• 2 zł Autor: ~as [91.90.115.*]
    Jak myślicie kiedy będą 2 zł . Kazdy wie że to nastąpi tylko pytanie kiedy. Mam nadzieję, że pojawi się jakaś pozytywna infoamcja z spółki ponieważ bez tego daleko nie zajedziemy
  • Re: 2 zł Autor: ~sokol [31.0.121.*]
    2 złote to njmniejszy wymiar kary. Są zadłużeni po uszy. jak nie dojdą do skutku transakcje sprzedaży to mamy bankruta.
  • Re: 2 zł Autor: transek1975 [91.233.69.*]
    Sam sobie przeczysz.
    Bedzie padac, a moze bedzie slonce.

• Re: 2 zł Autor: ~as [91.90.115.*]
    Mnie bardzo zależy na wzrostach ale Patrzę realnie i w chwili obecnej nie ma żadnych na to żadnych przesłanek y. Spółka jest bardzo słaba. Czekamy na cud . To chyba moją najgorsza inwestycja na GPW
  • Re: 2 zł Autor: ~Novy [89.64.78.*]
    ale jakie obroty dziś
  • Re: 2 zł Autor: ~Kuśmitowski [188.146.131.*]
    Straszenie ceną 2 zł jest jakieś kuriozalne . Firma za ubiegły rok ma prawie 2 zł samego zysku na akcję , dokładnie 1,70 zł na akcję . Zakładając hipotetycznie gdyby całość przeznaczyła na dywidendę byłoby 1,70 dywidendy na akcję . I takie wypowiedzi ,że bankrut , czy inne straszne rzeczy o firmie to może pisać tylko zupełny laik , który ma swój ukryty cel. Jedyny niezaprzeczalny fakt to obsuwanie się firmy w dół co jest zagadką nie notowaną od lat przy takich parametrach firmy , chyba że większość oczekuje na złe informacje i wtedy na zasadzie przeciwności pójdzie firma do góry . Ale pytanie czy tego chcemy jako akcjonariusze tej firmy ? . Chyba nie .
    Spółka nie jest bankrutem, ale skoro akcje są tak tanie to gdzie ci kupujący ?
  • Re: 2 zł Autor: ~Kuśmitowski [188.146.131.*]
    A gdzie byli kupujący kiedy przez ostatnie 6 lat giełdy na świecie urosły o 160% a u nas spadło w tym czasie o 40 % . Wydaje mi się ,że u nas nie ma inwestowania tylko trzymanie akcji na moment ,na krótki zysk , jakby one parzyły nas jak rozżarzony węgiel. Można byłoby to tłumaczyć brakiem wyrobienia / kultury ekonomicznej / w tym pakiecie zagadnień. To tak delikatnie nazywając.
    Nie chodzi o to, do tej pory brakowalo kapitalu zagranicznego.
    Znaczy byl ale gral na krotko do 20 marca.
    Teraz zaczyna powoli pakowac sie zagranica w rynki wschodzace, ktore najlepiej poradza sobie z kryzysem (, narody chetnych do pracy i nowych incjatyw bez socjalu.)
    Niestety 2 zl przodu będzie w niedługim czasie, nie ma zainteresowania to będą spadki . Wystarczy dziś spojrzeć co dzieje się z kursem . Przychody które namiętnie podaje inwestujemy są już cenie , i nie pomogą
    Nieźle jadą , przyznać się kto nie wytrzymuje ciśnienia i wyrzuca papier
  • Re: 2 zł Autor: ~Novy [5.173.162.*]
    Chyba cena zrówna się z bahem.
  • Re: 2 zł Autor: ~bart [5.173.0.*]
    Najbardziej to chyba ty, bo zachowujesz się jak panienka, za 2zl bardzo chętnie dobiore, inwestujemy te 160 tys papierka to Twoje?
  • Re: 2 zł Autor: ~Novy [89.64.78.*]
    powiem tak RATUJCIE KAPITAŁ.
  • Re: 2 zł Autor: ~as [89.151.46.*]
    Jak obstawiacie gdzie jest dno. Kiedy można się spodziewać odreagowania . Skoro przy dzisiejszych wzrostach marvipol się osuwa co będzie jak na szerokim będą spadki
    Nie widzisz ze cale deweloperka chodzi swoimi sciezkami. Co ty tak cisniesz w te spadki ?
    Pierwszy raz widze goscia ktory ma akcje, a tak cisnie w dol.
  • Re: 2 zł Autor: ~as [89.151.46.*]
    Ja nie cisnę na spadki, bardzo chce żeby dobiły do mojej ceny zakupu czyli 4,40. Poprostu nie widzę racjonalnego wytłumaczenia dlaczego kurs się tak dziwnie zachowuje. Jesteście może dłużej na spółce więc może wy potraficie to wytłumaczyć.
    Juz ci pisalem tyle razy, szrama po Covit19, musi sporo czasu uplynac zeby ja zakleic i kurs mogl sie ustabilizowac i zaczac odbijac.
    Hotelarstwo, najem lokali, deweloperka, samochody osobowe, to sa branze ktore najbardziej ucierpia na pandemi.
    W tej chwili jest to dyskontowane z tym co bedzie sie dzialo za pol roku z rynkiem.
    To nie jest czas dla malych wystraszonych graczy gieldowych.

• Re: 2 zł Autor: ~maruś [88.156.131.*]
    Jutro ostatni dzień na minusie, 3.25 na koniec sesji. Potem przebijamy linię trendu spadkowego.
    Inni będą spadać , a my rosnąć.
  • Re: 2 zł Autor: ~Ala [91.224.147.*]
    As gdzie te Twoje 2 zł
  • Re: 2 zł Autor: ~Transek1975 [37.30.57.*]
    Dzieki za przypomnienie watku.
    As sie nie odniesie do twojego pytania, bo jest mu glupio, teraz pierdzi o 3 zeta. Moze spasc chwilowo na 3 z przodu, ale to nie potrwa dlugo.Bzdury pisze o swojej sredniej 4,4, pewnie powiesili go na 5,4 i teraz mu ta firma nie pasuje.
  • Re: 2 zł Autor: ~Inwestujemypl [94.254.145.*]
    ~as2020-04-03 09:19IP 91.90.115.*
    Jak myślicie kiedy będą 2 zł . Kazdy wie że to nastąpi tylko pytanie kiedy.

As co u Ciebie znaczy słowo każdy wie że będzie a jak nie będzie to odszczekasz .
  • Re: 2 zł Autor: ~AS [91.90.115.*]
    Nie było 2 złote , było dobre info. Przyznaje się do błędu, powoli twój scenariusz się spełnia. Kibicuje że by było tak jak przepowiadasz.
  • Re: 2 zł Autor: ~marek830123 [89.228.207.*]
    Ja tam jeszcze dzisiaj dokupiłem 3k papierów. Wierze inwestujemy.pl, że wszyscy zostaniemy bogaci dzięki Marvipolowi.
  • Re: 2 zł Autor: ~dovado [37.47.74.*]
    As klasa nie sztuka się pomylić sztuką jest się przyznać .Marek jak nie pójdziemy dzięki Marvipolowi z torbami to będziemy bogaci nawet gdyby nie rosło starczać będzie dywidenda co rok wyższa.Denerwuje mnie jako inwestora te wąchania kursu po większych wzrostach związane z falami a chodzi mi głównie o fale 2 bo znosi od 50 do 60 % pierwszej to trochę szkoda nie sprzedać po 15 i nie zrealizować zysku koniec fal pokazują oscylatory i tylko na podstawie nich możemy podejmować decyzję chodzi o AO i i Fischer wyprzedzający rynek .Zazwyczaj jak widzę niebezpieczeństwo spadku wskazują na to scylatory staram się o tym pisać tak jak poprzednio na Unimocie .
  • Re: 2 zł Autor: ~Licznik [79.185.55.*]
    Witaj.Dovado.Może pokusisz się o zanalizowanie w którym miejscu jest Cognor i jakie ma fale.Bo wydaje mi się równie interesującą spółką jak Marvipol.Pozdrawiam.
  • Re: 2 zł Autor: ~Adwersarz [83.22.65.*]
    Cognor nie umywa się do Marvipolu pod względem kapitalizacji, wskaźników oraz poziomu zaufania, zarówno dla kredytodawcy, kontrahenta, jaki i inwestora. Marvipol jest tutaj w tej chwili bezkonkurencyjny, również na poziomie fundamentów, jak perspektyw i potencjału...
    Zamiast Cognorem, radzę zainteresować się Krynicą Vitamin, XTB, Mirbudem, Grupą Azoty czy NTT System, ciekawie wygląda obecnierównież INC, ABPL czy Asbis, mocno niefoszacowany jest też Lotos i Maxcom, a perspektywy i potencjał mają spory...
    Zanim zaczniesz inwestować poćwicz czytanie ze zrozumieniem. Pozwoli ci to uniknąć błędów inwestycyjnych. Post był skierowany imiennie do DOVADO.
    Zamiast silić się na trywializm oraz podbudowującą własne ego złośliwość, na Twoim miejscu po prostu skorzystałbym z dobrych rad. Nie jeden początkujący tzw. inwestor zarobił w ten sposób pierwsze większe pieniądze, a przy tym na pewno oszczędził sobie nadmiernego ryzyka i strat...
  • Re: 2 zł Autor: ~dovado [37.47.74.*]
    Licznik nawet nie mam dostępu do komputera tylko telefon .Zasada jest prosta fale działają w określonym trendzie spadkowym lub wzrostowym tak samo jak oscylatory bo w trendzie bocznym nie da się grać na nich Druga zasada gramy tylko w trzeciej fali Ja nie gram tylko inwestuję więc łamię te zasadya to jednak jest różnica Nie mogę przejść obojętnie obok spółki która ma w kasie 360 mln a kosztowała 170 mln i przy kursie 3,2 zł c/z 2 Tu był trend spadkowy a wzrosty w 2019 to tylko korekta tych spadków ABC i rynek po korekcie do 5,87 zdecydował się przetestować poprzednie dno aby zdecydować w którą stronę pójdzie .Gdyby nie obronił tego dna to technicznie zaliczyłby 2 zł cena absurdalnie niską tak jak absurdalnie wysoka na covidach Od marca mamy dopiero pierwszą falę do 5,9 a teraz 3 falę oscylatory pokazują że to podfala 1 w3w3 dlatego wewnętrzna podfala 3
    kończy się na 9 a 3 wyższego rzędu kończy się na 12 zł 15 zł to już 5 fala . Cognor Patrzymy długoterminowo był impuls wzrostowy który wyniósł kurs bardzo wysoko pierwszy impuls dziesięć lat temu była korekta tylko korekta żebyśmy mogli zainteresować się spółką i zagrać technicznie powinna znieść 50 do 62 % wzrostu i dać sygnał zakupu obojętnie czy oscylator czy średnie i iść w górę .A na Cognorze zniosło cały wzrost więc rynek widząc tak słaby walor testuje wsparcie na obronę wieloletniego dna ale żaden technik w to nie wejdzie falowo do póki nie wróci kurs do tych 62% zniesienia .Teoretycznie powinna się zacząć trzecia fala bo dno zostało chyba obronione nie widzę na telefonie dokładnie i nastąpiło odreagowanie poprzednich spadków ale czy nie wróci kurs dalej do dna żeby go sobie dalej uklepywać to nie wiem bo się tą spółką nie zajmuję .
    Ok.Dzięki.
  • Re: 2 zł Autor: ~marek830123 [89.228.207.*]
    Spoko, nawet jak spadnie to nie tylko Marvipolem człowiek żyje. Zeszły rok był świetny jeżeli chodzi o rynek akcji więc jest z czego spadać.
[x]
MARVIPOL -1,01% 9,80 2026-05-15 17:03:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.