Pojawilo się nie wiadomo skąd, 2 gości, którzy wytworzyła tyle wątków. że na dwa lata wystarczy. A jeśli Pan x , który chce sprzedać 2 x po 100k chcieli by obniżyć to kurs 0gr i jeszcze po stronie s było by kilka kilo
sam **męczysz bułę** tyloma nic nie wnoszącymi postami.Tylu postów co w ostatnim czasie naprodukowałeś to tu nie było przez rok ,nie mam co sprzedać po 14 gr i nie zarobię 11gr bo nie mam tych akcji (co nie znaczy że nie chcę ich nabyć)ale osoby które też nic nie wniosły do spółki a dostały po 1,5 ml akcji w zamian za co? know how????Chyba tylko wiedzą jak nabrać następnych akcjonariuszy,przez zalewanie bzdurnymi postami tego forum.Dalej twierdzę że tu nic nie jest warte więcej jak 3gr.
Nie musisz czytać. Są wyraźnie zatytułowane że to ja. Ilość postów dla jednej osoby zbyt dużo, dla kogoś innego zbyt mało- nie da się dogodzić wszystkim. Rozumiem twój żal że ktoś dostał 1,5 mln akcji za frajer a nie jesteś to ty ani ja - takie życie, sam chciał bym dostać. Co do 3 gr- Na dzień dzisiejszy rynek wycenia na 15 gr. Wycena rynkowa jest dla mnie ważniejsza niż twoja. Czy jutro będzie 3 gr czy 33gr-nie wiem.
Po dziewięciu latach na spółce jestem realistą. Kurs nie wzrośnie jeśli nie zmieni się dochodowość tego biznesu. Myjnie są fajne, ale jak nie przynoszą zysku, tylko z kwartału na kwartał straty, to nawet kontrakt z Lotosem tego nie zmieni. Ten kontrakt jest warty tyle co, obroty roczne albo mniej. jeśli do tej pory nie nauczyli się zarabiać, to na kontrakcie z Lotosem też im będzie trudno.
Dnia 2020-02-24 o godz. 09:00 ~Kacej napisał(a): > Po dziewięciu latach na spółce jestem realistą. > Kurs nie wzrośnie jeśli nie zmieni się dochodowość tego biznesu. > Myjnie są fajne, ale jak nie przynoszą zysku, tylko z kwartału na kwartał straty, to nawet kontrakt z Lotosem tego nie zmieni. > Ten kontrakt jest warty tyle co, obroty roczne albo mniej. jeśli do tej pory nie nauczyli się zarabiać, to na kontrakcie z Lotosem też im będzie trudno. >
Witam,
Realistą być to zaleta.
Trzeba pamiętać że poczynili kroki do zmniejszenia kosztów.
Kontrakt z Lotosem to jakby nie patrzyć DUŻA sprawa dla spółki, podniesie to ich wiarygodność w oczach nowych inwestorów na myjnie i być może na giełdzie. Da możliwość wygrania innych ważnych przetargów, bo ta umowa z Lotosem będzie może ważnym argumentem w innym przetargu z racji że nie zawsze tylko cena jest brana pod uwagę.
Kontrakt warty tyle co obroty roczne, no trochę więcej, ale jakby nie patrzyć jest to na przełomie 3 lat dodatkowo obroty roczne + 40 do 50 % :-)
Pamiętajmy o umowach w Uzbekistanie, tutaj nigdy nie wiadomo jaki skutek to przyniesie, może większe zamówienia.