Rekordowe wyniki serwisów internetowych PMPG Polskie Media S.A.: w sumie ponad 86,5 mln odsłon. Wprost.pl liderem serwisów tygodników opinii.
Według danych Google Analytics serwis wprost.pl miał w styczniu 9,3 mln użytkowników, którzy wygenerowali ponad 54 mln odsłon. Oznacza to wzrosty odpowiednio o 132% i 76% w stosunku do stycznia ubiegłego roku. Grudniowe dane opublikowane przez Gemius potwierdzają doskonałą kondycję wprost.pl, który odnotował 3,9 mln użytkowników i 30,4 mln odsłon. Liczby te oznaczają, że serwis wprost jest niekwestionowanym liderem wśród wszystkich serwisów tygodników opinii z zasięgiem ponad 14%. Drugi w kolejności serwis ma zasięg 8,7%.
Równie dynamicznie rozwija się serwis dorzeczy.pl: wg. Google Analytics w styczniu osiągnął on liczbę 4,6 mln użytkowników i ponad 32 mln odsłon, tj. wzrósł odpowiednio o 100% i 104% w stosunku do ubiegłego roku. Dane Gemius plasują go na czwartej pozycji wśród serwisów tygodników opinii z zasięgiem 7,15%.
kiedy kolejne rozprawy prezesa? ile lat mu w sumie grozi ?
kogo obchodzą wyniki skoro wiemy że dywidendy nigdy nie zapłacili i nie zapłacą, a w każdej chwili mogą być znów wielomilionowe odpisy, kary , może i zawieszenie notowań na żądanie knf ?
Chyba wszystko co mieli do odpisania, to odpisali. Mnie ciekawi ile zarobią w IVQ. 3Q był bardzo dobry i mam nadzieje, ze końcówkę roku tez mieli zyskowna. Mam nadzieje, ze wyczyscili bilans ze wszystkich starych spraw i ten rok będzie początkiem nowe rozdania.
A ta wiadomość wyżej pokazuje, ze to był dobry krok z pójściem w rozwój serwisów internetowych. W końcu powinny być z tego zyski.
Bo po tych wszystkich zawirowaniach ludzie na potęgę sprzedawali, żeby się tylko pozbyć tych akcji. Nie zaglądałem Zbyt często na rynek przez ostatnie pół roku i kiedy wczoraj przyjrzałem się paru spółkom, to byłem w szoku ile mogą kosztować spółki, które zyski przynoszą... dobre, solidne spółki za 50% tego co jeszcze rok, półtora kosztowały. To nie dziwne, ze i tutaj tak słabo. Poza tym niech mi ktoś powie, co ma na celu ktoś, kto dziś sprzedaje 250 sztuk ok 1,36 ? Teraz z akcjami zostali już tylko najwytrwalsi, wiec skąd taka podaż na takich poziomach? Przecież od samego skupu moznaby podnieść kurs do 1,60-80. I wtedy dopiero zacząć cokolwiek wystawiać na sprzedaż. A tak kurs zrzucany jest na takich poziomach, jak poszło na 1,30 to tez od razu byli chętni do sypania drobnymi. Po co?
Patrzę na wykres i widać, ze walnęło w dół po akcji służb w 2019 i się nie podniosło. To ze był popłoch po takiej akcji to chyba normalne. Podobnie pamietam było na WASKO. Tam tez służby zrobimy dym w spółce. To zawsze ma taki efekt, bo skąd inwestorzy maja wiedzieć co jest na rzeczy? No ale pytanie o ten górny wpis i te wyniki internetu. Ktoś to gdzieś analizował dla tej spółki? Te wzrosty są mega duże, wiec raczej nie przypadkowe tylko coś fundamentalnego za tym musi stać. Jest gdzieś jakaś analiza tego co oni robią z tym internetem?
można mieć wiele uwag do spółki ale z drugiej strony, czepiać można się wielu spółek - bo jak to na rynku notowanym - musza pokazywać wszystko. Może gdybyś zarządzał spółką, podejmowałbyś inne decyzje ale dobrze wiemy, ze jako inwestorzy, zawsze patrzymy krytycznie, nawet nie znajac wszystkich okolicznosci. Ta spolka dostała w dupę z lewa i z prawa a mimo to konsekwentnie daje rade. Ja tam jestem cierpliwy i wiary nie tracę. Przepiecie sie z papieru na internet udało się naprawde niewielu. Tu idzie ku dobremu jak widac po wynikach powyzej
W końcu jakis spokojny komentarz bez wyrzucania tych samych męczących złośliwości o tym jaki to prezes zły. Jest jaki jest. Ale wycena tej spółki jest śmieszna, szczególnie kiedy myślimy, ze ta internetowa odnoga stanie się filarem calej grupy.
Wszystko dobrze ze zdrowiem ? Gość wyprowadził 20 mln że spółki a wy go chwalicie, kurs liże dno nie ot tak za nic. Kupuje udziały za 240 tys żeby odsprzedać spółce za 10 mln w krótkim czasie czy pożycza sobie pieniądze 10 mln aby je potem umorzyć. Sądzisz że to już koniec ? Nie to nie koniec, ciąg dalszy wałków jego poznasz w najbliższym czasie. Siedzę tu od 15 lat i od 15 lat jest skup własny i wiesz ile skupił i jaki jest kurs dzisiaj ? Ten skup jest po to aby następnego leszcza przygarnąć i zabrać mu kasę.
Z bardzo prostej przyczyny. Kupiłem tyle w okolicach 3 zł, ze nie mogę sobie już pozwolić na dokupowanie. Ja nie sprzedawałem jak leciało na 2 zł a potem niżej. Mam te akcje chyba już 3 lata. Tak, będą 3 lata w marcu chyba. Dokupiłem ostatni raz rok temu, gdzieś między 2,80 a 3.
Ja kupowałem w okolicach złotówki aby wam oddać po 3 czy 15 zł albo prezesowi oddam po Zeta jak zrobi wezwanie czyli niczym nie ryzykuje . Pozdrawiam z Moskwy
Tu masz rację mimo że nie popieram twoich innych poglądów. Dyma leszcz na całego menda. PS. Tylko czemu nie pisałeś że kupiłeś po zeta tylko teraz po fakcie jak dziadostwo 40% od tego uroslo? Zawsze mnie to śmieszy jak ktoś w dołku kupuje i na górce sprzedaje. Podaj za ile sprzedaż żeby choć to zweryfikować..
Często pisałem, ze zawsze się odbijał kurs od 10 gr a teraz od złotówki i warto wiadrami brać bo się da dobrze zarobić. Dlaczego tym razem miało by być inaczej. Ja już na jego walki nie patrzę, gram aby zarobić, wątpię żeby jakiś duży tu wszedł, gdybym nie kupował ich to bym tu nie siedział i czasu nie marnował. Co jakiś czas i tak tu się nowi pojawią i podbija kurs, przecież jest skup. Uwierzą w sukces prezesa hahaha