Typowa piramida na gpw. Wejście na giełdę, sztuczne pompowanie kursu przez ulicę i ciche wyrzucanie papiera przez insiderów . Następnie obiecanki-cacanki w związku z ekspancją, po czym następuje skok na kasę naiwnych inwestorów, rzekomo pokrzywdzenie przez Orlen, a kto się miał podzielić kasą wyprowadzonych w pole inwestorów to już się podzielił. Teraz będzie przerzucanie się winą, ostra walka pod publikę, tyle małym zostało z tego całego show. Kurs odcięty pod PP ile to już miesięcy. Nie dajcie się nabrać na to że zarząd jest niespełna rozumu. Oni mają łeb na karku- potrafią kombinować
Szanowny panie kolego, w przyrodzie nic nie ginie tylko zmienia właściciela, zwłaszcza na giełdzie. Kiedy to był wodospad na kursie pod PP? Ileż to już miesięcy? Ten legalny przekręt z PP to jest w ogóle jedna z bardziej obrzydliwych praktyk na giełdzie, zwłaszcza jeśli się to przeciąga w nieskończoność i nie podaje konkretnych terminów. Wielu nieszczęśników przegapi termin co będzie się wiązało z dotkliwą stratą. Jest też taka kategoria pluskwy ludzkiej co skrada się i cierpliwie liczy na czyjąś krzywdę. Można się doszukać kilku sztuk w zarządzie ale i nawet wśród mniejszościowych na tym forum. Można to było zaobserwować na wcześniejszych wątkach jak ktoś mniej obeznany pytał się o PP i o daty i zasady emisji.
Odcięcie pod PP nie sprawiło że ktoś się wzbogacił kosztem innych.
Faktycznie, posiadanie bezwartościowych PP na rachunkach jest frustrujace, Polwax musi w końcu zdecydować o emisji lub ją cofnąć.
Powtarzam, nikt tych pieniędzy z odcięcia nie zabrał.
A właśnie że zabrał ponieważ w rubryce - Polwax- PP - mam zapis z ilością sztuk o wartości 0,00 zł !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Skoro pewnego pięknego lipcowego dnia miałem kilka papiera ( 2019 roku - przypomnę ! ) po - 6,XX a następnego dnia zostałem uraczony bezwartościowy PP ( no bo tak to teraz wygląda w zapisie na rachunku - a mamy 23.01 !!! ) oraz super promo kursem po - 3,XX to jak to mam nazwać ???!!! Inaczej - gdybym wiedział że będzie Dxpa z Prospektu, Dxpa z instalacji to pewnie sprzedałbym po 6 zeta i miał dzisiejsze PP głęboko w Dxpie oraz całą tą spółkę. No ale cóż mój błąd. Niestety spółka też nie jest bez winy. Zabrali się się do emisji - i tu pytanie - od Dxpy strony czy tak miało być ?!?! A temat Orlenu - hmmmmmmmmmmmmm. Orlen ich rozjedzie na masło :) lub mydło w płynie :). Pozdro