• Czarno widzę Autor: krosno2020 [95.41.182.*]
    Dzień dzisiejszy zapowiada się ciekawie, " CZARNA DZIURA " się pogłebia. Zapowiadają się wyższe obroty i poziom dużo niżej. Po przebiciu 2.40 pisałem, że może być ARMAGEDON ! z
  • Re: Czarno widzę Autor: krosno2020 [95.41.182.*]
    Dzisiejsza obrona 2.00 zł. wygląda solidnie. Może przyjdą lepsze czasy dla spółki ???
  • Re: Czarno widzę Autor: wrazicki [196.247.180.*]
    Nie są to największe spadki na GPW ale dobrze też nie jest.
    To jest dobry czas na rozejrzenie się i zakupy innych spółek. Można tanio poszerzyć portfel, przy czym trzeba uważać bardzo.

Jakie są problemy:
    Jak teraz Argentyna sobie radzi? W ogóle coś tam robią?
    Co z załogą? Zwolnienia w biurze projektowym?
    Koszty bardzo wysokie, wysokie zadłużenie, to nie są plusy spółki LUG . Może obroni się po wynikach I kw. ale II kw. to wielki minus. Wydaje mi się, że nie jest to ostatni wymiar kary Kolego Wrazicki. Nie jestem za tym, ale poziom 2.00 zł. obroni się tylko chwilowo / może korekta do oporu 2.40 ? /.
    Pierwsza jaskółka po 6 spadkach od 4-8 % , ten 1 % wzrostu na razie nie wygląda bogato, ale zawsze coś. Coś mi się zdaje, że inwestorzy na świecie uwierzyli w koniec bessy. Co jest jeszcze dziwniejsze dzisiaj eksperci USA jeszcze obniżyli wszelakie prognozy. Ponadto przewidywane zachorowania na koniec IV przewidują około 2.000.000 przypadków. Przy takim rozwoju sytuacji, to poziom 1.00 zł. na LUG nie będzie bolesnym spadkiem, czego mu nie życzę, gdyż jestem też nieżle utopiony. Tyle, że zacząłem sprzedaż już od poziomu 4.20 a na razie skończyłem na 2.66 i pozostało jeszcze wiele do wywalenia /dzisiaj trochę pomogli/.
    Strzał był celny z kupnem 1.80 zł. ale zastanawiam się nad sprzedażą, gdyż chyba to już " ŁABĘDZI ŚPIEW ". WIG20 opór 1650 a i USA po korekcie wrócą do spadków, aby zrealizować II Falę Bessy. Prognoza IIkw. -7% PKB , a r/r nawet - 38% IIkw. Jedynym pocieszeniem prognoza za 2020r. " tylko " - 5.5 %.PKB. Udane decyzje przed nami, a po wirusie, recesji można spodziewać się najgorszego, pozostaje tylko 1-dniowa spekulacja.
  • Re: Czarno widzę Autor: ~Dzban [5.173.27.*]
    Naprawdę trudno mnie "uruchomić " , ale jak czytam Ciebie to noz mi się w portwelu otwiera. Jakim trzeba być matolem będąc akcjonariuszem i to z niemałym pakietem jak piszesz żeby sprzedawać na tych poziomach. Jeśli byłbyś dyskretną to ok, ale pisz esz o wsparcia A wyrzucasz akcje, bez komentarza
  • (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: (usunięty) [95.41.182.*]
    (wiadomość usunięta przez moderatora)
    "Dyskretną " DT MIALO BYĆ
    Co Dzban zmieniłeś kurs i po skasowanym wpisie zmieniłeś zdanie? Czy nie przeczytałeś odpowiedzi i dalej tkwisz w oparach absurdu, co nie zmieni kursu LUG na południe.
    Wpisu nie czytałem, kończę dyskusję bo twoje wypowiedzi są tak bzdurne, że szkoda słów. Idź w politykę (pis) bo poziom ten sam
    Nareszcie się określiłeś CZERWONY KOMUSZKU !!!
    Typowe myślenie pisuara, a tak naprawdę wolał bym być komuchem (uwierz mi z komuną mam tyle wspólnego co twój idol z wysokim)
    Typowe myślenie DZBANA jak rozumisz co to znaczy, obrażanie innych mieszanie polityki do gry giełdowej. Jedyny zasób słów jaki posiadasz to " pisior, platfus, komuch " zazdrość i frustracja, która Tobą kieruje nie pozwala Ci myśleć logicznie. Ponadto proponuję Ci , aby do Twojego skrzywionego dekla dotarło iż nie obraża się własnej rodziny, jaką jest brać inwestorów.
    Jak już to obrażam Ciebie, a nie "brać inwestorow".
    Nie nauczyła Cię mamusia, że nikogo się nie obraża, zwłaszcza starszych ? Chyba że życia uczyłeś się w bidulu i w tym przypadku muszę Ci współczuć. Widać że z zakutego łba zrobił się DZBAN z dużym defektem.
    Aż parsknolem smiechem
    Chyba dzisiaj Jesteś trochę zamroczony, radzę Ci nie pij bo już nie widzisz czcionki na klawiaturze. A żebyś był zadowolony kurs podniosłem na 2.20zł. abyś w teorii nie był za dużo stratny.
    Jak już Dzban się obudzisz po dzisiejszym chlaniu, to zerknij na wykres bo wyrysowaliśmy Ci na życzenie trend wzrostowy. Chyba jesteś zadowolony, bo już nie będę pisał o poziomie docelowym 0.30 - 1.20 zł. a tak może być po II kw.
    Nie pije to po pierwsze, pewnie w przeciwieństwie do Ciebie pracuję i to dużo i ciężko. A Tobie wypłacił 500 + że 1 akcję kupiłeś?. Po drugie jeśli myślisz że na nc obowiązują jakieś wykresy, analizy to powodzenia.
    Zakup dokonano tylko dla Ciebie, żeby Ci podnieść komfort psychiczny i zachęcić do zakupu w tworzonym trendzie wzrostowym. Tak dla Twojej skąpej wiadomości, analizę techniczną stosuje się do WSZYSTKICH SPÓŁEK z jedną zależnością, muszą być płynne. Ponadto sądzę, że Twoja " zdrowotność " Kolego Dzban jeszcze chyba nie wróciła do normy.
    Jak tam DZBAN, nie napisałeś że Ci dobrze na wzrostach, to zrobił się zjazd. Może to Cię zadowoli, a może chcesz jeszcze niżej, da się zrobić. KLIENT NASZ PAN !!!
    Chyba nie uda się obrona 2.00zł, trudno czekamy co z wsparciem 1.80zł. Czas pokaże kurs, który zaakceptują wszyscy.
  • Re: Czarno widzę Autor: ~Dzban [5.173.1.*]
    Przez święta była cisza, no ale...... Jak można być takim jełopem???. Piszesz czy 1.8 się obroni A sypiesz akcjami
    Tym razem nie trafiłeś, są inni chętni do wywalania w tych cenach, a przy okazji proponuję trochę kultury stosować.
  • Re: Czarno widzę Autor: ~Dzban [5.173.1.*]
    "Trudno zachować kulturę, jak ma się taką sztukę przed sobą " może nie dokładny cytat, chyba z DALEKO OD SZOSY. Przecież to nie ja pisałem o wywalani akcji przy kursie 2,xx
    Dnia 2020-04-15 o godz. 18:06 ~Dzban napisał(a):
    > "Trudno zachować kulturę, jak ma się taką sztukę przed sobą " może nie dokładny cytat, chyba z DALEKO OD SZOSY. Przecież to nie ja pisałem o wywalani akcji przy kursie 2,xx

Muszę Ci wytłumaczyć jeszcze raz, myślałem że zrozumiałeś tamte teksty. Wywalanie na 2.66 i około 3 wynikało z mojej oceny ogólnej sytuacji spółki. Część została odkupiona z 30% zyskiem, teraz kumasz, na czym to polega. Widzę że jesteś oczytany, to zrozumiesz sens i logikę transakcji. Jeszcze nie raz do tego dojdzie, jak nie ja to ktoś inny i tak wygląda spekulacja KAPISZI ?
    Kolego Dzban odpowiada Ci pokaz siły kupna ?
    Widzę, że Kolega już strasznie zdenerwowany, bo nawet nie odpowiada na zaczepki, może dzisiejsze 3000 szt pobudzi decyzję ?
    Masz coś z głową to po pierwsze, po drugie niektórzy w przeciwieństwie do Ciebie pracują a nie żyją tylko z pincet plus.

Widzę że jesteś oczytany, to zrozumiesz sens i logikę transakcji. Jeszcze nie raz do tego dojdzie, jak nie ja to ktoś inny i tak wygląda spekulacja KAPISZI ?
    Już kiedyś próbowałem Ci to wytłumaczyć gdybyś był DT to ok swiete twoje prawo, ale pisz esz, że jesteś dlugoterminowy i zalać kurs żeby zarobić kilka złotych. Jak dla mnie niepojęte
    Dnia 2020-04-17 o godz. 18:56 ~Dzban napisał(a):
    > Masz coś z głową to po pierwsze, po drugie niektórzy w przeciwieństwie do Ciebie pracują a nie żyją tylko z pincet plus.
    > >
    > > Widzę że jesteś oczytany, to zrozumiesz sens i logikę transakcji. Jeszcze nie raz do tego dojdzie, jak nie ja to ktoś inny i tak wygląda spekulacja KAPISZI ?
    > > Już kiedyś próbowałem Ci to wytłumaczyć gdybyś był DT to ok swiete twoje prawo, ale pisz esz, że jesteś dlugoterminowy i zalać kurs żeby zarobić kilka złotych. Jak dla mnie niepojęte

Faktycznie Twoja logika mnie poraża. Kilkaset spółek na GPW, z czego ponad połowa "warta grzechu", a Ty myślisz o LUG jako DT ? Przypomnę Ci, gdy wybierano się na główny i zbiegło się z Argentyną, oraz wyniki były poprawiane r/r miałem zdanie, że nadaje się do DT. Jako bystry obserwator, chyba zauważyłeś, że kłopoty zaczęły się w IV kw.2018r. i wtedy zmieniłem zdanie, a spadek kursu od 2017r. Wtedy zacząłem wywalanie od 11-10 i prawie do końca w granicach 8. Z powodu braku płynności trwało to ponad 1.5 roku. Ostatnim sygnałem była "pakietówka" 500.000 po 8 i wtedy zmieniłem podejście do spółki. Obecnie te około 20 kilo traktuję jako wartość "0", gdyż może być bankructwo lub zarobek przy odbiciu. Obecnie w portfelu mam 3 takie, które mogą upaść i mam to wkalkulowane w portfel DT Tylko z powodu adrenaliny spekuluje się na niektórych spółkach i nie jest to parę złotych. Podstawą na GPW jest aktywność. Twoje pasywne ma rację bytu, ale na spółkach z fundamentem. Twoja praca na etacie mi nie przeszkadza, ale postaraj się docenić moją na GPW, którą wykonuję od 1992r. /pincet plus pobierają moje wnuki/. Teraz rozumiesz, że miałem podstawy, aby zapytać Ciebie czy KAPISZI ?
  • Re: Czarno widzę Autor: krosno2020 [77.114.210.*]
    Widzę Kolego, że jesteś pracoholikiem i nie Masz ochoty na wymianę zdań na temat spółki. Może obecny wariant Cię zadowoli, obrona 2.00zł. i demonstracja siły na walorze ?
  • Re: Czarno widzę Autor: rogal7 [89.79.170.*]
    czy w 2020 jest szansa na ruch do góry?
    Istnieje taka możliwość, po wynikach I kw. ale jest to olbrzymia niepewność, bo spółka przez ostatnie 2 lata, szczególnie nie zachwyca. Natomiast w II kw. wynik może wywrócić nie jednego. Jeżeli inwestor weżmie pod uwagę, cały 2020r. to jest się nad czym zastanowić, w dodatku na nie płynnym walorze.
  • Re: Czarno widzę Autor: ~Rogal [89.79.170.*]
    Trzeba było sprzedać po 10+ to cóż, wiszę dalej, dzięki :)
    Jak po analizie spółki w 2018r. i widząc rozpoczęte spadki w 2017r. sprzedawałem przez ponad 1.5 r ze względu na płynność, zacząłem od 11-10 a prawie skończyłem na 8-6. Zostało jeszcze kilkanaście tys. ale to już z górki. Postanowiłem, że ostatni dzwonek, być może przed podaniem wyników, co na pewno wykorzystam do S i pozostanie obserwacja LUG-u. Bo przecież kiedyś zła passa musi się odwrócić i przyjdą lepsze czasy, a wtedy wrócę do K. Trzy lata bessy i recesja, powinna się zakończyć na przełomie 2020-2021r.
  • Re: Czarno widzę Autor: ~Jotte [194.146.248.*]
    Moim zdaniem jeden z głównych powodów kłopotów firmy LUG (oprócz zadłużenia i przerostu zatrudnienia) jest chińska firma HONGBO Clean Energy Europe, która ma od 2018 r. fabryką (wielki magazyn) w Opolu.
    Trudno rywalizować cenowo z chińczykami.
    Może jednym z powodów jest przeważenie kontr.zagr. w portfelu, albo przeinwestowanie. Jednym zdaniem, ostatnie posunięcia, łącznie z Argentyną były po prostu nie trafione. Z tego powodu wg. mnie jest przerost zatrudnienia, wzrastające zadłużenie i bardzo słabe zarządzanie /targi w rodzinie/.
  • Re: Czarno widzę Autor: ~narcos [37.30.51.*]
    siedzę we wrocławiu i widzę że nie ma już biura LUG na ul.osobowickiej i widzę tylko ogłoszenie właściciela obiektu "na wynajem". Nie wiem od kiedy bo wydaje mi się że jeszcze w zeszłym roku było a już na pewno dwa lata temu. Ktoś coś wie??? Patrząc na stronę LUG to trochę przesadzaja z ilością biur regionalnych i handlowcami.
    Widzę, że pojawia się szansa zgubić parę "tysi". Może zagrają pod w miarę sensowne wyniki za I kw. ?
[x]
LUG 0,00% 2,60 2025-12-01 09:29:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.