Cordia w ciągu 3 mies musi ogłosić drugie wezwanie po cenie nie niższej niż ostatnie. Hanapeta raczej nie sprzeda, więc jeżeli chcą spółkę ściągnąć z giełdy cena musi być wyższa. Moim zdaniem nie ma pośpiechu, trzeba czekać na rozwój sytuacji. Jest też wielce prawdopodobne, że spółka pozostanie na giełdzie. Z nowym zarządem możesz być tylko lepiej.
A dlaczego musi ogłosić wezwanie ? Mógłbyś podać podstawę prawną ? Przekroczyli 66 procent owszem ale z tego co mi się wydaje nie dotyczy to akcji nabytych w wyniku wezwania na 100 procent akcji i to jest logiczne dlaczego mają robić jeszcze raz wezwanie na 100 procent skoro już to zrobili. Jak nabycie by było na giełdzie albo poza giełda albo w wyniku emisji dziedziczenia itd wtedy owszem ale teraz ? Watpie
Nie chce mi się szukać. Nawet jeśli masz rację, chociaż obstaję przy swoim to nic to nie zmienia. Może być tylko lepiej. Po prawdopodobnej wymianie zarządu, unormowaniu sytuacji polnordu możemy spodziewać się stopniowej zwyżki kursu.
chyb zacznę teraz na walne chodzić - Cordia....długo długo nic i my z ułamkiem akcji - ciasteczka, kawa lunch - odbiorę to co na ich "wałku" straciłem ;) oczywiście o ile "nie przymusza" mnie dobrą ceną