Dla mnie to ideale rozwiązanie i liczyłem na wezwanie mam grubo i muszą lepiej zaplacic na pewno coś tam ściągnęli tymi ruchami ale fundy po tyle nie oddadza ja mam czas
Jest ryzyko , że zarząd i czapka z funduszy dostali lub dostaną pod stołem, no w końcu oddali firmę 6 razy taniej niż sami kupili dla funduszy to muszą mieć wielki powód. .
Zdziwisz się.
Za jednym zamachem pozbyli się Rysia, spłacili zobowiązania wobec PKO BP i PZU, a na końcu umocnili przyjaźń polsko-węgierską.
Prawdziwi kozacy.
Zdziwią się Węgrzy jak dostaną Max 1% akcji buhaa
Nikt w tej cenie nie odda
Spodziewam się za chwile komunikatu od Hanapety i NN ze nie sprzedadzą akcji w wezwaniu
Warto dobierać bo podniesienie ceny w wezwaniu murowane!!!
Obstawiam 12 pln
UWAGA Cordia musi skupić tylko 0,34% Więcej kupić może ale nie musi.
Cordia daje ustawowe minimum i może te 0,34% akcji po te 3,55 dostanie. Reszty kupować nie musi i najpewniej nie chce. Gdyby chciała kupić wszystko dałaby lepszą cene.
To jest oczywiste
Ale obstawiam scenariusz ze dojdzie do minimum 7 pln
Zbyt dużo dobrego może się stać a zbyt dużo stracić mogą fundusze
Wlasciwie po co miałyby sprzedawać?
Dnia 2020-02-15 o godz. 21:19 ~Gdo napisał(a): > Nie uwierzę ze Fundy które nie chcialybsprzedac za 10 pln do Hanapety zgodzą się na sprzedaz po 3,5 pln > > > > Cała sprawa śmierdzi i nadajecie do prokuratury
Magellan na Stockwatch uważa, że dopiero teraz zacznie się walka o cenę - Hanapeta umoczona po 9, fundusze SP przespały i jeżeli zarządzający nie chcą skończyć w kryminale, muszą teraz nadrobić stracony czas i mocno negocjować, aby pokazać dbałość o majątek publiczny''.
Smutne że KNF nie zadziałała w celu realizacji celów wynikających m.in. z ustawy o nadzorze nad rynkiem finansowym tj. zapewnienia zaufania do rynku i ochrony uczestników rynku, przecież wielu z drobnych inwestorów po raz kolejny traci zaufanie do giełdy. Nie jest ona dla normalnych ludzi. Jak oni zamierzają ludzi zachęcić do PPK?
Zdziwią się Węgrzy jak dostaną Max 1% akcji buhaa Nikt w tej cenie nie odda Spodziewam się za chwile komunikatu od Hanapety i NN ze nie sprzedadzą akcji w wezwaniu
Warto dobierać bo podniesienie ceny w wezwaniu murowane!!! Obstawiam 12 pln
Godziwa wartość spółki to 15 zł, teraz chcą kupić za 0,26% jej wartości z takim bankiem ziemi. Takimi przekrętami powinna zająć się prokuratura. Może takie działanie wpisuje się w nową strategię GPW i PPK ?
Od dawna mam w zasadzie pewność, że cały nadzór na GPW jest tylko po to żeby nachapać się na ewentualnych karach lub łapówkach , nawet jak przestępcy coś płacą to nigdy nie są to poszkodowani tylko nadzór albo budżet.
Cześć Aniu, czy możesz podpowiedzieć po co kordia miałaby wydać w obce ręce 402 MLN PLN, tj. 12,00 PLN x 33 501 018 SZT akcji ???
Myślę, że nawet nie mają takich pieniędzy. Ale jeśli jednak takie pieniądze mają to zauważ, że dużo bardziej kordi opłaca się robić kolejne emisje (podwyższenia kapitału) - wpłaci 402 MLN do własnej spółki i wyciśnie (zmarginalizuje) akcjonariuszy mniejszościowych.
Ale jeśli chodzi o marzenia to tak 12,00 PLN w marzeniach wygląda dobrze :))))
Cześć Jaś czy możesz podpowiedzieć po co kordia miałaby wydać w obce ręce 402 MLN PLN, tj. 12,00 PLN x 33 501 018 SZT akcji ???
Myślę, że nawet nie mają takich pieniędzy. Ale jeśli jednak takie pieniądze mają to zauważ, że dużo bardziej kordi opłaca się robić kolejne emisje (podwyższenia kapitału) - wpłaci 402 MLN do własnej spółki i wyciśnie (zmarginalizuje) akcjonariuszy mniejszościowych.
Ale jeśli chodzi o marzenia to tak 12,00 PLN w marzeniach wygląda dobrze :))))
Dnia 2020-02-19 o godz. 10:41 ~dd napisał(a): > Cześć Jaś > czy możesz podpowiedzieć po co kordia miałaby wydać w obce ręce 402 MLN PLN, tj. 12,00 PLN x 33 501 018 SZT akcji ??? > > Myślę, że nawet nie mają takich pieniędzy. > Ale jeśli jednak takie pieniądze mają to zauważ, że dużo bardziej kordi opłaca się robić kolejne emisje (podwyższenia kapitału) - wpłaci 402 MLN do własnej spółki i wyciśnie (zmarginalizuje) akcjonariuszy mniejszościowych. > > Ale jeśli chodzi o marzenia to tak 12,00 PLN w marzeniach wygląda dobrze :))))
------------------------------------- pomijając cenę 12 pln czy 2,12 pln bo obie wzięły się albo z marzeń albo z przekrętu i koncentrując się jedynie na tym co lepiej zrobić przejmować spółkę robiąc kolejne emisje, czy w drodze odkupu dotychczasowych akcji to od zawsze wiadomo, że każdy kij ma dwa końce i obydwa mogą dać w kość. w skrócie - emisja to przecież kasa wpłacana do spółki, w której nadal będą inni akcjonariusze (w przypadku Polnordu kłopotliwi bo SP i jeden może z obecnej perspektywy głupi ale zawzięty czyli Hanapeta) - wiec mogą ciągle coś mieszać i utrudniać, a dojście poprzez rozwadnianie emisjami nie trwa tyle co pstrykniecie palcami i może sie okazać, że kasa z emisji wpłacona, ale 100% decyzyjności nadal nie ma. Po drugie ma gwarancji że kolejna emisja tez trafi do Cordi,a już napewno, ze za 2,12pln Odkupienie akcji od pozostałych akcjonariuszy na pokładzie, może być oczywiście jednostkowo droższe niż w przypadku złodziejskiej emisji po 2,12 pln..ale własnie te 2.12pln jak wiemy to było złodziejstwo i teraz przy wkurw. Hanapety i rozbudzonych nadziejach pozostałych trudne do powtórzenia, wiec odkupienie po wyższej cenie pozostałych wydaje sie opcją dającą szybkie zamknięcie tematu, ale przedewszystkim zamkniecie i ust wkur... akcjonariuszom, którzy nie wiemy co mogą jeszcze wywinąć (Ja np. zgłosiłem do CBA, Prokuratury i KNF - na razie z mizernym skutkiem, ale ponawiam akcję, bo wtedy gdy zgłaszałem nie znana była jeszcze cena za jaką Cordia przejmie). Trzeba pamiętać, ze Cordia za 66% akcji zapłaciła po 2,12, wiec bufor do dobrej średniej za całość mają znaczny.
Emisja była na złodziejskich warunkach i nie ma co do tego żadnych wątpliwości. Drugi skandal, to warunki przydziału akcji. Przebili wszystko, co było wcześniej.