Wg mnie Hanapeta i inni po maksymalnym zdołowaniu kursu myślała że dostanie akcje po nominale bo tak miała uzgodnione z zarządem a zarząd zrobił ich w konia i dał akcje komu innemu. I to włąśnie jest mistrzostwo świata jeśli chodzi o przekręty. Teraz Hanapeta nic nie może zrobić bo musiałaby się przyznać do nielegalnej zmowy. Dla nas drobnych niestety wynika z tego niezbyt dobra konkluzja. Nie było żadnego dealu między cordią a pozostałymi a więc żadnego wezwania po 12 zł żeby pozostali mogli wyjść bez straty nie będzie. Pewnie będzie znowu gra na wymęczenie żeby pozostali oddali tanio akcje.
Logiczne myślenie.....
Skoro zdołowali, by tanio objąć akcje, a nie dostali, to teraz,
będą chcieli powiększyć pakiet, akcji , które są na tę chwilę bardzo tanie...
A im więcej akcji, tym większy głos [więcej do powiedzenia...
I te info jak już pisałem było po to aby wystraszyć drobnych i dzisiaj hanapeta kupowała na samym zamknięciu wzięli ponad 40 tys po 3,10 choć ostatnia transakcja była po 3,02 widać grunt pali się pod nogami będą chcieli kupić jak najwięcej .Ja dziś na otwarciu kupowałem i poczekam
Kurs zdołowały fatalne informacje ze spółki, czyli zatrzymanie projektów, dramatycznie słaba sprzedaż mieszkań i katastrofalne wyniki, a do tego wysyp akcji z portfeli funduszy SP.