• Dobre Autor: ~Pozytyw [83.29.96.*]
    Zysk Marvipolu za ostatnie trzy lata to 155 milionów.Kapitalizacja na giełdzie 149 milionów.Pozdrowienia dla inwestujemy pl.Ty wiesz ile Marvipol wart ,ja wiem.I nie ma co więcej pisać.Najlepszeg.
  • Re: Dobre Autor: ~Transek1975 [91.233.73.*]
    Wart jest tyle, za ile znajdzie sie kupiec. Tak jest ze wszystkim z mieszkaniem, samochodem itd.
    Co z tego ze wiem ile wart jest moj samochod i nieruchomosci , jak teraz i tak ich nie sprzedam w normalnej cenie.
    Trzeba czekac na lepsze czasy lub pogodzic sie ze strata jezeli potrzebujesz gotowke.
  • Re: Dobre Autor: ~Transek1975 [91.233.73.*]
    Roznica jest taka, ze to sa akcje a z nimi jest roznie, czasami niedowartosciowane czasami przewartosciowane. Nie widzialem jeszcze akcji ktore realnie odzwierciedlaja wycene swojej wartosci.
  • Re: Dobre Autor: ~Pozytyw [83.29.5.*]
    Powiadasz inwestujemypl że I kwartale zarobił Marvipol netto 128 milionów złotych.I może więcej w tym roku nie zarobić ani 1 zł.Te 128 to 3 zł na akcję !!!.Ty wiesz ile marvipol jest wart,ja wiem.I wystarczy.To najlepszego.
  • Re: Dobre Autor: pluto85md [188.147.106.*]
    No rzesz ty. 128 mln zysku w I kw. Przy takich prognozach, to ja sie tu spodziewam dalszych spadkow. Bo takie prognozy beda zrealizowane w marnym procencie.
  • Re: Dobre Autor: ~as [91.90.115.*]
    No, widać że inwestorom bardzo przypadły do gustu wyniki. Będzie 2 zł z przodu niedługo
  • Re: Dobre Autor: inwestujemypl [5.173.32.*]
    Przepływy netto z tytułu wyjścia z inwestycji sięgną około 129 mln zł netto. 
    Czyli wpłyneło do firmy w styczniu netto 129 mln ale sam wpływ pienieżny z zysku ze sprzedazy to 66 mln  brakujaca reszta do 129 mln to tez wpływ pieniezny ale kasy która spółka pozyczyła czyli kapitał z pożyczek dla spółek celowych budujących te magazyny .
    Ale spółka miła sprzedane na 31 grudnia 2019 juz 87 % mieszkań które zaksieguje na 2020 r a przeciez jeszce w styczniu i lutym mieszkania były sprzedawane i gdyby nie sprzedała wiecej ani jednego to i tak w styczniu i w lutym napewno doszła do 90 % sprzedazy na ten rok i co giełda dystansuje że 10 % moze nie sprzedac

https://www.bankier.pl/wiadomosc/Ceny-ofertowe-mieszkan-marzec-2020-Raport-Bankier-pl-7848070.html
    Dlaczego giełda nie dystansuje pozostałych developerów które nie maja zapewnionego zysku i sa wycenianeduzo wyżej najtańsz Lokum dwa razy drożej .Takie Lokum wyceniane z c/z 3,8 troszke mniejsze przychody i zyski zamiast wzrostu zysku jest spadek w tym roku brak dywidendy
    sprzedanych mieszkań w 2019 268 a do sprzedazy jest 655 Nikt tam sie nie przejmuje że moze sprzedaz niepójdzie i nie bedzie zysku i nie wpłyneło tak jakw marvipolu tyle kasy w styczniu ile kosztuje na giełdzie spółka .
    Trzeba czekac do 1q juz zadwa miesiące raport .

• Re: Dobre Autor: ~as [91.90.115.*]
    Ja rozumiem wszystkie twoje twarde dane, ale jak chcesz zobaczyć jak to wygląda realnie to spójrz na kurs . Co z tego że mają wyniki jak dla rynku cena akcji jest zbyt wysoka. To jest giełda i tu nie liczą się wyniki tylko kurs akcji
  • Re: Dobre Autor: ~Novy [89.64.78.*]
    musza dac komunikat ze beda magazynowac w tych wybudowanych magazynach szczepinke na koronawirusa
  • Re: Dobre Autor: transek1975 [91.233.69.*]
    Nie ma znaczenia pod co ida te zakontraktowane magazyny za 1 pol rocze. One sa juz sprzedane , zostaje kwestia budowy nastepnych magazynow, czy bedzie taka potrzeba.

• Re: Dobre Autor: transek1975 [91.233.69.*]
    Tak jak Inpost, gdzies trzeba sortowac i trzymac te paczki.
  • Re: Dobre Autor: ~bart [81.190.242.*]
    o przylazł optymista, może jeszcze ze 30 twoich wpisów, popłaczesz trochę w poduszkę i odczarujesz kurs:)
  • Re: Dobre Autor: ~Kuśmitowski [188.146.154.*]
    Trzeba spróbować napisać coś złego o firmie i może to chwycą gracze za dobrą monetę . Bo póki co dobre informacje tylko zdołowały kurs akcji , trzeba odwrotnie . Może cała nasza gawiedź giełdowa lubi się umartwiać i w tym ponurym nastroju po drodze jeszcze szlochając pociągnie kurs akcji do góry. Oto paradoks naszej giełdy.
  • Re: Dobre Autor: inwestujemypl [94.254.152.*]
    Ze złych wiadomości to zyski za 2017 cos zjadło i nieposzły całe w kapitał zapasowy bo poszło tylko 6,4 mln (spółka rozlączyła sie z Bahem dopiero pod koniec 2017 r) ale zysk za 2018 poszedł juz w kapitał zapasowy powiekszając ten kapitał do 53,7 mln plus obecny zysk 69,9 mln co daje spółke mozliwośc wypłaty 123,6 mln zysku w postaci dywidendy .
    Ale dopóki Marvipol posiada obligacje bez zgody obligatariuszy nie może wypłacic wiecej niz 50% wypracowanego zysku rocznego plus kapitał zapasowy w postaci dywidendy
    Ta zła informacja to pewno nie wypłaci nic i znowu zysk pójdzie w kapitał zapasowy powiekszając go do 123 mln .

• Re: Dobre Autor: ~Kuśmitowski [188.146.184.*]
    No i teraz powinien kurs ruszyć w górę , jeśli tego nie mógł zrobić wcześniej po dobrych informacjach. Tylko za duży ten kapitał zapasowy . Po co go tyle gromadzić bez użycia . Przecież to bezzasadne . W dobrym tonie jest jak przystało na dovelopera / inni to robią / podzielić się z akcjonariuszami ku obopólnemu zadowoleniu .
    Żęby rosło musi Ksiazek wszystko przepościć. Najlepiej na żel do włosów.
[x]
MARVIPOL -1,01% 7,84 2025-11-07 16:17:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.