• Jutro +30% Autor: ~Maarc [87.205.195.*]
    https://businessinsider.com.pl/finanse/handel/koronawirus-w-polsce-i-na-swiecie-puste-polki-w-sklepach/k4ze4z1
  • Re: Jutro +30% Autor: ~Mniam [31.0.80.*]
    Najwięcej eksportowali do Tesco w UK

https://www.facebook.com/228735667216/posts/10157534108347217/
  • Re: Jutro +30% Autor: ~pulpecik [89.68.123.*]
    2 zeta powinny być w tym tygodniu
  • Re: Jutro +30% Autor: ~Hicior [37.248.165.*]
    Widłowy będzie miał robotę?
  • Re: Jutro +30% Autor: ~InwestorLong [109.233.92.*]
    Rzeczywiście przy takiej histerii z coronowirusem to 1,5 jest możliwy do osiagniecia
  • Re: Jutro +30% Autor: ~InwestorLong [109.233.92.*]
    Widać ze coś się dzieje na akcjach, wczoraj 100 tys na sprzedaży ale nikt więcej sprzedawać nie chciał. To oznacza ze to ostatnia sprzedaż na papierze
  • Re: Jutro +30% Autor: ~wujcio [89.64.82.*]
    Teraz PAMAPOL może mieć swoje złote czasy :)
    wreszcie!

Nielsen opublikował dane, że niespełna 20% wzrost sprzedaży w odniesieniu do ost. 2 tygodni w porównaniu do poprzednich (które to już miały zwiększony popyt) dla artykułów fmcg w szczególności ryże, konserwy w puszkach, makarony, dnia gotowe itp.

Także giełda tanieje, ale spółki typu PAMAPOL z pewnością będą wiodły prym.
    Nagły zastrzyk przychodów 2-3 miesiące jakich już bardzo dawno nie było . Ciekawe czy kilkunasto porcentowy wzrost rocznych przychodów czy kilkudziesięcio procentowy będzie...

Pytanie jak na kurs się przełoży czy przebije 2 złote? Zobaczymy już za 2-3 tygodnie. Przy takiej dziczy na rynku to na takich spółkach jak ta to kurs 3 czy 4 złoty nie mógłby zdziwić. Mimo, że brzmi nieprawdopodobnie.
    No ale to co się dzieje na giełdzie teraz też takim się wydaje, że spółki które miesiąc temu były wyceniane o 50-100% więcej niż obecnie i to całe ich mnóstwo.

• Re: Jutro +30% Autor: ~Maarc [185.56.188.*]
    W końcu też będą mogli poprawić marże, bo przy zwiększonym popycie moga zawsze o te kilke proc podnieść cecy
  • Re: Jutro +30% Autor: ~maarc [185.56.188.*]
    No i mamy +30% :) :)
  • Re: Jutro +30% Autor: ~Szymon [212.59.238.*]
    Nie chcieli oddać po 1,2 to Pamapol zbierze większość akcji z wolnego po takiej średniej jak chciał. Karnet robi się pusty. Zostali tyko zatwardziali akcjonariusze którzy do 5-10zl akcji nie oddają Akcji w wolnym obrocie niecałe 2mln. Chyba że Szataniaki już na słupy nie pozbierali . Zobaczycie że nagle zaniknie podaż
  • Re: Jutro +30% Autor: ~Szymon [212.59.238.*]
    No i podaż zanika. Jakieś drobne zostały
  • Re: Jutro +30% Autor: ~Przedmarańcza [89.174.204.*]
    Dnia 2020-03-08 o godz. 23:01 ~Hicior napisał(a):
    > Widłowy będzie miał robotę?

Wyglada na to, że tak...2 widły w ciągu godziny?
  • Re: Jutro +30% Autor: ~danek [109.231.25.*]
    jw

KUPIEC -kasze, mąki ,puszki
    no i zdechło.
    spodziewałem sie że wyżej dociągną.
    coż to zły znak. czas zatem zmykać zanim sie osunie
  • Re: Jutro +30% Autor: ~Mariusz [37.30.53.*]
    Przeciwnie, wybierają i zaraz pompa na moje, ja tam nie oddaje mam po 1,40 kilka k akcji, jak chcą niech jada w dol nawet do 1,20 wtedy kupię z 10k
    zobaczymy.
    ja już 80% pakietu oddałem.
    więcej znaków już przemawia za spadkiem niż dalszą pompką.
    jak zwykle pożyjemy zobaczymy.
    lepszy wróbel w garści niz....
    o ile wczoraj i przedwczoraj w sklepach były tłumy do suchych i konserw, o tyle dzis jak poszedłem po owoce i warzywa to w dwóch miejscach z powrotem juz pełne półki :)
    Ludzie kupili i teraz miesiące żeby przejeść to wszystko :)
    Także 2 day game się odbył
  • Re: Jutro +30% Autor: ~Oczywiste [78.10.207.*]
    Nie powiedziałbym. Byłem niedawno w dwóch sklepach (Biedr****, Auch**) to powtórka z wczoraj. Kompletnie puste półki, kolejki, pracownicy nie obrabiają. A zakładam że w godzinach szczytu i z końcem tygodnia problem się pogłębi gdy ludzie wrócą z pracy i ruszą na zakupy bo umówmy się, ile by tego towaru nie było, czy jak duże półki by nie były to nie ma takiej możliwości aby w dzień czy dwa każdy zrobił zapas. Opisuje relację z Warszawy, zakładam że w mniejszych miastach problem ten pewnie nie jest aż tak dotkliwy. Z jakiego miasta jesteś kolego? Niech każdy się udzieli jak to wygląda w poszczególnych regionach i miastach to będziemy mieli jasny podgląd na sytuację :)
  • Re: Jutro +30% Autor: ~Barakuda [188.146.101.*]
    Przede wszystkim wynik Pamapolu będzie genialny. Sprzedali wszystko nie nadazaja z produkcją.
    no to dobrze wyczułem i sprzedałem.
    Wszystko wskazuje ze klasyczna spekulacyjna zabawa była grana i teraz powrot do normlaności czyli ok 1złotego.
  • Re: Jutro +30% Autor: ~Ddd [31.60.74.*]
    Legnica u mmie to samo
    potwierdzam to co mówiłem wczoraj - sklepy u mnie juz były normalne jak w każdy inny dzień. Półki nie były puste.
    Warszawa, Biedra i Carrefour.

Także to był tylko 2 dniowy dziki szał. Mysłałem ze kilka dni potrwa. Jak zobaczyłem że już normlanie i na samym kursie zdechnięcie kursu to sprzedałem.
    Ludzie się obkupili w 2 dni, chwilowy szał, a teraz siedzą w domach i przez kilka tygodni nie będzie zakupów.
    Ciekawe ile w tym czasie w Pamapol i spółkach podobnych zwiększą się stany magazynowe jak nie będzie odbiorców regularnych
  • Re: Jutro +30% Autor: ~Stepidar [199.247.34.*]
    Ja myślę, że zapasy będą postępować, tyle że spokojniej, w zeszłym tyg nie wiedzieliśmy że będzie tyle ograniczeń. Myślę, że zakupów będzie ciąg dalszy, tyle że bez paniki, bo komunikaty z góry wskazują na plan w stylu "wiemy co robimy" i sklepów spożywczych nie zamknięto. Zakupy pewnie pójdą w stronę: jak najrzadziej chodzić do sklepu.
[x]
FOODHUB 0,00% 2,30 2026-05-15 11:05:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.