• odbicie...? Autor: ~bodek [79.186.11.*]
    Czy to jest odbicie zdechlego kota i zjazd ?
  • Re: odbicie...? Autor: ~wert [95.41.16.*]
    Odbicia na razie pewnie nie będzie, za to spaść może:
    https://businessinsider.com.pl/finanse/handel/w-czasach-pandemii-kupujemy-mniej-alkoholu/v8xrpjp
  • Re: odbicie...? Autor: bartson99 [89.229.70.*]
    Ale już w czasie samego kryzysu spożycie alkoholu rośnie ;)
  • Re: odbicie...? Autor: ~wert [95.41.16.*]
    Ale raczej innych trunków niż te z Ambry ;-)
  • Re: odbicie...? Autor: bartson99 [89.229.70.*]
    To prawda
  • Re: odbicie...? Autor: ~nth [37.47.69.*]
    Kluczowy dla wyników jest sprzedaż w okresie Bożego Narodzenia / Sylwestra / karnawału.
    Jeśli wirus ma mieć jakiś wplyw na Ambrę to bardziej w zakresie produkcji (koszt kupionego wina, pracownicy) niż sprzedaży
  • Re: odbicie...? Autor: ~Ja [5.57.129.*]
    Ceny żywności poszły do góry , ludzie tracą pracę , a w takich okolicznościach ludzie będą kupowac corazmniej alkoholu i firma to odczuje
  • Re: odbicie...? Autor: ~odbicie [193.142.122.*]
    Dnia 2020-03-25 o godz. 14:18 ~bodek napisał(a):
    > Czy to jest odbicie zdechlego kota i zjazd ?

Pewnie, że dobicie. Takie samo jak 24.10.2007

• Re: odbicie...? Autor: ~Inw [95.40.223.*]
    Mam wrażenie ze ambra ciagle jedzie na dobrym sentymencie ze swoją wycena, a potencjalne skutki są ogromne. Scenariusz bazowy to wciąż druga fala i ograniczenia handlu w najważniejszym kwartale. Nie mówiąc już o tym, ze wszyscy zbiednieja, a to nie są produkty pierwszej potrzeby.
  • Re: odbicie...? Autor: ~Iksde [5.173.248.*]
    Całe szczęście to tylko Twoje wrażenie jak sam(a) przyznałeś(łaś)...

Nie to, że mam znajomych alkoholików, ale zauważyłem, że właśnie teraz, gdy wszyscy siedzą w swoich domach, spożycie alkoholu z całą pewnością nie zmalało, a jeśli już, to wzrosło.
    Tyle w temacie.
  • Re: odbicie...? Autor: ~cześć [193.142.122.*]
    Dnia 2020-04-07 o godz. 00:20 ~Iksde napisał(a):
    > Całe szczęście to tylko Twoje wrażenie jak sam(a) przyznałeś(łaś)...
    > >
    > > Nie to, że mam znajomych alkoholików, ale zauważyłem, że właśnie teraz, gdy wszyscy siedzą w swoich domach, spożycie alkoholu z całą pewnością nie zmalało, a jeśli już, to wzrosło.
    > > Tyle w temacie.

A zauważyłeś, że w trakcie kryzysu 2007-2009 też pili? Jak to się przełożyło na kurs Ambry? Z tego co pamiętam też odbiła się od 20PLN.
  • Re: odbicie...? Autor: ~Iksde [5.173.248.*]
    Historia lubi się powtarzać, jak mawia jedno z powiedzeń, ale kryzys, kryzysowi nierówny.
    Trzeba mieć rękę na pulsie, lecz bez paniki.
  • Re: odbicie...? Autor: patrick-o [81.190.148.*]
    Myślę że epidemia jednak negatywnie odbije się na spółce. Z pewnością zalecenia pozostania w domu sprzyjają spożyciu alkoholu w niektórych gospodarstwach domowych, lecz nie sądzę by nadrobiło to praktycznie spadek obrotów do zera w punktach gastronomicznych.
  • Re: odbicie...? Autor: tmkgchm [217.172.254.*]
    analizowałem potencjalne zagrożenia związane z epidemią i ich wpływ na Amrbe, można przeczytać tutaj:
    link  
  • Re: odbicie...? Autor: ~tez [193.142.122.*]
    tez sprzedałem ~ 14.3. bolesne uczucie mimo zysku. Psychicznie poczucie straty "bo mogłem sprzedać wcześniej" .
    na pewno wrócę...
  • Re: odbicie...? Autor: ~kumaty [37.47.155.*]
    PKO BP wzielo w zastaw ponad 82% akcji Pamapol?
[x]
AMBRA -0,30% 19,62 2025-10-03 17:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.