Dziś mamy kolejny dzień korekty, był klient zdeterminowany żeby sprzedać swoje kilkaset sztuk, udało się i swoje zarobił, brawo. No to zastanówmy się co dalej z kursem, akcji w arkuszu nie za wiele, spółka u progu komercjalizacji swojego flagowego urządzenia, które zrewolucjonizuje istotny obszar medycyny a wycena śmiesznie niska porownując do takiego Mabionu czy Selvity. Ja uważam, że wciąż jest tanio w stosunku do perspektyw, jak tylko zmaterializuje się to co mówił prezes to o 11zł za akcję będzie można zapomnieć a jak będą chcieli teraz jeszcze sprzedać za dyszkę to dobieram z miłą chęcią.
Zobaczymy jak z ta korektą, pewnie zależy sporo od tego co będzie się działo w USA.. Tam też mają rozterki. To rozmówki z yahoo yesterday I read that the company is distributing the product to the Veterans Affairs Admin and Military hospitals. I am thinking that next earnings report should reflect some growth.
Depends on how fast the VA works. Is it cautious and want to wait for civilian adoption. Or do they want to be at the “tip of the sword” and provide veterans and service(people) With the new technology.
Dr co sądzisz o sytuacji zagrożenia wirusem w odniesieniu do giełdy i naszego Milestona, który bardzo mocno się trzymał na tle rynku za oceanem. Wczoraj mega pompowane były spółki w stanach związane z działaniami antywirusowymi ;) wzrosty od 10 do ponad 200% robią wrażenie, chyba wycisnęli krótkich konkretnie na całym biotechu. Sam kupiłem Novavax bo go trochę rozpoznałem, ale na tle branży był jakiś niemrawy w drugiej części sesji, zobaczymy jak dziś to będzie wyglądać.
Skoro info o umowie na zaopatrzenie amerykańskich szpitali wojskowych w nasze Compuflo epidural nie wywołało niedawno euforii, to nie sądzę, żeby mogła to uczynić gorączka wirusowa. Ale kto wie, może komuś tam się zastrzyki skojarzą i zacznie kupować miliony akcji :-) Oczywiście Milestone Scientific w USA, bo u nas to jak widać . W USA wczoraj na Milestone znowu było przeciąganie liny, zeszło już chyba do 1,5 USD czy nawet niżej, ale końcówka w górę. No i obroty - choć dużo niższe od średniej, to jednak jakieś 1,3 mln zł w przeliczeniu.
Ja czekam na zapowiedzianą przez prezesów serię komunikatów tej wagi ciężkiej, czyli umowa z cywilnymi szpitalami, umowa z ubezpieczycielami, info o wejściu do Europy (to w USA zawsze dobrze działa, przerabiałem parę razy na innych amerykańskich spółkach).
Oczywiście, spółka może nas w każdej chwili czymś zaskoczyć jak ostatnio tym Compu Wave czy patentem na urządzenie do botoksu. Oni niektóre rzeczy robią, choć na razie w ogóle o nich nie informują. Np. znalazłem kiedyś info o badaniach nad wykorzystaniem Compuflo do znieczuleń przy operacjach klatki piersiowej! Ale spoko- o ile pamiętam, same badania były przewidziane do 2022 roku, więc konkretów (akurat tej sprawy dotyczących) na razie na pewno nie będzie. Ale mogą być inne.
7 hours agoNice stock movement today. Hard to say if the "Break Even" article moved the stock. I will restate what I posted a couple of weeks ago, the Chart looks great and we need news of sales. North American epidural market at 5 billion, one could do some fanciful projections. Assume 10-15% is the amount available as revenu to the company and distributors. let's say 60/40 split Co/Dis. So split 500million-750. Overhead is? Can Co. penetrate and permeate this market in the next 18-24 months. One would think with the studies and safety factors the North American Market will be forced to convert.
Sytuacja na MM wygląda bardzo prowzrostowo i jak przebijemy 1,8 to powinno szybko dobić w okolice 2$. Ja niestety przez moją chciwość i sklonności hazardzisty straciłem jakieś 900$ na sprzedaży 1/3 pakietu po 1,6 i kupieniu za to Nvax po 8,2$, ktory wczoraj sprzedalem po 6,68$, oczywiście odkupywałem potem MM w panice po 1,71$. I tak z pakietu 5100 akcji zrobil mi sie pakiet 4750 i to po dosypaniu jeszcze deczka gotowki :( Dostałem niestety od jankesów wczoraj bolesną lekcję ale takie najlepiej uczą, po pięciu latach na GPW mam silne przyzwyczajenia a jak się szybko przekonałem w stanach gra jest dużo twardsza poprzez szortowanie, ktore rozpędza spadki bardzo szybko. Od dziś mocne postanowienie trzymania się planu, który nazwalem 2025 a polega on na kupieniu MM i trzymaniu do osiagnięcia satysfakcjonującej stopy zwrotu w horyzoncie czasowym około 5 lat ;) Amerykanie są pewni że Milestone będzie hitem my tutaj rownież to wiemy i tylko kwestią czasu jest erupcja wulkanu
Lawyer, my Cię rozumiemy, ale mam nadzieję, że Twoja żona nie czyta forum Bankiera.... Bo zdaje się pisałeś, że ją wczesniej informowałeś o wejściu w Milestone w USA....
Dnia 2020-01-30 o godz. 10:01 ~dr_wezol napisał(a): > Lawyer, my Cię rozumiemy, ale mam nadzieję, że Twoja żona nie czyta forum Bankiera.... Bo zdaje się pisałeś, że ją wczesniej informowałeś o wejściu w Milestone w USA.... ------------------------ I tu cię zaskoczę bo zawsze zdaje relację małżonce z moich wyczynów. Był taki moment praktycznie na samym początku mojej przygody, że mój bilans na GPW był mizerny, miałem sporą stratę jakieś 12-13 tys. i wszystko raportowałem bo lepiej jak takie rzeczy są podawane na bieżąco wtedy nie ma nerwów takich, sytuacja gdy żona pyta "hej jak tam na giełdzie" a ja na to "spoko jest ok" a potem nagle nie dajesz rady i mówisz: " wiesz co, straciłem kilka/kilkanaście/kilkadziesiąt tysiecy tylko wolałem być cicho bo myslalem że odrobię" jest dla mnie zbyt niebezpieczna bo podkopuje zaufanie a to jest najgorsze. Był taki czas, że grałem u bukmacherów i potraciłem kilka stówek i żona się dowiedziała, oj jaka była awantura, że ją okłamuję i jestem nalogowym hazardzistą hehe, to było z 15 lat temu, ehh jak ten czas szybko mija. Teraz jest spoko bo pierwszy raz od początku inwestowania mam do zapłacenia podatek z giełdy i to naprawdę spory, bilans globalny mam na duzy plus za te minione 5 lat więc nawet jak wczoraj powiedzialem, ze amerykanie mnie wydoili na 3 tysiace to nie bylo pretensji ot kolejny etap przygody w drodze po marzenia :)
Pozdrawiamy małżonkę zatem :-) Ja oczywiście tylko żartowałem, choć z drugiej strony - dla kobiety, która nie inwestuje na giełdzie taki fakt, że najpierw mówiłeś jaki super jest Milestone, a potem szybko sprzedałeś jedna trzecią mógłby być potraktowany jako jakaś forma "zdrady" ;-) Zwłaszcza, że z tego co piszesz - pozbyłes się paru procent zysku z Milestone zaliczając w zamian sporą stratę na Novavax.
A jak już tak żartujemy - pytałeś o wirusowe szaleństwo - patrząc na wyczyny Mercator Medical na naszej giełdzie to my za samo Medical w nazwie Milestone Medical powinnismy rosnąć :-) Nie wspominam o ostatnich infach i perspektywach :-)
Dnia 2020-01-30 o godz. 10:34 ~dr_wezol napisał(a): > A jak już tak żartujemy - pytałeś o wirusowe szaleństwo - patrząc na wyczyny Mercator Medical na naszej giełdzie to my za samo Medical w nazwie Milestone Medical powinnismy rosnąć :-) > Nie wspominam o ostatnich infach i perspektywach :-) ------------------ Dokladnie dlatego wczesniej pytalem czy to wirusowe zamieszanie moze wpłynąć na nas, moim zdaniem powinno choćby zwiekszyć zainteresowanie branżą medyczną. mercator to lipa ale wiadomo spekuła lubi takie tematy na szybki zarobek, zresztą w u usrańców to dopiero kręcą bączki tam zmienność notowań może wywołać zawroty glowy, ja nie wytrzymalem wczoraj psychicznie a dziś widzę, że ten nvax rosnie i mnie bierze już :(. A Mileston mialem zamiar odkupić a nawet za zarobioną kasę na nxax kupic wiecej więc tu nie zdrada wchodziła w grę tylko wielka miłość :D Teraz wiem juz, ze trzeba trzymać się planu i cierpliwie czekać a nagroda będzie nasza. Na ten moment już mi sie MM świeci na zielono więc fajnie jest i oby dzis znowu bylo pozytywnie, opór na 1,8 musi wreszcie paść i mam zamiar troszke w tym pomóc.
Dnia 2020-01-30 o godz. 11:17 ~dr_wezol napisał(a): > No, jak widać, koniec korekty to chyba tylko na Milestone w USA. ------------------------- U nas nie ma ochoty na ryzyko zamrozenia kapitału jak widać, opanują wirusa to będzie lepiej.
Obawy co do zamrożenia rozumiem, choć po zapowiedzi "przełomowego roku 2020" i kilku ważnych komunikatów dotyczących kluczowych umów - nie wierzę, by tak marna płynność (nawet przy tym FF) miała się utrzymać. Zależności z wirusem nie widzę. A co do Twojego planu 5-letniego na Milestone Scientific:
Słabo szacują, myślę, że te 500% może być dużo szybciej. Jak technologia przebije się w Europie i USA to przed nami będzie jeszcze ogromny rynek azjatycki no i jeszcze intra articular w zanadrzu, ja tu w perspektywie 5 lat widzę jakieś 2500-3000% minimum.