Skoro info o umowie na zaopatrzenie amerykańskich szpitali wojskowych w nasze Compuflo epidural nie wywołało niedawno euforii, to nie sądzę, żeby mogła to uczynić gorączka wirusowa. Ale kto wie, może komuś tam się zastrzyki skojarzą i zacznie kupować miliony akcji :-) Oczywiście Milestone Scientific w USA, bo u nas to jak widać .
W USA wczoraj na Milestone znowu było przeciąganie liny, zeszło już chyba do 1,5 USD czy nawet niżej, ale końcówka w górę. No i obroty - choć dużo niższe od średniej, to jednak jakieś 1,3 mln zł w przeliczeniu.
Ja czekam na zapowiedzianą przez prezesów serię komunikatów tej wagi ciężkiej, czyli umowa z cywilnymi szpitalami, umowa z ubezpieczycielami, info o wejściu do Europy (to w USA zawsze dobrze działa, przerabiałem parę razy na innych amerykańskich spółkach).
Oczywiście, spółka może nas w każdej chwili czymś zaskoczyć jak ostatnio tym Compu Wave czy patentem na urządzenie do botoksu. Oni niektóre rzeczy robią, choć na razie w ogóle o nich nie informują.
Np. znalazłem kiedyś info o badaniach nad wykorzystaniem Compuflo do znieczuleń przy operacjach klatki piersiowej! Ale spoko- o ile pamiętam, same badania były przewidziane do 2022 roku, więc konkretów (akurat tej sprawy dotyczących) na razie na pewno nie będzie.
Ale mogą być inne.