się o niewypłacalność OF mogą zmienić partnera, którego pieczątkę przyłożą na wniosku (sama zmiana nie jest taką prostą sprawą), ale nikt już nie pyta, jaką firmę reprezentujesz :) każdy działa na własne nazwisko
  • Re: Info od kolegów z OF Autor: ~Blow [188.147.103.*]
    Pakuj sie razem z nimi synek..bo widze ze z ciebie niezly szpec..
  • Re: Info od kolegów z OF Autor: ~Emce2 [188.146.155.*]
    Jezeli to prawda i odejda ludzie z kontaktami to koniec bedzie efektowny. Kurs akcji zdaje sie to potwierdzac niestety.
    W 2014 i w 2015 tez taki piasli jak posrednik...mamy 2020...tez wtedy open przeprowadzal ciecia i tez widzieli niektorzy bankructwo...scenariusze moga byc tu różne...
  • Re: Info od kolegów z OF Autor: ~Anonim [37.248.210.*]
    Duzo z tych pseudo doradcow boi sie o koryto
    Zgadza sie..kiedys przyjechal do mnie taki z zakuzonym laptopem i mowil..ze jak jedzie do ludzi to po drodze czuje zaoach kawy...niektorzy mineli sie ze swoim powolaniem...
  • Re: Info od kolegów z OF Autor: ~2k [188.33.67.*]
    Z ciekawości sprawdziłem wskaźniki:
    ROE -73%,
    ROA -34%,
    sEVA -42%,
    marża operacyjna -47,92%,
    wskaźnik płynności bieżący 0,38

Jak wejdą w produkcje maseczek to może nie upadną.
    Tak bylo 7 lat temu....mamy 2020r..i nie produkuja maseczek:)

W ramach optymalizacji struktury zatrudnienia Open Finance podjął decyzję o przeprowadzeniu zwolnień (w tym grupowych), które obejmą do 270 pracowników z około 3881 zatrudnionych w grupie, poinformowała spółka w komunikacie. Cały proces potrwa od 15 marca 2013 r. do 30 kwietnia 2013 r.

"Reorganizacja jest naturalnym efektem powstania Grupy Kapitałowej Open Finance i optymalizacji synergii kosztowych na poziomie central firm wchodzących w skład Grupy oraz na poziomie stanowisk nieprodukcyjnych w sieci sprzedaży. Podjęcie wymienionych działań jest też elementem dostosowania się Spółki do warunków panujących obecnie na rynku" - czytamy w komunikacie.
  • Re: Info od kolegów z OF Autor: ~Zorientowany [91.195.57.*]
    Kolego z tą tylko różnicą, ze wtedy zwolnienia grupowe miały związek ze scaleniem administracji HB i OF i dotyczyła jedynie pracowników centrali, których teraz jest i tak garstka
  • Re: Info od kolegów z OF Autor: ~Boombit [37.30.29.*]
    Chłopie nie kompromituj sie, dane ktore typ podał wyżej są w oparciu o ostatnie dane. Tu nie ma z czego rosnac, w boomie nie potrafili zysku pokazac to teraz tym bardziej. Co bedziesz pisal po kolejnym scaleniu ? Kubeł zimnej wody na głowe i troche pokory a nie dyrdymaly niepoparte faktami wypisujesz. Na gamingu odrobilem, straty z tej spolki. Kiedys tez zaklamywalem rzeczywistosc jak Blow.
    To spadaj na boombit...po co tu sie udzielasz..nie wiedzac o czym piszesz..tez inwestuje w growe spółki..od dawna mam playwaya i crypy....
    Piszesz ze nie ma z czego rosnac..to wszyscy wiemy...
    ...tylko idac tym tokiem myslenia..powiedz mi dalczego gnioty skoczyly z nc po 500 procent i wyzej...tam tez pisali ze nie ma z czego isc...bylem na idei..rajd z 2.5 na prawie 10 zlotych...wtedy tez tacy jak ty pisali ze nie ma z czego rosnac...szpece..madrale czy jak ich nazwac...kto nie byl pazerny zarobil..a wiadomo bylo jakie wskazniki ma idea..kiedys na plaway po nieudaniej premiery agony tez pisali ze lipa..ze bedzie spadac..a poszlo na 400.
    Przypadkow mozna mnożyć ...
    Sytuacja open jest trudna...i calkiem inna niz inne sektory..noble sam ze soba gra..jakbys sobie zadal troche trudu...wiedzialbys ze od pol roku przezucaja miedzy soba te same ilosci...ale zawsze mozna napisac jak ty..ze straty odrobiles na boombicie...
  • Re: Info od kolegów z OF Autor: ~Zainteresowany [37.30.33.*]
    Ja tam trzymam te akcje, zaraz wystrzela w górę, open ma smart appa plus rosnaca w siłę siec partnerska i tutaj widze pole rozwoju
  • Re: Info od kolegów z OF Autor: ~Doświadczony [37.30.33.*]
    Post nie mający potwierdzenia. Konkurencja niestety sprawnie miesza na firum
  • Re: Info od kolegów z OF Autor: ~holus [89.229.212.*]
    tak wszyscy złożą wypowiedzenia i będą żyć powietrzem, według mnie niebawem zacznie się walka o pracę i nie tylko w open.
  • Re: Info od kolegów z OF Autor: ~Anonim [37.248.211.*]
    Czlowieku nie sluchaj kolegow z opena oni juz niejednego wyprowadzili na manowce
  • Re: Info od kolegów z OF Autor: ~Blow [188.146.138.*]
    Co koledzy z opena powiedzą teraz jak pojda na bruk?chociaz niektorym nieudacznikom sie przyda....taka lekcja..
[x]
OPENFIN 0,00% 0,05 2023-02-02 15:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.