• Same ukryciaki na kupnie :) Autor: ~maxi [188.146.42.*]
    Sprawdzałem TKO :) i ze mną też ktoś sprawdzał ponad 60 tys akcji pkc i na 2 zł nie sprowadziły kursu niżej niż 3 zł :)
    Chyba wkońcu konsolidacja dobiega końca :)
    Tutaj naprawdę będzie grubo... Takie ukryciaki ostatnio były przy 1.7x :)
    6 zł możliwe jak najbardziej...
  • Re: Same ukryciaki na kupnie :) Autor: ~MARYJUSZ [87.205.85.*]
    obiecaj mi że będzie dobrze... OBIECAJ
  • Re: Same ukryciaki na kupnie :) Autor: ~Broken [188.122.27.*]
    Witam serdecznie - problem polega na tym że nasz Inwestor raczej nie jest chętny z kimkolwiek się zbytnio dzielić ...

Obstawiam wezwanie - i to będzie bardzo szybko, jak tylko UKOiK puści zgodę na konsolidację.
    Utrzymujący się poziom 3 zł ..+/- kilkanaście groszy sprowadzi niebawem - max. kilka tygodni średnie 3 i 6-miesięczne właśnie w te okolice. Oczywiście nie jest powiedziane że w okolicy tej ceny osiągną pułap umożliwiający wyciśnięcie nas i delisting - ale nie takie cuda już tu się działy. Dowcip w tym że fundusze - w osobach szanownych zarządzających - które to "na pewno nie oddadzą niżej niż ... " - tu proszę sobie dowolnie podstawić cenę jaka komu pasuje nie gospodarzą swoimi złotówkami - tyko czyimiś niestety. W odróżnieniu od nas - małych drobnych ciułaczy - znowu niestety.

Nie spodziewajcie się tu mitycznego króla Midasa - oni chcą to kupić w całości - jak najszybciej i jak najtaniej - w ciagu ostatnich 2-3 lat podobne zagrywki miały już miejsce kilkukrotnie - sam brałem udział w dwóch podobnych operacjach - "zarżnięty" odpisami i długami Integer który już już upadał niby (i tu nawet czasookres podobny) i Robyg - choć tu było w miarę uczciwe rozegranie - tak więc spodziewam się u nas bardzo podobnego scenariusza.

Nie znaczy to że nie podniosą minimalnej ceny w wezwaniu - i to jest tutaj bonus do wzięcia w 2-3 ... może 4 miesiące - pytanie po ile wezwą.... a wykres ...mmmm ...miód cyc malina... ktoś tu ładnie napisał - min vol h - 150k na kupi powinno huśtnąć nas sporo wyżej ... a już 2 takie godziny w trakcie sesji - to ... podwójne widły jak nic. Ukryte kupno widać ostatnio jak na dłoni - kto nie wierzy niech sobie potestuje jak kolega MaxiKaz :)) - najlepiej na równoważeniu przed zamknięciem - i blokadę wyżej też zresztą widać - pytanie właśnie ile są gotowi poświęcić żeby utrzymać kurs "w ryzach" ?

Oczywiście to tylko takie tam spekulacje-dywagacje, jest o tyle fajnie, że dużo nizej już raczej nie będziemy - a jeśli już jakimś cudem tak - to tylko okazja żeby kupić/dokupić

Ciekaw jestem czy jest tu ktoś z Integera ?

Dobranoc

• Re: Same ukryciaki na kupnie :) Autor: ~ds [188.147.36.*]
    konkretny post... tylko pytanie, czy sama decyzja uokik wystarczy by wzywali na resztę akcji? nie trzeba czekać na rejestrację nowej emisji?
  • Re: Same ukryciaki na kupnie :) Autor: ~Broken [188.122.27.*]
    hmmm ... a wiesz że nie wiem czy tak - ale pewnie tak... i ile może to dodatkowo potrwać - nie będę tu rżnął mądrali - tylko co to zmienia ? może nieco wydłużyć całą zabawę - myślę że tam już mądre jajogłowy wszystko sobie poukładały żeby szybko i sprawnie to dokończyć - a że z koniem kopać się nie zamierzam ( tym razem :) ) to jakoś szkoda mi czasu dokopywać się do takich szczegółów - aż tak mi się nie spieszy - a plan mój jest doczekać do końca ... mojego albo jej ... spółki znaczy :)))
  • Re: Same ukryciaki na kupnie :) Autor: ~xxx [89.64.41.*]
    Ściągniecie spółki z giełdy nie jest już takie proste, bo trzeba mieć >95% żeby ogłosić przymusowy wykup, było >90 %, więc spółka zostanie na giełdzie a przy cenie 3 zł to raczej nic nie kupią większe szanse mają przy cenie 5-6 zł, jeśli chcą zwiększyć udziały.
  • Re: Same ukryciaki na kupnie :) Autor: ~Kris [188.122.27.*]
    A od kiedy to tak się pozmienialo ze 95 a nie 90. Koedy to zmienily sie przepisy? Bo coś chyba mi umknelo w takim badz razie.
  • Re: Same ukryciaki na kupnie :) Autor: ~Mimi [89.78.235.*]
    95% do przymusowego wykupu

https://www.bankier.pl/wiadomosc/Przymusowy-wykup-akcji-drobnych-akcjonariuszy-2336326.html?gclid=Cj0KCQiAjfvwBRCkARIsAIqSWlOgROobfdi0ySSTrMrsu2C4D_2zDUQO3LmKUYyNAy8JfvIaFBGTJGIaAkU8EALw_wcB

Moim zdaniem kluczowe jest zachowanie funduszy. Jeżeli one oddadzą za bezcen to doprowadzenie do przymusowego wykupu jest możliwe. Ale jak fundusze nie będą sypać albo nie oddadzą w wezwaniu to akcji na wolnym rynku w krótkim terminie może zrobić się mało i cena pójdzie w górę.
  • Re: Same ukryciaki na kupnie :) Autor: ~ja [109.125.214.*]
    Ludzie a po co mają robić wezwanie?
    Po klepnięciu zakupu akcji z emisji będą mieli większość. Nie róbcie zamętu i nie podpuszczajcie niezorientowanych.
    Na większe zyski czy dywidendę trzeba będzie poczekać minimum 2-3 lata.
    W pierwszej kolejności Cordia wymieni "nieudolną" radę nadzorczą i zarząd.
    Plan funduszy nie wypalił, a co lepsze wyszedł im bokiem i na tym skorzystamy my - drobni akcjonariusze.

[x]
POLNORD 0,14% 3,53 2021-02-17 01:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.