dzisiejsze spadki są tymczasowe i nie są związane z PLI jako takim tylko z ogólnym złym nastrojem na rynkach. Spadki są na całym świecie z powodu wirusa. https://www.bankier.pl/wiadomosc/Koronawirus-uderza-w-rynki-finansowe-Gieldy-w-dol-zloto-w-gore-7826031.html Jak ktoś ma wolną kasę to takie spadki są dobrą okazją do zakupów. Chyba, że wirus sparaliżuje calą europe, to i nastroje na rynkach będą jeszcze gorsze, bo odbije się to na PKB. Nie powinno to natomiast zakłocić pracy w PLI.
Co innego jest spadać z maximów jak np. w przypadku kilku spółek gamedev a co innemu z minimów przebijając przy tym wsparcie, w 1 przypadku to jest korekta w trendzie wzrostowym warta zakupów a w 2 padaka na całego a zakupy to łapanie się spadającego noża
Z jednej strony prawda, bo PLI niczym nie zawiniło przy tych spadkach. Jakbym miał wolną gotówkę bym wchodził partiami. Moze i nizej spaść, ale do wynikow spokojnie wroci na 25.
Co nie zmienia faktu jak slaby akcjonariat tu jest. Coraz mniej lubię PLI jako spółkę.
Jako firma produkuje piekne rzeczy, ale na gieldzie wszystko wrecz przeciwnie
co, wy z tym zarządem? trwa okres zamknięty do 20 marca, w którym nie wolno zarządowi, ani członkom rn robić żadnych działań na akcjach a, jeśli rynek boi się wirusa, to warto zastanowić się jak to ma się do biznesu platige? in minus nie widzę żadnych, bo np filmów kinowych pli nie robi in plus już tak, ot choćby większe siedzenie w domu i korzystanie z dobrodziejstw netu i wszystkiego z tym związanego gry, filmy, animacje etc...w końcu nudę jakoś trzeba zabić ech, ta cała panika, kilka tysięcy umrze, a zwykła grypa rocznie zabija 650 tys ludzi rocznie i nikt nie panikuje co innego w 1918 tzw hiszpanka zabiła ok 50 mln ludzi!!! czy, 70 tys przypadków dziś to dużo dla chińskiej populacji 1,4 mld? ciekawe posumowanie sytuacji na rynkach poniżej: https://stooq.pl/mol/?id=9587 ps> zachowanie kursu to też pokłosie bycia na nc i płynności akcji...dwóch gości spuści i ... ale, jest i tak jest spory odbiór tych co mocną przecenę postrzegają jako wyjątkową okazję
offtopic dla nooba.
Mam supermaklera od PKO od roku. Jakie są alternatywne platformy online dla NC. Pytam bo dla przykładu nie mam pojęcia jak ustawić stop loss w tym super duper maklerze. Jaki broker dla początkującego na New Connect?
Kurs leci od 3 lat przez gównianą komunikację zarządu z inwestorami, a Fanpli twierdzi, że to przez koronawirusa, o którym 2 miesiące temu nikt jeszcze nie słyszał.
To prawda, komunikacja ogranicza się do obowiązkowych raportów kwartalnych i info o sypaniu przez insiderów jak tylko kurs próbuje podbić do góry, ktoś ewidentnie trzyma ręke na pulsie aby kurs nie urósł, czyżby szykowali info o skupie akcji i usunięciu spółki z giełdy, czyli pozostawienie umoczonej drobnicy akcjonariackiej z ręką w nocniku??
miałem się już nie produkować, bo stałem się jakimś synonimem kogoś kto nic nie rozumie i nagania na akcje spółki czy, naprawdę nie można być optymistą? i to zarówno do obecnej sytuacji z wirusem, jak i przyszłości pli? opinia, nawet ta mówiąca, że akcje pli nie są drogie, to od razu ordynarne naganianie? nie zgadzam się ktoś napisał: cyt ''koronawirus, naprawdę? Kurs leci od 3 lat przez gównianą komunikację zarządu z inwestorami, a Fanpli twierdzi, że to przez koronawirusa, o którym 2 miesiące temu nikt jeszcze nie słyszał.'' tym samym, wywołał mnie do tablicy i zapytam: a, o jaką komunikację zarządu z inwestorami wam chodzi? były wywiady prezesa, są raporty i komunikaty, można sobie wyrobić opinię o spółce a, przytoczony koronowirus? wpłynął na ogólny sentyment, pli dostało się rykoszetem, to przysłowiowy ''chłopiec do bicia'' nie sądzę, aby zjazd notowań miał jakiś związek z sytuacją fundamentalna spółki, bo ta akurat jest dobra na notowaniach pli zawsze jest spread, a popyt? cóż, to faktycznie problem, bo zazwyczaj oprócz gry za'' miniutę 12'', kiedy bierze się pkc z prawej to, obecnie ustawia się sporo niżej a, na giełdzie sprzedający zawsze się znajdą, z kupującymi zaś różnie bywa cóż, smutne to wszystko, mam nadzieję, że pana sikorę ta gigantyczna przecena czegoś nauczy? w końcu portfel też mu się przepołowił, może gdyby nie jego pazerna chęć zakupu... nie wiem, może np nowego brylantowego sikora, to notowania poszłyby na 50 zł, czy wyżej? kto, wie? i wtedy korekta zatrzymałaby się z dyszkę wyżej? a, tak mamy powrót do niższych poziomów niż w 2011 kiedy spółka debiutowała na rynku z ceną 21 zł warto: https://www.ncbiuletyn.pl/czytaj/1059-raport-z-debiutu-patige-image.html ps> czy, aby nie mamy jakiegoś przesilenia? spadek poniżej 20 zł, to gruba przesada, choćby z punktu af
Fundamenty SUPER, ale tu nigdy nie zarobimy. Teraz wiem że Free Float na poziomie 25% to pułapka na drobnych akcjonariuszy. Fundamenty nie mają tu nic do rzeczy. Ktoś kiedyś napisał tu że to prywatny folwark. Szkoda że tak późno to zrozumiałem.
jachu, oficjalny ff nie oznacza od razu, że tyle akcji jest w obrocie na nc większość leży w szufladach, nieliczne sesje są ze sporymi obrotami, a średni wolumen luty 2020 - luty 2019 to 1845 sztuk na sesję i tak się poprawiło, bo w 2018 był połowę mniejszy... relacje inwestorskie nie tyle z nami, co z funduszami powinny się poprawić no, ale dotąd spółka oprócz nagród i splendoru artystycznego oraz coraz większej skali biznesu, to nie mogła się pochwalić wynikami teraz jest najlepszy na to czas, bo akcje są tanie, a spółka zakończy rok na plusie jak w akcjonariacie pojawia się fundusze z większymi portfelami, to nie będzie można spychać notowań w otchłań taka małą ilością akcji ps> spadek jest dość irracjonalny, osobiście mam odczucie, że za strona podażową zeta-dwa wyżej stoją te same ręce co poniżej 20 zeta>>> z jednej strony straszak, z drugiej.... siatka