Szczerze mówiac spodziewałem się dzisiaj delikatnej obsuwy po dynamicznej końcówce poprzedniego tygodnia, ale przynajmniej na razie na to się nie zanosi. Kompletnie nie ma komu oddawac w tych cenach
i patrze z zainteresowaniem jak mała ilość akcji powoduje ruch w górę ==wiara totalnie nie chce oddać w cenie która jeszcze poł roku temu była abstrakcją
a potencjał olbrzymi==ponadto w frimie zaczynają pojawiać się silne fundamenty, chyba pierwszy raz od dekady, a także marketing, widać, że działa...kupno nowych działek no zobaczymy
Myślę, że przyczyny są generalnie dwie, po pierwsze tutaj już naprawdę mało nas zostało w porównaniu do tego co było jeszcze 5-6 lat temu, po drugie ci co zostali to się w większości "zabetonowali I wyłączyli" I o ile nie byli skłonni do zwiększenia zaangażowania I podnoszenia kolejnego ryzyka jak spadło nawet na 50gr tak nie są skłonni oddać nawet w takich cenach, bo odzyskali by jedynie skromny ułamek zainwestowanych tu pieniedzy nie mówiac juz o straconym czasie. Wolą juz trzymac na rachunku to co im zostało liczac na cud... a nuż się uda. To też w pewnym pokazuje, że ostatnie dwa lata to były sztuczne spadki ukierunkowane na jedno…. wycisniecie. Dziś myślę, że mozna juz powiedziec, ze to sie po prostu nie udało.
No cóż... dziękuję, że to dostrzegasz… taka była potrzeba chwili, no i przecież w duzej mierze zaangażowałem się w swoim interesie, bo już wtedy miałem dość duży pakiet, prawdopodobnie największy z osób tu udzielających się. Aczkolwiek nie ukrywam, ze jesien 2017 - lato 2018, to byl dla mnie ciężki, nerwowy i pracowity okres, wymagajacy też wielu wyrzeczeń finansowych, ale było warto I dziś mam z tego sporą satysfakcję, że choć nie było łatwo to podjąłem to ryzyko.
Racja, dziękuję za poprawienie mnie w oczywistej pomyłce. Chyba za bardzo udzieliły mi się emocje. Aczkolwiek nieładnie się tak podszywać, Ty nie jesteś prawdziwy pedro.
Mówisz o tym artykule? Czy jakims innym? https://www.dziennikwschodni.pl/lublin/nowe-miejsce-na-mieszkania-w-lublinie-teraz-moze-tu-powstac-tylko-szkola,n,1000259681.html
Szczerze mowiac to nie sądzę. Przez ostatnie lata ukazywaly sie dziesiatki jeszcze bardziej konkretnych i pozytywnych tesktów i nie mialo to w zasadzie żadnego absolutnie żadnego wplywu na kurs. Nie widzę powodu aby ten mogl to zmienic. Przedzej bym przypuszczal ze to ktos zbiera pod trzecia odslonę skupu. Jesli kurs teraz ustabilizuje sie na poziomach 1.60-1.70 to wydaje mi sie jest wielce prawdopodobne ze na przelomie lutego/marca będzie kontynuacja skupu w cenach około 1.80, albo po prostu idzie bo idzie i ktos uznal ze juz czas
Być może nowy inwestor, który od dłuższego okresu czasu powoli skupuje pod nowy projekt ? Wkrótce sprawa się wyjaśni, tylko na jakim poziomie cenowym ?
Tutaj kluczem może być te 100k co to je Value Fiz niby sprzedał po złotówce w dniu ogłoszenia skupu po 1,40. Ta transakcja to był albo straszak i zachętą aby oddać na skupie dla innych albo faktycznie ktoś dostał po taniości 1% a resztę ma rozbierać sobie z rynku już sam