Masz racje. Pewnie wielu sprzedało ze stratą i poleciało na np. Mercator, Harper, czy Makarony które ostatnio rosły, a dzisiaj mozna tam było wtopić ok. 30%, któraś z tych wymienionych była na zielono a bodajże zanurkowala 25%, wiec fajnie tak w jeden dzień wdu...ze 30%-40% kapitału. Ja mam obecnie tylko 5 spółek, jak to dzisiaj po sesji liczylem to w sumie jakieś -15,5% w portfelu.. Tesgas to mój faworyt, jak również firma od produkcji PV, gdzie jest również norweski fundusz. Na TSG mam paradoksalnie najmniejsza stratę, bo na podobnych poziomach 1,5-2.tyg temu dokupilem 150% akcji, wiec z tych wcześniejszych 5.35 płn sporo zszedlem w dół. Na razie czekam z kapitałem na rozwój sytuacji. Piszą chińczycy, że wirus osłabnie ok maja. Pozostałe to gry 2.spółki z wielkiej trójki i mała, ale ambitna z NC - KBT. Co będzie zobaczymy. Teraz tylko patrze i to na apce w telefonie w przerwach na herbatę, żeby głupot żadnych nie robić :)
Taka przyjąłem strategie. I jakiś zaskakująco spokojny jestem, chyba już wiek pomaga