Licznik nawet nie mam dostępu do komputera tylko telefon .Zasada jest prosta fale działają w określonym trendzie spadkowym lub wzrostowym tak samo jak oscylatory bo w trendzie bocznym nie da się grać na nich Druga zasada gramy tylko w trzeciej fali Ja nie gram tylko inwestuję więc łamię te zasadya to jednak jest różnica Nie mogę przejść obojętnie obok spółki która ma w kasie 360 mln a kosztowała 170 mln i przy kursie 3,2 zł c/z 2 Tu był trend spadkowy a wzrosty w 2019 to tylko korekta tych spadków ABC i rynek po korekcie do 5,87 zdecydował się przetestować poprzednie dno aby zdecydować w którą stronę pójdzie .Gdyby nie obronił tego dna to technicznie zaliczyłby 2 zł cena absurdalnie niską tak jak absurdalnie wysoka na covidach Od marca mamy dopiero pierwszą falę do 5,9 a teraz 3 falę oscylatory pokazują że to podfala 1 w3w3 dlatego wewnętrzna podfala 3
kończy się na 9 a 3 wyższego rzędu kończy się na 12 zł 15 zł to już 5 fala . Cognor Patrzymy długoterminowo był impuls wzrostowy który wyniósł kurs bardzo wysoko pierwszy impuls dziesięć lat temu była korekta tylko korekta żebyśmy mogli zainteresować się spółką i zagrać technicznie powinna znieść 50 do 62 % wzrostu i dać sygnał zakupu obojętnie czy oscylator czy średnie i iść w górę .A na Cognorze zniosło cały wzrost więc rynek widząc tak słaby walor testuje wsparcie na obronę wieloletniego dna ale żaden technik w to nie wejdzie falowo do póki nie wróci kurs do tych 62% zniesienia .Teoretycznie powinna się zacząć trzecia fala bo dno zostało chyba obronione nie widzę na telefonie dokładnie i nastąpiło odreagowanie poprzednich spadków ale czy nie wróci kurs dalej do dna żeby go sobie dalej uklepywać to nie wiem bo się tą spółką nie zajmuję .