• Bardzo silny walor Autor: zbieracz_grzybow [185.76.228.*]
    Jeżeli my w taki dzień wykręcamy TAKI wynik to tylko pokazuję siłę tego papieru.
    A to wygląda na początek wzrostów dzisiejszego dnia - jak tak dalej pójdzie, to będziemy jedną z nielicznych zielonych firm. Dokładnie jak w piątek.

TRZYMAĆ!
    Ten papier jest piękny :-)
  • Re: Bardzo silny walor Autor: zbieracz_grzybow [185.76.228.*]
    Tak w ogóle to zbieracz_grzybow to ja, Buchman, znalazłem swoje stare konto :D

Jedziemy z tym papierem!!!
  • Re: Bardzo silny walor Autor: ~leszcz [157.25.70.*]
    papier mocniejszy niż CDprojekt
    po ile będzie chodził jak zmienią się nastroje na giełdach?

Dwie cyfry przed przecinkiem.

• Re: -5,88 % Autor: ~gość [31.60.243.*]
    - 5,88 %
    więc nie wiem, jaką wy tu moc widzicie

• Re: Bardzo silny walor Autor: ~Tytus [91.224.185.*]
    Nie walor silny, tylko jego akcjonariusze. Juz zmeczeni spadkami wylaczyli komputer i nie robia nic, a niech robia ci, co nie wylaczyli.
    Ja poszedlem pozbeirac grzyby :)
    Kupilem akcje z mysla o tym, zeby nie patrzec w komputer i nie niszczyc sobie wzroku - i to jest m.in spolka Tesgas
  • Re: Bardzo silny walor Autor: ~As [79.189.9.*]
    Mądra decyzja.
  • Re: Bardzo silny walor Autor: ~Hofens [46.170.252.*]
    A ja dalej głupi:-)
    Dobra, cofam, badziew jak reszta.
  • Re: Bardzo silny walor Autor: ~gość [31.60.243.*]
    jeszcze chwila i dolne widły na tym silnym walorze
    A Ty gościu wisisz na Mercatorze czy Cormayu? :-)
    Pakuj, firmy z branży medycznej hahaha
    Dobra, zaczynamy decydującą próbę. Odbijamy się idealnie od 4,4
    Mam nadzieję, że odbicie będzie mocne i zamkniemy się powyżej 4,8 dziś - powyżej 5 to będzie KOSMOS dla sytuacji na przyszłość.
  • Re: Bardzo silny walor Autor: ~Dziki [5.184.204.*]
    Marzy mi się 3 zeta. Czy jeszcze w tym tyg?
    Mamy tak nieprzewidywalny rynek, że wszystko jest możliwe. Mówimy o rynku, w którym ropa spadła o 30% ..... 3 zł jest możliwe tak samo jak 6 zł w jeden dzień...
  • Re: Bardzo silny walor Autor: ~Dresdner [5.173.177.*]
    Ja wlasnie dopoero po 16.20 mialem mozliwosc odpalic notowania na dluzej... i nje zaluje tego. Moje dwie podstawowe spolki Tesgas i TSGames zachowaly sie przewidywalnie. Obie na dolkach podkupowane. Na Tesgasie nie poszlo wyzej z braku oferty. Jakby byly oferty gesto poustawiane to by systematycznie szlo ma 5zl. Jak korek zanuzony w wodzie.
    W sytuacji technicznej nie zmienia sie NIC.
  • Re: Bardzo silny walor Autor: ~Dziki [5.184.204.*]
    I w ciągu dnia została wyciągnięte z dołka o ponad 25%. Niesamowite i ekscytujące :)
  • Re: Bardzo silny walor Autor: ~Hofens [46.170.252.*]
    W ciągu dnia spadnie i w ciągu dnia urośnie na 8 nawet
    Tylko kiedy tego nie wiemy
  • Re: Bardzo silny walor Autor: ~Dres [93.159.117.*]
    https://stooq.pl/mol/?id=10012

Mega ciekawy koncowy akapit. Dlaczego obecne poziomy sa wazne. To jak zmiana pory roku
  • Re: Bardzo silny walor Autor: ~Dziki [5.184.255.*]
    Może nastąpić. Zima była wiosna, to teraz na wiosnę może być zima. Na naszych oczach zmienia się świat. Algorytmy mozna posterowac, wystarczy, ze w tym tygodniu do tego co Już mamy jeszcze jakaś bombka gdzieś spadnie, a oszołom z Korei płn dzisiaj 3 wystrzelił ale na razie sterowniki były nastawione, że spadły kilometr od japonskiej strefy ekonomicznej. Wystarczy, ze do tego ognia jeszcze ktoś doleje paliwa, a tych nie brakuje. I przy ułomności pana prez zza oceanu algorytmy szlak trafi. Nie chciałbym tego bo ok 25% kapitalu mam w akcjach, ale liczę się z tym, że na odrobienie może nam przyjść poczekać. A może nie.... kto to wie? Ja i Ty na 100% nie. Gierki na wysokich szczeblach. My tylko możemy się wpisywać w trendy
  • Re: Bardzo silny walor Autor: ~Dres [5.173.177.*]
    Jakie jeszcze spolki obserwujesz Dziki?

Wiecie dlaczego nie powinno spadac? Bo na tych poziomach za malo osob mogacych zrealizowac zysk. Po prostu 95% jest na stracie. A rynek gdzie indziej nie jest lepszy wiec nie mozna zmienic konia. Wszyscy tu jestesmy uwiezieni, od spodu jest popyt a rekordowy raport i dobre infa sie zblizaja. Nie ma sensu nic pisac. Trzeba czekac cierpliwie.
  • Re: Bardzo silny walor Autor: ~Buchman [89.72.185.*]
    No to realizuje się czarny scenariusz. Ogromne spadki w USA. Nie utrzymali wsparcia.
    Jutro kolejna czeriweń się szykuje.
    Ja widzę coś innego na 20:16 Nasdaq powyżej 8000pkt, a SP 2745PKT. Czyli wyżej od dołka i stało się to w ostatnich paru minutach
    Masz racje. Pewnie wielu sprzedało ze stratą i poleciało na np. Mercator, Harper, czy Makarony które ostatnio rosły, a dzisiaj mozna tam było wtopić ok. 30%, któraś z tych wymienionych była na zielono a bodajże zanurkowala 25%, wiec fajnie tak w jeden dzień wdu...ze 30%-40% kapitału. Ja mam obecnie tylko 5 spółek, jak to dzisiaj po sesji liczylem to w sumie jakieś -15,5% w portfelu.. Tesgas to mój faworyt, jak również firma od produkcji PV, gdzie jest również norweski fundusz. Na TSG mam paradoksalnie najmniejsza stratę, bo na podobnych poziomach 1,5-2.tyg temu dokupilem 150% akcji, wiec z tych wcześniejszych 5.35 płn sporo zszedlem w dół. Na razie czekam z kapitałem na rozwój sytuacji. Piszą chińczycy, że wirus osłabnie ok maja. Pozostałe to gry 2.spółki z wielkiej trójki i mała, ale ambitna z NC - KBT. Co będzie zobaczymy. Teraz tylko patrze i to na apce w telefonie w przerwach na herbatę, żeby głupot żadnych nie robić :)
    Taka przyjąłem strategie. I jakiś zaskakująco spokojny jestem, chyba już wiek pomaga
  • Re: Bardzo silny walor Autor: ~Dres [5.173.177.*]
    Wiek doswiadczenie rynkowe jak ostrzelanie na froncie i stabilne zrodlo dochodow oraz generalne zabezpieczenie materialne. No i wiedza ze masz dobra spole. To mozesz sobie siedziec na gorze papieru i spokojnie czekac.
  • Re: Bardzo silny walor Autor: zbieracz_grzybow [89.72.185.*]
    No to czekamy na finisz USA, oby pokazali siłę i dali impuls...

ALE - patrząc c ten wirus robi z Europą, to nie wygląda najlepiej... i jak dziś obronią a jutro zieleń, to za tydzień, dwa będzie powtórka i już może nic się nie wybroni... Przynajmniej tak wygląda typowa bessa.
    Dodam co dla mnie najważniejsze... moja Familia. A na giełdzie spokój i cierpliwość. Na koniec dnia..całej kasy tu nie mam, jest za co zyc i fajna robota tez jest. A po burzy przychodzi slonce, a jak ma byc burza totalna, to te papierowe banknoty z cyferkami i zapisy na koncie wirtialnym mozna sobie w d..wsadzić. Ttzeba miec wtedy inne argumenty, jak wspomniane przez Ciebie ostrzelanie, daje wieksza moc. Tak wiec trzymaj sie. Thx.
    I chyba im algorytmy zadzialaly na dzisiaj , bo z 2pkt% od dołków juz prawie wyciągnięte. Na Nasdaq juz nawet -5,×× % tylko widziałem :)
    Idę spać, bo to chore jest tak oczy psuć. Nie sprzedaje i nie włączam komputera jutro do g.16. Szkolenie. Może to i na zdrowie wyjdzie. Pzdr
  • Re: Bardzo silny walor Autor: zbieracz_grzybow [185.76.230.*]
    Walor cały czas pokazuje siłę. Wszystko rośnie a on się nie daje, stabilnie stoi w miejscu. To dobra wiadomość, że stał się taki silny po tym jak uległ presji i zwalił się 10% ;)
  • Re: Bardzo silny walor Autor: ~maker [46.171.193.*]
    Cała nasza giełda pokazuje taką "siłę". Włochy prawie 9% wzrostu, Francja, Hiszpania niewiele gorzej, a u nas żałosne 1,3%, mimo że nas ten cały wirus najmniej dotyka...
  • Re: Bardzo silny walor Autor: zbieracz_grzybow [185.76.230.*]
    Może będzie jak w chłopaki nie płaczą: spokojnie, zaraz się rozkręci ;-)
    Napijemy się wódeczki, potem wpadną Ci z USA... czy tam na odwrót ;-)
  • Re: Bardzo silny walor Autor: zbieracz_grzybow [37.47.19.*]
    No to może dziś pokażemy siłę? Papier będzie chciał czym prędzej na 5 z przodu wrócić, może w jedną sesję się uda. Nie takie cuda tu widziano.
    Czas na kontrę.
    Oby mocne odbicie nastąpiło.
    Mam nadzieję, że spekulacja nałapała wystarczająco papieru i puści kontrę.
    Wg moich wyliczeń musimy dzisiaj zamknąć się powyżej 5,3 aby dać mocny sygnał kupna ;-)))

Od tego wirusa mam jakiś lepszy humor :-D
    Strasznie irytuje mnie fakt, że EU odrabia a my szukamy dna grzebiąc się w nim...

Kurde, po raz kolejny pewnie wydymają nas w usa - zaczęli na czerwono dołując naszą zaściankową giełdę a skończą na zielono, tak samo jak Niemcy i reszta...

A u nas poligon dla spekulacji co groszami zbija kurs o kilkanaście procent.
[x]
TESGAS -2,55% 1,91 2026-05-15 15:42:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.