miałem się już nie produkować, bo stałem się jakimś synonimem kogoś kto nic nie rozumie
i nagania na akcje spółki
czy, naprawdę nie można być optymistą?
i to zarówno do obecnej sytuacji z wirusem, jak i przyszłości pli?
opinia, nawet ta mówiąca, że akcje pli nie są drogie, to od razu ordynarne naganianie?
nie zgadzam się
ktoś napisał:
cyt
''koronawirus, naprawdę?
Kurs leci od 3 lat przez gównianą komunikację zarządu z inwestorami, a Fanpli twierdzi, że to przez koronawirusa, o którym 2 miesiące temu nikt jeszcze nie słyszał.''
tym samym, wywołał mnie do tablicy i zapytam:
a, o jaką komunikację zarządu z inwestorami wam chodzi?
były wywiady prezesa, są raporty i komunikaty, można sobie wyrobić opinię o spółce
a, przytoczony koronowirus?
wpłynął na ogólny sentyment, pli dostało się rykoszetem, to przysłowiowy ''chłopiec do bicia''
nie sądzę, aby zjazd notowań miał jakiś związek z sytuacją fundamentalna spółki, bo ta akurat jest dobra
na notowaniach pli zawsze jest spread, a popyt?
cóż, to faktycznie problem, bo zazwyczaj oprócz gry za'' miniutę 12'', kiedy bierze się pkc z prawej
to, obecnie ustawia się sporo niżej
a, na giełdzie sprzedający zawsze się znajdą, z kupującymi zaś różnie bywa
cóż, smutne to wszystko, mam nadzieję, że pana sikorę ta gigantyczna przecena czegoś nauczy?
w końcu portfel też mu się przepołowił, może gdyby nie jego pazerna chęć zakupu...
nie wiem, może np nowego brylantowego sikora, to notowania poszłyby na 50 zł, czy wyżej?
kto, wie?
i wtedy korekta zatrzymałaby się z dyszkę wyżej?
a, tak mamy powrót do niższych poziomów niż w 2011 kiedy spółka debiutowała na rynku z ceną 21 zł
warto:
https://www.ncbiuletyn.pl/czytaj/1059-raport-z-debiutu-patige-image.html
ps> czy, aby nie mamy jakiegoś przesilenia? spadek poniżej 20 zł, to gruba przesada, choćby z punktu af