tu może nawet w ogóle nie być dywidendy - familia ma teraz 2 w zarządzie więc być może powiedzą, że "w trudnych czasach zysk zostaje w spółce" , ale pensji sobie nie obniżą...
sporo spółek już jest 50% od dołka a FSG? ciągle na dnie
a Ty dalej swoje - podobno od 2 m-cy skupujesz chyba - czyli ile już masz - 50k? może wystaw je wszystkie po 555 zl żeby pokazać niewierzącym w tą PERŁĘ, że nie jesteś marnym, pospolitym i mało sprytnym naganiaczem?
Ja kupuję, nie sprzedaję, trzymam. nawet trochę za dużo i przyznam że obecny spadek ceny jest cholernym zaskoczeniem... wirus nie oszczędza niczego i nikogo w tej rozgrywce
Mikro pocieszenie widzę tylko w nikłych obrotach
Z drugiej strony spółka po obecnej cenie mocno wystawiona na wrogi strzał i tu broni ja tylko pakiet kontrolny rodziny.
Nie wiem czy w sumie jest dobrze czy niedobrze. Jeszcze nie mam zdania
Z dywidenda to niech sie nie wyglupiają - co roku kroili podzial zysku tak, aby znaczna czesc dochodu zotala w Spolce. Z tego powodu w kasie jest fura kapitału, która może służyć własnie na takie nadzwyczajne i zaskakujące czasy.
Uważam, że poziom dywidendowy powinien zostać tu co najmniej na niezmienionym poziomie aby zachować co najmniej równowagę.... Jednak moze byc różnie - osobiście wolałbym aby w tym roku zrobili za ową dywidende skup celem umorzenia...
jenda rzecz zauwazylem ewidentna-steruja kursem tak jak im wygodnie jak ro temu potrzebowali info pod pomke na 20 to podali szacunki wynikow wczesiej teraz przekaza w przwidzianym zapwoiedziamym terminie czyli 30.04
Moze i nizej nie pojdzie. Jednak powiem cos malo odkrywczego i czesto pojawiającego sie na róznych spolkach - kurs jest trzymany.
Tylko nie wiem po co - no chyba ze przejecie (raczej malo prawdopodobne) lub wezwanie ( a to juz inna bajka - w spolce kasy jest tyle ze stosujac rodzinne lub koleżeńskie pozyczki to nie bedzie problemu).
Powyzsze pisze na podstawie śledzenia kursu z poziomu onLine - caly czas mamy dostawiane okolo po 650 szt w cenie odchylonej od pierwszej oferty kupna z lewej o jakieś 40-50gr.
Moze jednak warto cos przedsięwziąć Panowie inwestorzy (mali tj okolo 10k) w naszych sprawach malych akcjonariuszy. Jak widac Spolka idzie własna drogą, ktora nie jest raczej rzeczywistym odzwierciedleniem stanów bilansowych oraz interesów tych tzw. malych - leszczy - czy jak tam sie nas nazywa.
WZA zaplanowane będzie juz raczej po likwidacji zakazow i ograniczeń w przemieszczaniu sie - wiec....??