Bitwa o spółkę :)
Hanapeta da więcej niż 2,10 pln !!!
Zarząd Polnord S.A. z siedzibą w Warszawie ("Spółka") informuje, że w dniu dzisiejszym do Spółki wpłynęło pismo Hanapeta Holdings Co. Limited z siedzibą w Nikozji ("Akcjonariusz"), które informuje o złożeniu pozwu o stwierdzenie nieważności uchwały Zarządu w sprawie ustalenia zasad oferowania akcji serii T i ustalenia nieważności zasad subskrypcji akcji serii T Spółki wraz z wnioskiem o zabezpieczenie roszczenia.
Treść pozwu oraz wniosku o zabezpieczenie roszczenia ani ich uzasadnienia nie zostały przekazane Spółce, w związku z czym Spółka nie jest w stanie odnieść się do ich zasadności ani argumentacji Akcjonariusza.
Podstawa prawna: Art. 17 ust. 1 Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) nr 596/2014 z dnia 16 kwietnia 2014 r. w sprawie nadużyć na rynku (rozporządzenie w sprawie nadużyć na rynku) oraz uchylającego dyrektywę 2003/6/WE Parlamentu Europejskiego i Rady i dyrektywy Komisji 2003/124/WE, 2003/125/WE i 2004/72/WE
Uwalanie ceny giełdowej spółki pod emisje było , jak dla mnie , jasne i oczywiste...
Spółkę , przy braku gruntów na rynku deweloperskim, a która posiada BANK ZIEMI,
zwalić do poziomu poniżej 2 zł, mimo jej wartości księgowej 13,706 zł...
Widać zarząd chciał pominąć głównego akcjonariusza ale się nie udało zobaczymy jak się sytuacja rozwinie i czy obecny zarząd zostanie odsunięty od władzy
bank ziemi, dobrze ze nie spermy ta informacja komplikuje sprarwę, spółka bez kasy nie przetrwa, a te dwa podmioty mogą się sądzić, a spółka padnie. jutro będzie armagedon
Nic nie będzie Hanapeta odwoła zarząd i wprowadzi swój może spokojnie zastąpić Cordie w finansowaniu spółki bo jej spółka matka zarządza 5 mld euro więc mają pieniądze
to dlaczego nie zrobiła tego w grudniu, jak sytuacja spółki była tragiczna i szukali inwestora dziwnie to wszystko wygląda i według mnie nie wróży niczego dobrego "Treść pozwu oraz wniosku o zabezpieczenie roszczenia ani ich uzasadnienia nie zostały przekazane Spółce" - taka bogata spółka a podejście takie nieprofesjonalne
możliwe, że ktoś wiedział o co chodzi i ta ostatnia podbitka była po to aby wyjść ze spółki. zobaczymy jak jutro rynek odbierze te informacje, według mnie będzie bardzo kiepsko
Nikt nie kupił obligacji źle teraz dwóch chętnych na spółkę źle to kiedy będzie dobrze zastanówcie się ja uważam czym większe zainteresowanie spółką to dobry prognostyk
Doczytaj ekspercie, jakie skutki prawne rodzi zabezpieczenie roszczeń Dueta: emisja nie dochodzi do skutku i przestają działać stand-stille z GNB i SGB.
Następnego dnia masz upadłość i nadzorcę sądowego.
Pieniądze do spółki nie wpłynęły tylko są na osobnym rachunku,spółka wykupiła obligacje za swoje pieniądze i ma zabezpieczone pieniądze na nastepny wykup, więc spokojnie można wprowadzisz innego inwestora z wyższą ceną za akcję
A gdzie był główny akcjonariusz jak uchwalano emisję się pytam. Głosował za, głosował przeciw czy go nie było. Walne się odbyło głosowano jak głosowano , emisję uchwalono więc czego habeta się teraz czepia. Było ratować spółkę jak potrzebowała pomocy albo najlepiej jako główny akcjonariusz lepiej pilnować interesu. No chyba , że sami chcieli uwalić spółkę ale zostali przechytrzeni
dopóki pozew nie rozaptrzony, nic się nie zmienia, zgoda uokik i emisja dochodzi do skutku. nie panikować. Idę o zakład że to desperacki ruch hanapety, nie mają arumentów i sąd odrzuci wniosek. podobnie było na Pepees. tam też jeden akcjonariusz nie moze pogodzić się ze nie moze przejąc kontroli nad spółką, 2 wezwania nie pomogły, zaskarżyli uchwały do sądu, ale sąd wniosek o zabezpieczenie odrzucił. Tu pewnie będzie podobnie - sąd odrzuci wniosek o zabezpieczenie wykonania uchwały natomiast rozpatrywanie samego pozwu o unieważnienie uchwał będzie trwało ze 2-3 lata finalnie bez konsekwencji dla spółki. Niemniej jutro będzie minus i raczej srednioterminowo mozna zaczynac odkupywanie walora.
straciłem trochę czasu na obserwacje spółki bo chciałem ponownie w nią wejść, liczyłem oczywiście na niższą cenę, ale po tej informacji.... nie uważam jej za dobrą, za późno się obudzili, mogli wcześniej walczyć o spółkę, z doświadczenia wiem, że takie batalie nie służą spółce, zwłaszcza gdy spółka nie ma kasy. jutro zobaczymy jak inwestorzy odbiorą tę informacje i w którym kierunku kurs pójdzie
Jasne, że tak. Ale dopiero za 2 dni. To info jest dziwne, bo nikt kto składa pozew nie informuje samodzielnie pozwanego. Chodzi o to by leszczyna się przestraszyła i nie wchodziła w akcje, które za 2 lata będą po 50 zł. Info mówi papier da sporo zarobić
Habeta kupiła 20% akcji pow 9 zł za sztukę i trochę było to dziwne że nie objęła żadnych akcji po około 2 złote , a jak widać nie objęła bo ją wykołowali...
Tu bedzie jak na Petrolinvest. Fundusze zNikozji, Cypru itp. a później piach. Właściciel chce odzyskać majątek a do tego musi zdjąć spółkę z giełdy najlepiej przez bankructwo gdzie nawet komornik nic nie zajmie bo nie bedzie czego. Ryś wie jak takie rzeczy robić . Przećwiczone na Oilu
Maja ziemi na 20.000 mieszkan 60m2 ( info z parkietu jest link na forum) x 10.000 ( takie ceny na Wilanowie) = 12 MILIARDÓW PLN SPRZEDAZY
PRZY TYLKO 15% rentowności oznacza to wycenę na poziomie 2 MILIARDY PLN
PRZESTAŃCIE PLESC BZDURY TYLKO KUPCIE I NIC NIE RÓBCIE PRZEZ KILKA MSC TO ZAROBICIE