Ja tu czegoś nie rozumiem . Po 3 kwartałach mieli zysk na skonsolidowanym . W 4 kwartale sprzedali część Gamratu , sprzedali Balticwood i co się stało w czwartym kwartale , że jest strata ? Czy to nie jest tak , że wyksięgowali aktywa Balticwood ale jeszcze nie dostali kasy ? Ja dokładnie jeszcze nie czytałem raportu , ale coś mi się nie zgadza . Boss jak wiesz to napisz co tu jest grane ? Pozdrawiam .
To się nazywa kreatywna księgowość. Ale możemy stanąć po tej samej stronie barykady i ja i prezes. I ja też mogę kłaść kłody pod ltx zamiast go promować. Ostatnio ponoć nie do końca dobrze dzieje się w ltx z ochroną konkurencji i nie dopuszczaniem firm na swój rynek. A to już 10 % obrotów rocznych kary.
Ale prezes by się ucieszył, mógłby zrobić odpis 20 mln na zaspokojenie roszczeń. I znów kolejny rok do przodu. Daj se chłopie spokój. Chociaż można by tanio dobrać. A może to jest nowa strategia, skoro spółka zarabia i kurs nie rośnie to wikła się w jakieś dziwne praktyki o których się dowiemy jako ostatni.
Chociaż Moska nie koniecznie się z tego ucieszy bo na Polwaxie wystapił do zarządu o odszkodowanie za niewystarczajace dbanie o interesy spółki. Zarząd odszedł w lipcu 20r.
30 maja 2017 r. co widać na wykresie kurs wynosił 11,22 zł, dziś po kliku latach 10,70 zł. Jak zmalała w tym okresie wartość nabywcza złotego polskiego to każdy chyba widzi po cenach mieszkań. Owszem były dywidendy, ale uważam, że one nie zrównoważyły spadku siły nabywczej pieniądza. Poza tym naprawdę ciężko z tego wyjść nawet przy kilkunastu tysiącach akcji nie mówiąc już o kilkudziesięciu tysiącach. Trzeba sobie zadać pytanie które ktoś już to stawiał. Po co tu kupować, bo co dalej. Wezwanie? po ile? po 10,50 zł?
Ci akcjonariusze co sie potna przed biurowcem zostana zabrani paleciakiem przez szefcia na BACUTIL... reszta ze mna włacznie czeka na wyniki za 2020 na spokojnie...W końcu to jedna z nielicznych firm która ma certyfikaty wszelkie na tkanine która obecnie jest b pożadana jezeli w takim okresie firma nie przyniesie ponadprzecietnych zysków to nalezałoby podpisc pług do paleciaka szfcia i zaorać to w/PiS/ du... nie zapominajcie też o moich pomysłach z lata..czyli kto może gromadzi obornik i mocz w słoikach po korniszonach...
No ale takie inwestory jak JUREK i jemu podobni bedą się zaklinać , że są zarobieni !
Mentalność takich zakutych łbów, którym obcy jest zdrowy pomyślunek nie dopuszcza takich pojęć jak utrata wartości, realna wartość, wartość pieniądza w czasie, czy choćby procent składany. Dla nich najważniejsze , że jak kupili po 8,x z 10 lat temu) a teraz jest 10,80 to sa mega zarobieni. Przez taki akcjonariat wyciskacze zdobędą większość ff jaki pozostał za pół darmo (czyli ,< 15)
My na niskim kursie tracimy tysiące, no może dziesiątki tysięcy zł. Natomiast pan Sobik czy Moska tracą setki milionów zł. Dziwne, że na to pozwalają Hoffmannowi. Więc albo ma na nich haka albo oni to jakieś ciamajdy.
Wszystko do czasu aż Chińczycy nie kupią pakietu 20% i wejdą w spółkę z p. Sobikiem i Moską. Możliwe, że prezes ma już u Chińczyków obiecaną posadę. Nigdy nie wiadomo kto kogo sprzeda. Mosce wydaje się, że jest cwany i ma kontrolę, a na Polwaxie zarząd go wykiwał.