Forum Giełda +Dodaj wątek
Opublikowano przy kursie:  11,86 zł , zmiana od tamtej pory: -81,03%

Re: 650k za Hard Westa

Jeśli jesteście akcjonariuszami tej spółki nie macie co narzekać. Te 650 000zł nie jest najistotniejsze.
Uważam że posunięcie bardzo dobre, znalazł się podmiot który był zainteresowany takimi prawami, tak zaczynało kilku czołowych amerykańskich deweloperów gier - na sprzedaży praw majątkowych. To świadczy o kompetencji zarządu.

Prawa majątkowe odkupił duży gracz którego jeszcze nie mogli ujawnić - taki deal to już duży wzrost rozpoznawalności. Zobaczycie co będzie jak go ujawnią.
Ten podmiot zainwestował 650 k aby zarobić kilka razy tyle. Jeśli na nich zarobi to:
a) jak myślicie komu zleci kolejny projekt i ile za niego zapłaci? - to już nie będzie 650 k tylko dużo więcej.
b) jeśli zarobi to nie przejdzie to bez zainteresowania innych dużych graczy z branży, więc i nowych udziałowców może przybyć.
c) to że sprzedali prawa majątkowe to nie znaczy że nie CFG nie będą już zarabiać na tej grze, będą cały czas serwisować, modyfikować, wprowadzać dodatki, patche itd. - tego już nie będą robić za free.

Ciekaw jestem kto to wykupił. A co do akcji to ktoś kupił jednym pakietem za kilkadziesiąt tysięcy, jeśli chciałby kupić więcej od razu mielibyśmy górne widły i zaraz zleciałaby się spekuła z całego gpw. I tak pewnie zaraz kółkowicze się zlecą.

Ja dzisiaj się ustawiłem powyżej 11 zł ale nic nie weszło, postaram się powoli zebrać jakiś pakiecik i będziemy na jednym wózku.
Ogólnie będzie ciekawie na tej spółce na pewno. Pozdrawiam akcjonariuszy, szkoda że was na tym dołku nie dostrzegłem.

Treści na Forum Bankier.pl (Forum) publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją.

Bonnier Business (Polska) Sp.z o.o. nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl artykułów 12 i 15 Rozporządzenia MAR (market abuse regulation). Złamanie zakazu manipulacji jest zagrożone odpowiedzialnością karną.

Zamieszczanie na Forum propozycji konkretnych decyzji inwestycyjnych w odniesieniu do instrumentu finansowego może stanowić rekomendację w rozumieniu przepisów Rozporządzenia MAR. Sporządzanie i rozpowszechnianie rekomendacji bez zachowania wymogów prawnych podlega odpowiedzialności administracyjnej.

Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.

[x]
CFG -1,32% 2,25 2025-10-16 10:04:20
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.