• NIE SPRZEDAWAC Autor: ~Makler [188.219.118.*]
    FUNDUSZE NIE ODDADZĄ ZA MNIEJ JIZ 10 pln WIEC NIE SPRZEDAWAĆ TYLKO CZEKAC NA PODNIESIENIE CENY W WEZWANIU
    NIE DAJCIE SIĘ OGRABIĆ !!!!
  • Re: NIE SPRZEDAWAC Autor: ~Kkk [37.248.215.*]
    Dla mnie to ideale rozwiązanie i liczyłem na wezwanie mam grubo i muszą lepiej zaplacic na pewno coś tam ściągnęli tymi ruchami ale fundy po tyle nie oddadza ja mam czas
  • Re: NIE SPRZEDAWAC Autor: ~Sie [109.241.109.*]
    Czas na pewno będzie działał na Twoja korzyść. Ja czekam na podniesienie ceny 30_40% i opylam
  • Re: NIE SPRZEDAWAC Autor: ~Zeno [88.156.31.*]
    Też tak myślę.
  • Re: NIE SPRZEDAWAC Autor: ~Jo [188.219.118.*]
    Minimum10 pln w wezwaniu
  • Re: NIE SPRZEDAWAC Autor: ~kossa [37.190.129.*]
    lolek zamarynował z cebulą i czekał na 12 zeta....i wiatr hullla w sandałach....
  • Re: NIE SPRZEDAWAC Autor: sel [83.26.46.*]
    Jest ryzyko , że zarząd i czapka z funduszy dostali lub dostaną pod stołem, no w końcu oddali firmę 6 razy taniej niż sami kupili dla funduszy to muszą mieć wielki powód. .
  • Re: NIE SPRZEDAWAC Autor: ~Bvk [188.219.118.*]
    Zarząd to powinien siedzieć za przekręty i działanie na szkodę Spółki

Ale trzeba czekac na podniesienie ceny w wezwaniu
  • Re: NIE SPRZEDAWAC Autor: ~Gdo [188.219.118.*]
    Hanapeta i NNmaja powyżej 10% wiec nie uda się Węgrom wycofanie spółki z gpw
    Będą musieli podnieść cenę

Warto kupowac żeby sprzedać po wyższej cenie w kolejnym wezwaniu
  • Re: NIE SPRZEDAWAC Autor: ~Polnord_Zatopiony [31.0.66.*]
    Zdziwisz się.
    Za jednym zamachem pozbyli się Rysia, spłacili zobowiązania wobec PKO BP i PZU, a na końcu umocnili przyjaźń polsko-węgierską.
    Prawdziwi kozacy.
    O jest kartofel. Kartofel, jak to jest ze za pnd dają 3.55? :))))
  • Re: NIE SPRZEDAWAC Autor: ~Ziom [188.219.118.*]
    Zdziwią się Węgrzy jak dostaną Max 1% akcji buhaa
    Nikt w tej cenie nie odda
    Spodziewam się za chwile komunikatu od Hanapety i NN ze nie sprzedadzą akcji w wezwaniu

Warto dobierać bo podniesienie ceny w wezwaniu murowane!!!
    Obstawiam 12 pln
  • Re: NIE SPRZEDAWAC Autor: ~dd [31.60.148.*]
    UWAGA
    Cordia musi skupić tylko 0,34%
    Więcej kupić może ale nie musi.

Cordia daje ustawowe minimum i może te 0,34% akcji po te 3,55 dostanie.
    Reszty kupować nie musi i najpewniej nie chce.
    Gdyby chciała kupić wszystko dałaby lepszą cene.
  • Re: NIE SPRZEDAWAC Autor: ~77mir [5.172.255.*]
    To zostajemy inwestorami długoterminowymi za 1,5 roku sytuacja spółki bedzie przecież dużo lepsza.
  • Re: NIE SPRZEDAWAC Autor: ~Cop [37.248.166.*]
    Ciekawe czy Zarząd dostał kase pod stołem czy tez Fundy SP dogadane i będzie sprzedaz powyżej 10 pln
  • Re: NIE SPRZEDAWAC Autor: ~Xxx [94.254.234.*]
    Obroty poniżej 3,55 zl były duże więc jest sporo zarobionych i mogą oddać akcje, czy Cordia da więcej zobaczymy.
    Kartofel mówił że fundusze opychaly akcje. Kartofel zatopiony się zna. Znafffffca:))))
  • Re: NIE SPRZEDAWAC Autor: ~Gdo [37.248.166.*]
    Nie uwierzę ze Fundy które nie chcialybsprzedac za 10 pln do Hanapety zgodzą się na sprzedaz po 3,5 pln

Cała sprawa śmierdzi i nadajecie do prokuratury ale przy dzisiejszych wiatrach ten przekręt może się udac
  • (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: (usunięty) [5.184.95.*]
    (wiadomość usunięta przez moderatora)
  • Re: (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: ~Bolo [37.248.167.*]
    W poniedziałek pompa do gory i Fundy będą podnosić cenę żeby kolejne wezwanie było z wyzsza cena
  • Re: (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: ~Xxx [89.64.14.*]
    Tak, tak pompa do góry na 3.55 zł jak dasz więcej to sprzedam
  • Re: (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: ~Joker [37.248.167.*]
    To jest oczywiste
    Ale obstawiam scenariusz ze dojdzie do minimum 7 pln
    Zbyt dużo dobrego może się stać a zbyt dużo stracić mogą fundusze
    Wlasciwie po co miałyby sprzedawać?
  • Re: (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: ~Wez [31.0.42.*]
    Miesiąc kuszenia i będzie wzrost ceny w wezwaniu
  • Re: (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: sel [83.26.46.*]
    Przecież RK wykarmił połowę PISu , nawet świątynię im budował na Wilanowie i tak go potraktowali?, a może po cichu jest inaczej? schowany w Asseco? .
  • Re: (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: ~Jo [31.0.42.*]
    Nie chcą delistingu z gpw wiec za chwile kurs będzie rosl
  • Re: NIE SPRZEDAWAC Autor: ~marek [94.172.81.*]
    Dnia 2020-02-15 o godz. 21:19 ~Gdo napisał(a):
    > Nie uwierzę ze Fundy które nie chcialybsprzedac za 10 pln do Hanapety zgodzą się na sprzedaz po 3,5 pln
    > >
    > > Cała sprawa śmierdzi i nadajecie do prokuratury

Podzielam pogląd.
  • Re: NIE SPRZEDAWAC Autor: ~Jet [31.0.42.*]
    Może to NN i Hanapeta kupuje żeby zarobic na kolejnym wezwaniu bo to ze będzie kolejne wezwanie z wyzsza cena to pewne
  • Re: NIE SPRZEDAWAC Autor: ~Bio [31.0.42.*]
    W każdym razie nie warto sprzedawać
    Lepiej poczekać na wzrosty
  • Re: NIE SPRZEDAWAC Autor: ~Nj [81.190.207.*]
    Sprzedawać warto ale trzeba też kupować .
    Magellan na Stockwatch uważa, że dopiero teraz zacznie się walka o cenę - Hanapeta umoczona po 9, fundusze SP przespały i jeżeli zarządzający nie chcą skończyć w kryminale, muszą teraz nadrobić stracony czas i mocno negocjować, aby pokazać dbałość o majątek publiczny''.
  • Re: NIE SPRZEDAWAC Autor: ~Kolarz [78.10.206.*]
    HA HA HA !!! Koñ by sie uśmiał. Dbałość o majątek bubliczny.
  • Re: NIE SPRZEDAWAC Autor: ~Nj [81.190.207.*]
    Całkowicie błędne rozumowanie tu nikt nic nie musi !!!
  • Re: NIE SPRZEDAWAC Autor: ~Ziom [31.0.41.*]
    Kończy się podaż i za chwile cena pójdzie na 5 zeta
  • Re: NIE SPRZEDAWAC Autor: ~Gfd [31.0.41.*]
    Nie poddawać się - Hanapeta i NN maja więcej do stracenia
  • Re: NIE SPRZEDAWAC Autor: ~Polnord_zatopiony [46.77.163.*]
    Nic tak nie cieszy jak smród gaci traderów-amatorów o poranku.
    Smutne że KNF nie zadziałała w celu realizacji celów wynikających m.in. z ustawy o nadzorze nad rynkiem finansowym tj. zapewnienia zaufania do rynku i ochrony uczestników rynku, przecież wielu z drobnych inwestorów po raz kolejny traci zaufanie do giełdy. Nie jest ona dla normalnych ludzi. Jak oni zamierzają ludzi zachęcić do PPK?
  • Re: NIE SPRZEDAWAC Autor: ~ANIA [5.173.238.*]
    Zdziwią się Węgrzy jak dostaną Max 1% akcji buhaa
    Nikt w tej cenie nie odda
    Spodziewam się za chwile komunikatu od Hanapety i NN ze nie sprzedadzą akcji w wezwaniu

Warto dobierać bo podniesienie ceny w wezwaniu murowane!!!
    Obstawiam 12 pln

Godziwa wartość spółki to 15 zł, teraz chcą kupić za 0,26% jej wartości z takim bankiem ziemi. Takimi przekrętami powinna zająć się prokuratura. Może takie działanie wpisuje się w nową strategię GPW i PPK ?
  • Re: NIE SPRZEDAWAC Autor: ~Lech [83.26.46.*]
    Od dawna mam w zasadzie pewność, że cały nadzór na GPW jest tylko po to żeby nachapać się na ewentualnych karach lub łapówkach , nawet jak przestępcy coś płacą to nigdy nie są to poszkodowani tylko nadzór albo budżet.
  • Re: NIE SPRZEDAWAC Autor: ~dd [77.252.52.*]
    Cześć Aniu,
    czy możesz podpowiedzieć po co kordia miałaby wydać w obce ręce 402 MLN PLN, tj. 12,00 PLN x 33 501 018 SZT akcji ???

Myślę, że nawet nie mają takich pieniędzy.
    Ale jeśli jednak takie pieniądze mają to zauważ, że dużo bardziej kordi opłaca się robić kolejne emisje (podwyższenia kapitału) - wpłaci 402 MLN do własnej spółki i wyciśnie (zmarginalizuje) akcjonariuszy mniejszościowych.

Ale jeśli chodzi o marzenia to tak 12,00 PLN w marzeniach wygląda dobrze :))))

• Re: NIE SPRZEDAWAC Autor: ~inwestor [46.238.231.*]
    Nie ma takiej opcji !
  • Re: NIE SPRZEDAWAC Autor: ~Jas [31.0.41.*]
    Kupno od fundow powyżej 12 pln pewnie uzgodnione zanim wpuścili Wegrow do Spółki
    Cena będzie wzrastac
  • Re: NIE SPRZEDAWAC Autor: ~dd [77.252.52.*]
    Cześć Jaś
    czy możesz podpowiedzieć po co kordia miałaby wydać w obce ręce 402 MLN PLN, tj. 12,00 PLN x 33 501 018 SZT akcji ???

Myślę, że nawet nie mają takich pieniędzy.
    Ale jeśli jednak takie pieniądze mają to zauważ, że dużo bardziej kordi opłaca się robić kolejne emisje (podwyższenia kapitału) - wpłaci 402 MLN do własnej spółki i wyciśnie (zmarginalizuje) akcjonariuszy mniejszościowych.

Ale jeśli chodzi o marzenia to tak 12,00 PLN w marzeniach wygląda dobrze :))))
    Ooo, co to za zlecenie po lewej?
  • Re: NIE SPRZEDAWAC Autor: ~blebleble [91.235.231.*]
    TYLKO SPRZEDAWAĆ

UPADŁOŚĆ WG KARTOFLA

:-)
    Nie bądź frajer- nie sprzedawaj. Niech sobie wydzierają akcje te łajzy, które zepchnęły kurs.
  • Re: NIE SPRZEDAWAC Autor: ~Polnord_Zatopiony [37.248.210.*]
    Polgniot technicznie zbankrutował.
    Futureal przejął trupa bez pieniędzy, projektów i zarządu.
    A szambo-nurki z tego forum mogą mu co najwyżej skoczyć.
  • Re: NIE SPRZEDAWAC Autor: ~blebleble [91.235.231.*]
    a kartofel dalej swoje

kartofel wyj dalej

:-)
  • Re: NIE SPRZEDAWAC Autor: ~Jej [31.0.84.*]
    Marnie idzie skup akcji i nikt nie sprzeda rozsądny pi cenie 3,55
    Za chwile podbicie ceny
  • Re: NIE SPRZEDAWAC Autor: ~oko_proroka [89.74.254.*]
    Dnia 2020-02-19 o godz. 10:41 ~dd napisał(a):
    > Cześć Jaś
    > czy możesz podpowiedzieć po co kordia miałaby wydać w obce ręce 402 MLN PLN, tj. 12,00 PLN x 33 501 018 SZT akcji ???
    >
    > Myślę, że nawet nie mają takich pieniędzy.
    > Ale jeśli jednak takie pieniądze mają to zauważ, że dużo bardziej kordi opłaca się robić kolejne emisje (podwyższenia kapitału) - wpłaci 402 MLN do własnej spółki i wyciśnie (zmarginalizuje) akcjonariuszy mniejszościowych.
    >
    > Ale jeśli chodzi o marzenia to tak 12,00 PLN w marzeniach wygląda dobrze :))))

-------------------------------------
    pomijając cenę 12 pln czy 2,12 pln bo obie wzięły się albo z marzeń albo z przekrętu i koncentrując się jedynie na tym co lepiej zrobić przejmować spółkę robiąc kolejne emisje, czy w drodze odkupu dotychczasowych akcji to od zawsze wiadomo, że każdy kij ma dwa końce i obydwa mogą dać w kość.
    w skrócie - emisja to przecież kasa wpłacana do spółki, w której nadal będą inni akcjonariusze (w przypadku Polnordu kłopotliwi bo SP i jeden może z obecnej perspektywy głupi ale zawzięty czyli Hanapeta) - wiec mogą ciągle coś mieszać i utrudniać, a dojście poprzez rozwadnianie emisjami nie trwa tyle co pstrykniecie palcami i może sie okazać, że kasa z emisji wpłacona, ale 100% decyzyjności nadal nie ma. Po drugie ma gwarancji że kolejna emisja tez trafi do Cordi,a już napewno, ze za 2,12pln
    Odkupienie akcji od pozostałych akcjonariuszy na pokładzie, może być oczywiście jednostkowo droższe niż w przypadku złodziejskiej emisji po 2,12 pln..ale własnie te 2.12pln jak wiemy to było złodziejstwo i teraz przy wkurw. Hanapety i rozbudzonych nadziejach pozostałych trudne do powtórzenia, wiec odkupienie po wyższej cenie pozostałych wydaje sie opcją dającą szybkie zamknięcie tematu, ale przedewszystkim zamkniecie i ust wkur... akcjonariuszom, którzy nie wiemy co mogą jeszcze wywinąć (Ja np. zgłosiłem do CBA, Prokuratury i KNF - na razie z mizernym skutkiem, ale ponawiam akcję, bo wtedy gdy zgłaszałem nie znana była jeszcze cena za jaką Cordia przejmie). Trzeba pamiętać, ze Cordia za 66% akcji zapłaciła po 2,12, wiec bufor do dobrej średniej za całość mają znaczny.
  • Re: NIE SPRZEDAWAC Autor: ~Kubuś [31.0.35.*]
    Emisja była na złodziejskich warunkach i nie ma co do tego żadnych wątpliwości. Drugi skandal, to warunki przydziału akcji. Przebili wszystko, co było wcześniej.
[x]
POLNORD 0,00% 3,53 2021-02-17 01:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.