• 650k za Hard Westa Autor: ~mario [85.198.226.*]
    Zarząd spółki CreativeForge Games S.A. z siedzibą w Warszawie (dalej jako: Emitent, Spółka) informuje, iż w dniu 24 marca 2020 r. zawarł umowę pomiędzy Emitentem a spółką z branży gier (dalej jako: Kupujący).
    Przedmiotem zawartej umowy jest przeniesienie na Kupującego majątkowych praw autorskich do gier komputerowych Hard West i Hard West: Scars of Freedom (dalej jako: Gry), udzielenie zezwolenia na wykonywanie autorskich praw zależnych oraz przeniesienie praw do assetów związanych z Grami.
    Jednocześnie Kupujący udzielił Spółce licencji niewyłącznej, na czas nieoznaczony, do korzystana z Gier już wydanych (tj. wersji na PC, Nintendo Switch) a także do wersji mobile i konsolowych o ile ich wydanie nastąpi do dnia 31 stycznia 2021 r. Przychody ze sprzedaży Gier wydanych na wspomnianych platformach we wskazanym terminie przysługują wyłącznie Emitentowi.
    W ramach realizacji umowy Emitent otrzyma wynagrodzenie w wysokości 650.000,00 zł. Płatność nastąpi w ciągu 14 dni od dnia zawarcia umowy. Pozostałe warunki umowy nie odbiegają od warunków powszechnie stosowanych dla tego typu umów.
    Zarząd Emitenta zdecydował o publikacji powyższej informacji z uwagi na fakt, iż może mieć ona istotny wpływ na kształtowanie się sytuacji finansowej i majątkowej Emitenta oraz potencjalnie istotny wpływ na wycenę instrumentów finansowych Spółki notowanych w alternatywnym systemie obrotu.
  • Re: 650k za Hard Westa Autor: ~miroko [37.47.147.*]
    Czyli co nie będzie HW2?
  • Re: 650k za Hard Westa Autor: ~ss [83.26.231.*]
    super mają inne priorytety,,a to sprzedali niech ktoś inny próbuje...fajana cena...
  • Re: 650k za Hard Westa Autor: ~miroko [37.47.147.*]
    Pieniądze ok tylko szkoda tytułu najważniejszego ktory mógł mieć kontynuacje sporo osób pod to trzymało
  • Re: 650k za Hard Westa Autor: ~notak [178.73.8.*]
    Phi, bez nikogo z oryginalnych twórców ani amerykańskich pisarzy, wątpię. Wieczny haku, mój stary druhu.....
  • Re: 650k za Hard Westa Autor: ~notak [178.73.8.*]
    To tyle trailera HW 2 w pierwszym kwartale. Mówiłem, że połowa z tego, o czym tu spółka mówi, to zarzucanie haczyka na was frajerów. Jak będzie zainteresowanie, to jak z grami do preprodukcji, może wdrożą do działania.
  • Re: 650k za Hard Westa Autor: ~pytanko [85.221.135.*]
    kto to kupił ???

• Re: 650k za Hard Westa Autor: ~Solid [5.173.128.*]
    Pewnie ktoś kto wie w co zainwestują pozyskane środki...
    Swoją drogą arkusz sprzedaży jest pusty !
  • Re: 650k za Hard Westa Autor: ~kantor [79.184.237.*]
    Trzeba patrzeć kto kupił i inwestować
  • Re: 650k za Hard Westa Autor: ~Jestlepiej [85.221.135.*]
    Czy ktos kupil tez prawa do ewentuaknej kontynuacji?
    Z komunikatu wynika że przedewszystkim do kontynuacji
  • Re: 650k za Hard Westa Autor: ~Tbd [5.173.219.*]
    Ktoś kto będzie potrafił to wykorzystać to może zarobić sporo pieniędzy. Sądzicie że kupił to ktoś z polskiej giełdy?
  • Re: 650k za Hard Westa Autor: ~sopel [37.47.147.*]
    Bardzo dobry krok!! Spolka potrzebuje kasy już na teraz zanim wejdą premiery ACS, HFCity i Postal. Bałem się o przychody za 1 Q a tu mamy dodatkowe 650 tys. W 2 Q wyjdzie Hard West na konsole PS4 i Xbox to będzie kolejny zastrzyk sporej gotówki a końcówka 2Q już ACS premiera w EA i CFG zacznie ładnie zarabiać. Do tego czekamy na umowę o kontynuacji PD jak będzie z 0,5 banki to będzie pięknie. Spolka ma zarabiać kase i to robi.
  • Re: 650k za Hard Westa Autor: ~pff [37.47.19.*]
    Zaczyna się odkręcanie propagandy z ostatniego pół roku. A mówiłem, że nie wierzę, że ten HW2 to już zaraz, za rogiem.
  • Re: 650k za Hard Westa Autor: adameczek133 [89.64.58.*]
    650 tysiaków drogą nie chodzi , za ta kasę to 10 takich gier zrobią jak Hard West...)
    Albo nawet 15scie
  • Re: 650k za Hard Westa Autor: ~Galdan [31.0.83.*]
    Adameczek nie przesadzaj już. W takim budżecie nawet jednego tytułu nie zrobisz o takiej jakości. Była to gra stworzona nie z gotowych assetów jak większość z naszych symulatorów. ACS też pewnie trochę skorzystał z Ubouta. Zresztą teraz średni budżet jednej gry to 200-300tyś więc starczy maksymalnie na trzy budżetowe tytuły
  • Re: 650k za Hard Westa Autor: ~Solid [188.146.40.*]
    Jeśli jesteście akcjonariuszami tej spółki nie macie co narzekać. Te 650 000zł nie jest najistotniejsze.
    Uważam że posunięcie bardzo dobre, znalazł się podmiot który był zainteresowany takimi prawami, tak zaczynało kilku czołowych amerykańskich deweloperów gier - na sprzedaży praw majątkowych. To świadczy o kompetencji zarządu.

Prawa majątkowe odkupił duży gracz którego jeszcze nie mogli ujawnić - taki deal to już duży wzrost rozpoznawalności. Zobaczycie co będzie jak go ujawnią.
    Ten podmiot zainwestował 650 k aby zarobić kilka razy tyle. Jeśli na nich zarobi to:
    a) jak myślicie komu zleci kolejny projekt i ile za niego zapłaci? - to już nie będzie 650 k tylko dużo więcej.
    b) jeśli zarobi to nie przejdzie to bez zainteresowania innych dużych graczy z branży, więc i nowych udziałowców może przybyć.
    c) to że sprzedali prawa majątkowe to nie znaczy że nie CFG nie będą już zarabiać na tej grze, będą cały czas serwisować, modyfikować, wprowadzać dodatki, patche itd. - tego już nie będą robić za free.

Ciekaw jestem kto to wykupił. A co do akcji to ktoś kupił jednym pakietem za kilkadziesiąt tysięcy, jeśli chciałby kupić więcej od razu mielibyśmy górne widły i zaraz zleciałaby się spekuła z całego gpw. I tak pewnie zaraz kółkowicze się zlecą.

Ja dzisiaj się ustawiłem powyżej 11 zł ale nic nie weszło, postaram się powoli zebrać jakiś pakiecik i będziemy na jednym wózku.
    Ogólnie będzie ciekawie na tej spółce na pewno. Pozdrawiam akcjonariuszy, szkoda że was na tym dołku nie dostrzegłem.

• Re: 650k za Hard Westa Autor: ~Najs2 [85.221.135.*]
    Sorry nie jestem do konca w temacie ale jak patrze na espi to bylo info w polowie 2019 Zawarcie umowy dot. wykonania gry Hard West 2 na PC, konsole, mobile i inne. I co z tym sie stalo dalej? Bylh jakies prace wykonane? Czy to tez zostalo sprzedane?
  • Re: 650k za Hard Westa Autor: ~fund [89.64.191.*]
    Co to za farmazony? Przecież CFG to firma bez zespołu. Mają jakichś współpracowników na umowach o dzieło, ale to ani nie jest nikt rozpoznawalny, ani doświadczony, bo za takie budżety cudów nie ma. W samej Warszawie rekrutuje kilka firm, które wyciągają dobrych ludzi na potęgę za grube pieniądze.
    Jeśli jest tak, jak piszesz, to najwyżej "kolejny projekt zleci" kupujący starej załodze CFG, która odeszła, bo przecież nikogo odpowiedzialnego za Hard West od roku w spółce nie ma.
    Z tego samego powodu reszta się kupy nie trzyma. Od dawna nie było żadnych patchy i dodatków, nic nie wskazuje, że CFG potrafi coś takiego zrobić, albo nawet planuje.
    Była umowa na HW2, ale jak niektórzy pisali, warunki były zbyt piękne, żeby to było biznesowo możliwe. Trailer HW2 w Q1, dobre sobie.
  • Re: 650k za Hard Westa Autor: ~nikos [77.65.39.*]
    Od dawna trwają równocześnie zaawansowane rozmowy nad sprzedażą praw do kontynuacji Phantom Doctrine. To kolejne min 0,5 mil ale i większa rozpoznawalność części pierwszej.
  • Re: 650k za Hard Westa Autor: ~Steamapp [89.66.181.*]
    Wszystko nowe nicki. Panowie staruchy wirus Was zatłukł i oddaliście akcje??
  • Re: 650k za Hard Westa Autor: ~Johnzje [178.214.3.*]
    Ja nie ale się nie udzielam bo i tak wszystko teraz kręci się wokół wirusa.
  • Re: 650k za Hard Westa Autor: ~Solid [5.173.128.*]
    Czy tu zawsze jest taki pusty arkusz?
    Kupno 400 akcji zwyżkuje kurs o 10 %, o co tu chodzi?

• Re: 650k za Hard Westa Autor: ~123 [79.162.215.*]
    No niestety działa to też w drugą stronę.... ja chcesz albo musisz sprzedać to zwalasz kurs o 10 %
[x]
CFG 0,29% 1,72 2026-05-15 17:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.