• Czy opóźni się praca nad wiedzminem sezon 2 ? Autor: ~Reggaer [87.207.84.*]
    Jak w temacie, to chyba raczej pewne
  • Re: Czy opóźni się praca nad wiedzminem sezon 2 ? Autor: ~Cinek [83.21.10.*]
    No właśnie się nad tym zastanawiałem, jak to wpłynie na datę premiery. Póki co na Twierze wygląda jakby dalej pracowali, ogólnie Wielka Brytania wyszła z założenia że im się nie opłaca zamykać wszystkiego i tam nie ma takiej paniki jak u nas. Chociaż zupełnie się nie dziwię, że ludzie u nas wariują bo znają nasza służbę zdrowia... Ja dzisiaj dokupiłem po 13,5 , zdrówka życzę
  • (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: (usunięty) [188.146.107.*]
    (wiadomość usunięta przez moderatora)
  • Re: Cinek Autor: bialoczerwony1972 [91.202.175.*]
    Widzę, ze poprzedni post pan moder usunął. Zawarłem w nim pytanie czy z twoją głową wszystko ok gdy twierdzisz ze służba zdrowia w UK jest lepsza niż w PL ( cztery lata pobytu to mogę coś powiedzieć). Moim zdaniem Morawiecki i tak się spóźnił ale dobre i to co zrobił. Włochy ( 250 zgonów w jedną dobę a będzie jeszcze gorzej.) Zobaczysz za 4-5 tyg co będzie się działo w UK niech dalej nie odwołuje meczy i nie zamykają pubów. Zapłacą za lekceważenie tak jak płacą Włosi tyle, że będzie to ich więcej kosztowało. USA także zapłaci za brak działań do tej pory.

Człowieku to nie panika tylko prewencja. Ale jak zwykle ludzie w internetach są mądrzejsi niż profesorowie od epidemii, mądrzejsi od ekonomistów, lekarzy, trenerów itd. Bo internet to same mundre ludzie.

• Re: Cinek Autor: ~Reggaer [87.207.84.*]
    Jesli raport bedzie dobry to będzie to jedyna okazja do ewakuacji. Jeśli zły to szalup nie będzie
  • Re: Cinek Autor: ~TissaiaDeVries [185.12.21.*]
    A ja dokupuję. Za jakiś czas, zaraza minie, okaże się że papieru toaletowego jednak nie zabrakło, ludzie zaczną myśleć racjonalnie i giełda się odbije. Gospodarka też się otrząśnie bo nie takie rzeczy widziała. Zastanawiam się więc po co sprzedawać? Milionów przecież nikt tu nie ulokował, a sprzedając po te parę setek czy po parę tysięcy strzelamy sobie w stopę. No chyba że po to żeby zbić kurs i odkupić, bo to jest przynajmniej racjonalne. A sprzedawać bo wszyscy sprzedają? litości nie bądźmy lemingami :)
    Przecież tu nie chodzi o samą zarazę i strach przed nią tylko o skutki gospodarcze jakie może wywołać. Turystyka okolo 50 mln miejsc pracy na świecie pójdzie do zamknięcia. Transport lotniczy i osobowy. Restauracje, bary, kina, kluby fitness wesołe miasteczka, i baseny czyli rekreacja itd Produkcja w fabrykach ( w moim mieście przestoje bo już znacząco zbyt się zmniejszył o to raz a dwa ludzie siedzą z dziećmi bo szkoły i przedszkola zamknięte). Jeszcze inną sprawą jest możliwość wywiązywania się z zawartych kontraktów....
    Kwestia ile to będzie trwało czy tygodnie czy miesiące bo może okazać się kupno PLI po 14-15zł tak jak ostatnio dokupiłem okażą się bardzo drogim zakupem.
    Była panika. Jest odreagowanie. Polecam sprawdzić wykresy ile jeszcze indeksy osuwały się w ciągu kilku miesięcy po takich spadkach. Banki zaczynają obniżać stopy, gdy przyjdzie inflacja nie będzie amunicji.

UK zobaczycie co tam się będzie działo. Obecnie jest 700 zarażonych i jeden zgon ( niewiele ).Starzejące się społeczeństwo jak u Włochów, mało zdyscyplinowane. Oni nadal będą chodzić do szkół a kwarantanna w domu tylko 7 dni gdy wszędzie trąbią że czas opóźnienia objawów to średnio 11,5 dnia a dla bezpieczeńtwa 14 dni link 
    Tam będzie dramat wspomnicie moja słowa.

Co do PLI zasadne jest pytanie jak na początku. Co będzie jak główni aktorzy/aktor zachoruje? Cała ekipa na kwarantannę?
    Oby to się jak najszybciej skończyło, ale lekceważenie Włochów, Anglików cisza ze strony UE dobrze nie wróży.

Polska lekarka z Włoch, ale Cinek napisze na ze to panikara bo on wie lepiej...
    link 
    "Lekarze są wykończeni, mają bardzo długie dyżury. Są także zmęczeni fizycznie z powodu noszenia masek i kombinezonów. Oczywiście wszelkie urlopy zostały anulowane, wszyscy muszą chodzić do szpitala - powiedziała PAP lekarz kardiolog Joanna Heyman Salvade ze stolicy Lombardii.

W szpitalach jest rewolucja. Te oddziały, które tylko można, przekształcane są z przeznaczeniem dla pacjentów z potencjalnym zakażeniem wirusem. W szpitalu, w którym wcześniej pracowałam, oddział intensywnej terapii kardiologicznej został przekształcony dla pacjentów, którzy mogą być zakażeni wirusem Covid-19 i mogą być intubowani - opowiada Polka."
    link 

• Re: Cinek Autor: ~Cinek [83.21.10.*]
    Napisałem bardzo luźny i mało merytoryczny komentarz, a Pan białoczerwony rycerz zaczyna już swoją krucjatę... Nie napisałem, że to dobrze, że UK luźno podchodzi do pandemii i nie wiele ludzi się tym przejmuję, tylko stwierdziłem fakt, zresztą podobnie w Niemczech. Nie napisałem, że w PL rząd przesadza z prewencją, sam pracuję z domu i stosuje się do zaleceń. To, że ludzie w PL bardziej panikują to też stwierdzenie faktu, nie moja opinia czy to dobrze czy źle. Co do służby zdrowia moja szwagierka jest lekarzem w UK i jeżeli chodzi o kadry to tam jest o niebo lepiej z dostępem do lekarzy, przyjeżdżają do nich lekarze z całego świata, a z Polski niestety wyjeżdżają... Wracając do tematu to pojawiła się informacja na twiterze, że zdjęcia w Czechach i na Słowacji będą prawdopodobnie przełożone, nic nie ma o wstrzymaniu pracy w UK.
    "Chociaż zupełnie się nie dziwię, że ludzie u nas wariują bo znają nasza służbę zdrowia..."

Gdzie te wariactwo grzecznie się pytam??? A od kiedy to lekarz nawet najlepszy działa w brew systemowi? Popytaj szwagierkę...

Nawet jeśli PLI nie odczuje tego osobiście ( nie przerwą zdjęć, nie bezie mniej zamówień) to raczej chyba nie będzie rosło wbrew światowym i polskim indeksom. A może będzie cholera ich wie, silny papier jest :D
  • Re: Cinek Autor: ~Cinek [83.21.10.*]
    https://finanse.wp.pl/dlaczego-polacy-rzucili-sie-na-papier-toaletowy-kompletnie-irracjonalne-stadne-zachowanie-6488114918168705a
    Widzisz jak się pięknie manipuluje ludźmi... Nie wiadomo z jakiego sklepu jest to zdjęcie i nie wiadomo z którego dnia. Bo u mnie w mieście wszystko jest!!! Kasza, makarony, papier toaletowy. Faktycznie 11.03.2020 były pustawe półki ale ludzie którzy mieszkają przy Wschodniej granicy doskonale wiedzą czemu!!! Ty najwidoczniej nie wiesz więc ci napiszę byś wiedział. Było ich mnóstwo jak szrańcza. Przyjeżdżają codziennie ale gdy mają dzień wolny w środku tygodnia są ich tysiące i wykupują wszystko. Nie tylko papier! Kto jest tą szarańczą? Litwinii i Białorusini.11.03.2020 kolejny raz mieli Dzień Odrodzenia Niepodległości Litwy. A od 12.03 znowu półki pełne, choć wiadomo że pod koniec dnia brakuje warzyw i owoców bo już późnym popołudniem nikt ich nie wykłada. Napiszę więcej, wczoraj gdy robiłem zakupy byłe wręcz zszokowany jak mało ludzi było w sklepach a ci którzy byli daleko od siebie w kolejkach do kasy, uprzejmość między półkami nie pchają się z wózkami. widać że ostrożność a może i strach. Poza tym jeśli nawet gdzieś w innym miejscu tak było jak tam jest opisane to piszą , ze także w innych miejscach na świecie był run na papier. Ty zaś twierdziłeś, ze Polacy panikują znają swoją służbę zdrowia. Rozumiem, że w Australii, Singapurze i w USA także znają naszą służbę zdrowia :D

Zobacz wg onetu nie ma niczego o qrwa nie wyrobię. Zapraszam do Białego hahaha link  a jestem pewien, ze zdjęcia robione w którąś sobote na koniec dnia lub w unas w Białym 11.03. Ciekaw jestem co się dziej bliżej granicy nap w Augustowie czy Suwałkach jak Litwini mają swięto. Armagedon!!!

Ale każdy widzi co chce :) Pozdrawiam i miłej niedzieli życzę.

• Re: Zdjęcia wstrzymane Autor: ~Reggaer [87.207.84.*]
    https://www.filmweb.pl/news/Koronawirus%3A+Zdj%C4%99cia+do+2.+sezonu+%22Wied%C5%BAmina%22+wstrzymane-136954
    Dziękuje
  • Re: Zdjęcia wstrzymane Autor: bialoczerwony1972 [91.202.175.*]
    Jeśli Angole nie pójdą po rozum do głowy to te zdjęcia albo przeniosą gdzieś indziej ( co będzie bardzo trudne) albo przyjdzie im je wstrzymać na sporo dłużej...
  • Re: Cinek Autor: ~Jachu [5.184.99.*]
    Jak już nawet reggaer ucieka ze statku, to znaczy że morale baaardzo słabe u mniejszosciowych. Co do PLI, widać że jest bliska korelacja ze światowymi indeksami. Jeśli hossa nie wróci to niebawem dokupimy PLI po jednocyfrowej kwocie. Absolutnie nikogo teraz nie dochodzą fundamenty. Szkoda :/
  • Re: Czy opóźni się praca nad wiedzminem sezon 2 ? Autor: ~xxl [62.121.145.*]
    Aleś się obkupił 115 szt , ha, ha, ha i oczywiście zawsze będziesz łapał dołki
  • Re: Czy opóźni się praca nad wiedzminem sezon 2 ? Autor: ~Cinek [83.21.10.*]
    No nie udało się więcej kupić akurat ktoś tyle sprzedał po tej cenie, zawsze średnia trochę obniżona. Czasem złapie dołek czasem nie, ale próbuję, łapałem już po 12,40 na poprzednich zjazdach. Zazwyczaj zaczynam skupowanie poniżej 24zl i czekam na dobrą okazję. Targi E3 mimo że odwołane nie wpłyną negatywnie na wyniki Pli, zakontraktowane trailery będą transmitowane online.
[x]
PLATIGE 0,00% 10,80 2025-10-24 16:47:10
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.