Fundy z sp nie muszą zarabiać. Nie ich hajsy. Dla nich liczy się to co pójdzie pod stołem.
Serio 12-14zl? Ludzie nie wykluczam, że ktos tu może próbować podbijać cenę, ale 12-14zl? Dajcie spokój i przemyslcie to
Już nie fantazjujcie o 12-14 zł, nikt tyle nie da, wtedy 35% akcji byłoby kilka razy droższe niż 65% akcji, zresztą Węgrzy nie mają tyle kasy Ale mnie co innego interesuje. Pojawiły się dobre infa na które wszyscy czekali i kurs nawet nie wzrósł do poziomu ostatniej podbitki 3,9? Jak ktoś już zauważył, przy każdym wzroście, rynek jest zasypywany akcjami. Zdecydowana większość forumowiczów przewidywała, że jak pojawią się te infa to kurs poszybuje w kosmos, a tu tylko 7%. Według mnie może być tak, że Węgrom wystarcz te 65% akcji bo i tak mają wtedy władzę absolutną i jeśli zrobią wezwanie to po jakiejś niskiej cenie np. 3,5, na zasadzie oddadzą akcje to ok, nie oddadzą też ok
Po pierwsze jutro się przekonamy ale obstawiam mocne wzrosty
Po drugie zastanów się skąd się wzięli ci Węgrzy??? I to w kilka msc, przecież SP mógł sprzedać pi 10 pln Hanapecie a tego nie zrobili.
Węgrzy potraktują zakup jak po cenie 12-14 pln a to co zapłacą za dodatkowa emisje potraktują jako dokapitalizowanie na przyspieszenie budowy mieszkan
Zobaczymy
Nie czaje o co ci chodzi Chłopie nie rób nadziei ludziom na jakieś mityczne 12-14 zł Węgrzy na ekspansje w Europie Wschodniej wyemitowali obligacje, zebrali ponad 500 mln, chyba 527 jakoś tak Władowali już 40 mln w Polnord, kolejne 135 mln w akcje, razem 175 więc zostaje około 350 mln zł, kasa na funkcjonowane jest potrzebna więc wszystkiego wydać nie mogą bo te 135 z emisji od razu idzie na długi. Teraz tak zostało im 350 na ekspansje, przy cenie 12 zł za akcje potrzebują 411 mln więc już im brakuje. A z tego co słyszałem oprócz Polski mieli inwestować w Rumunii i jeszcze gdzieś
Nie kupią wszystkich akcji
Szybko zarobią bo ten rok dla Poldka będzie dobry
Poza tym mogą zrobić kolejna emisje lub poldek zrobi emisje bo teraz z inwestorem łatwo to zrobią
Zobaczymy
Tymczasem jutro rozpoczynamy kolejna fale wzrostowa