• mam wrazenie Autor: ~bos [185.201.68.*]
    ze tu ktos kupje, nawet drozej, a pozniej uwala tylko zeby trzymac cene nisko
  • Re: mam wrazenie Autor: ~Bronco [5.173.33.*]
    Zgadza się, zbieranko ewidentne
  • Re: mam wrazenie Autor: ~mako [89.64.85.*]
    Dobrze ale od kogo zbiera, raczej nie od indywidualnych. Jedyna opcja to OFE lub jakiś fundusz umarza akcje i ktoś musi o tym wiedzieć. Jesli ktoś chciałby naprawdę sprzedać lub kupić to kurs nie może iść tylko w dół. Inna sprawa, że czas na banki jest nie za dobry, ale BOŚ ma cenę jakby miał upadać. ciężko powiedzieć
  • Re: mam wrazenie Autor: ~Dick [5.173.170.*]
    Najwyzsza pora. To jest trup juz od dawna. Tylko pod kroplówką.
  • Re: mam wrazenie Autor: ~hex [83.26.248.*]
    jak dla mnie to ktoś trzyma kurs nisko (obracając swoimi akcjami) - pod przyszłe wezwanie po zaniżonej cenie. Innego interesu tutaj nie widzę...
  • Re: mam wrazenie Autor: ~bos [5.173.33.*]
    dokladnie mam to samo sposptrzezenie..na dzis dzien niech daja dyche i sie zastanowie
  • Re: mam wrazenie Autor: ~hex [83.26.248.*]
    chyba wszyscy akcjonariusze mają dość tej sytuacji
    sami długoterminowcy :)
    ale to się zmieni - zaczekajmy co się stanie z mbankiem

• Re: mam wrazenie Autor: ~Eddie [5.173.250.*]
    Jeszcze 4 lata temu BOŚ Bank przynosił ponad 60 milionów strat w skali rocznej. Obecnie zaś w 2019 roku przyniósł niemal 72 mln zysku. Kurs akcji zaś w 2016 roku wynosił 15 zł, a obecnie jedynie ok 4,20 zł. Notowania kursu akcji całkowicie rozmijają się z generowanymi wynikami. W ostatnich tygodniach wygląda to na niskie trzymanie kursu przez jakiś podmiot, który ma w tym interes. Zapewne chodzi tutaj o niską średnią cenę akcji pod kątem wezwania. Potencjalny zainteresowany to zapewne podmiot z dominującym udziałem Skarbu Państwa, a więc nie koliduje to z podmiotem posiadającym dominujący udział w obecnym akcjonariacie BOŚ Banku. Tylko takie wg mnie może być wytłumaczenie obecnego kursu walorów BOŚ Banku.
[x]
BOS -2,36% 9,94 2025-12-05 16:37:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.