Dnia 2020-04-17 o godz. 18:56 ~Dzban napisał(a):
> Masz coś z głową to po pierwsze, po drugie niektórzy w przeciwieństwie do Ciebie pracują a nie żyją tylko z pincet plus.
> >
> > Widzę że jesteś oczytany, to zrozumiesz sens i logikę transakcji. Jeszcze nie raz do tego dojdzie, jak nie ja to ktoś inny i tak wygląda spekulacja KAPISZI ?
> > Już kiedyś próbowałem Ci to wytłumaczyć gdybyś był DT to ok swiete twoje prawo, ale pisz esz, że jesteś dlugoterminowy i zalać kurs żeby zarobić kilka złotych. Jak dla mnie niepojęte
Faktycznie Twoja logika mnie poraża. Kilkaset spółek na GPW, z czego ponad połowa "warta grzechu", a Ty myślisz o LUG jako DT ? Przypomnę Ci, gdy wybierano się na główny i zbiegło się z Argentyną, oraz wyniki były poprawiane r/r miałem zdanie, że nadaje się do DT. Jako bystry obserwator, chyba zauważyłeś, że kłopoty zaczęły się w IV kw.2018r. i wtedy zmieniłem zdanie, a spadek kursu od 2017r. Wtedy zacząłem wywalanie od 11-10 i prawie do końca w granicach 8. Z powodu braku płynności trwało to ponad 1.5 roku. Ostatnim sygnałem była "pakietówka" 500.000 po 8 i wtedy zmieniłem podejście do spółki. Obecnie te około 20 kilo traktuję jako wartość "0", gdyż może być bankructwo lub zarobek przy odbiciu. Obecnie w portfelu mam 3 takie, które mogą upaść i mam to wkalkulowane w portfel DT Tylko z powodu adrenaliny spekuluje się na niektórych spółkach i nie jest to parę złotych. Podstawą na GPW jest aktywność. Twoje pasywne ma rację bytu, ale na spółkach z fundamentem. Twoja praca na etacie mi nie przeszkadza, ale postaraj się docenić moją na GPW, którą wykonuję od 1992r. /pincet plus pobierają moje wnuki/. Teraz rozumiesz, że miałem podstawy, aby zapytać Ciebie czy KAPISZI ?