• Hooligan Simulator Autor: ~mario [85.198.226.*]
  • Re: Hooligan Simulator Autor: ~luki91 [77.253.63.*]
    Coraz ciekawsze te gierki...
  • Re: Hooligan Simulator Autor: ~olo [89.230.229.*]
    Nie powiedziałbym, że te gry są ciekawe. Gra dla sebixów i patoli, agresywne i budzące negatywne emocje. Znaleźli sobie nową grupę odbiorców.
  • Re: Hooligan Simulator Autor: ~x911x [91.222.215.*]
    Jak się komuś temat nie podoba zawsze pozostają SIMSy :))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))
  • Re: Hooligan Simulator Autor: ~moraw [37.47.155.*]
    Ten hooligan może narobić sporego zamieszania na Steam po Bum Sim,Wanking czy Priest -widać ,że jest spora liczba graczy zainteresowanych tego typu grami. Brawo Prezes!!
    Rynek wciąż nie zaskoczył zmian jakie pozachodziły na CFG a jak zaskoczy to od azu skoczy z 20-30% a potem będa juz stabilne wzrosty pod premiery.
  • Re: Hooligan Simulator Autor: ~alf [185.53.134.*]
    Zatem czas na ostanie zakupy w tej cenie.
  • Re: Hooligan Simulator Autor: ~luck [31.128.13.*]
    Małymi krokami i walor ożyje.

Wprowadzajmy nowe gry
  • Re: Hooligan Simulator Autor: ~Galdan [31.0.44.*]
    Jakieś ustawki między drużynowe wprowadzić i duże grono graczy z Polski i Anglii się zainteresuje :D
  • Re: Hooligan Simulator Autor: ~xyz [79.184.245.*]
    Ciekawy motyw mi troche przypomina Drug Dealer Simulatora od Movie Games ;) Dobrze im wiecej gier w produkcji/preprodukcji tym lepiej :)
  • Re: Hooligan Simulator Autor: ~Galdan [31.0.44.*]
    Drug oraz Urban Explorer. Podobne ruchy postaci
  • Re: Hooligan Simulator Autor: yhm [84.10.156.*]
    Wstyd mi za to co zobaczyłem. Nie tędy droga prezesie.
  • Re: Hooligan Simulator Autor: ~Minifund [37.47.71.*]
    A GTA to co jest? Symulator dobrej wróżki? Mafia 1 2 3 to co to symulator domu wsparcia. Na takie gry zawsze są chętni. Mnie tylko ten wanking Simulator ULT brzydzi.
  • Re: Hooligan Simulator Autor: yhm [84.10.157.*]
    Aż nie wierzę, że porównałeś ten tytuł do tych gier. Dla swojego dobra udam, że tego nie przeczytałem.
  • Re: Hooligan Simulator Autor: ~Minifund [37.47.71.*]
    Nie napisałem GTA 5. Nie wiem czy pamiętasz GTA 1 - od czegoś trzeba zacząć.
  • Re: Hooligan Simulator Autor: ~luki91 [77.253.63.*]
    Do tego słowiański przysiad i gra jak się patrzy.
  • Re: Hooligan Simulator Autor: ~Ryszard1 [83.26.239.*]
    Wy się kłóćcie . A ja powolutku zwiększam pakiet na cfg
  • Re: Hooligan Simulator Autor: yhm [84.10.157.*]
    Minifund pamiętam GTA1, bo to była jedna z moich ulubionych gier w tamtych latach i dalej nie widzę zbieżności, a tym bardziej na gruncie jakości i wykonania gry.
  • Re: Hooligan Simulator Autor: ~APP [77.252.47.*]
    @yhm, nie bardzo rozumiem niezadowolenie, gra jak każda inna (z typu freak/controversial simulator / easy to sell), obecnie w procesie marketingu/sprawdzania gruntu do wydania - story i gameplay może się przecież jeszcze zmienić/rozwinąć, a nawet jeżeli nie, to mogę Ci powiedzieć, że w mojej opinii z duży potencjałem, biorąc pod uwagę możliwość cross-promo/sellu z takimi tytułami z GK PLW jak: Thief, Bum, Prison, Drug, Urban, Fat, Repo, Bandit, Taxi, a może nawet IAJC - oczywiście część z nich nie będzie wydana przed HS bo to raczej projekt na 2021, ale cześć z pewnością będzie (lub już po wydaniu), więc możliwość budowania WL projektu biorąc pod uwagę w/w, raczej perspektywiczna, żeby nie powiedzieć bardzo perspektywiczna. Grupa 4-5k do czerwca br, jak najbardziej możliwa (Johnzje - pewnie będzie raportował - z góry dzięki).

Żebyśmy nie wylewali zbyt dużo miodu, etc - jeszcze 3-6M miesięcy temu narzekaliśmy na brak działań w CFG, dzisiaj masz taką sytuację, że:

(1): bilans został ładnie wyczyszczony po wcześniejszej ekipie (bez problemu jeżeliby chcieli wykazać ZN to by to zrobili w danym kwartale spisania (3Q) - zobaczymy co będzie w 4Q, ale zakładam, że biorąc pod uwagę program motywacyjny jaki ustanowili i warunki brzegowe, to musi być do jakiegoś osiągnięcia przez Prezesa, a jeżeli tak to możemy się wszyscy zaskoczyć/zdziwić po wynikach 4Q/rocznych),
    (2): spłacona część pożyczek (zmniejszenie bieżących kosztów finansowych działalności spółki plus, co ważniejsze w mojej ocenie, spłacenie pożyczek części akcjonariuszy zaangażowanych w spółkę, z wygasającym lock-upem - bardzo pozytywne !!!), oraz wydłużenie okresu finalnej spłaty,
    (3): rozwój portfolio, ewidentnie w mojej opinii, masz rozwój/umożliwienie czerpania z najlepszych projektów GK PLW:
    - ACS promo z UBOT
    - HFC promo z HF
    - BOE - ewidentne położenie nacisku na budowanie portfolio wydawcy/rozpoznawalności CFG, + BOE, jako projekty z typu gier strategicznych (szczerze, szkoda, że nie ma nowych info nt. postępów, daty wydania), realnie bez $ dla spółki (choć byłoby rewelacyjnie jakby Prezes ugrał z 5-10% dla CFG - do negocjacji / do roboty :) ), ale z potencjałem na przyszłość (ewentualne wydaniem kolejnych strategii na tej bazie) --> co potwierdza w/w założenie budowanie pozycji wydawcy CFG - ostatnia niezapowiedziana / odsłonięta 5dni przed premierą, Spellsword - dla przypomnienia, CDR też wydawał karcianki...
    - CH1986 - ewidentne nastawienie pod Mr. Prepper-a
    - Bandit - liczę, że chłopaki tego nie spierdzielą, dla mnie jeden z większych potencjalnych projektów do wydania
    - o Postal-u nie piszę,
    - PIT - do rozwoju, pytanie czy Gladiator na aktualnościach Prezesa ma coś wspólnego z tytułem, jeżeli nie i oddzielny, to naprawdę kolejny ciekawy tytuł (pytanie jakie story / gameplay)
    - FOG - potencjalny survival, dalej czekamy na info, co i jak
    - Heist, bez komentarza, nawet po budowaniu WL, chyba do "odstrzału" / odstawienia, choć na NS nie wiem czy nie byłoby to całkiem ciekawe (może wydanie z ULT ? )
    - Game Jam - coś, się powinno z tego "urodzić"

Biorąc pod uwagę powyższe (miała być krótka odpowiedź nt. potencjału HS-a, z góry sorrki), ale cóż wyszło trochę dłużej - bez wspominania o HW 2, PD2, planszówkach, etc., PLN 36 mln wyceny CFG, zważywszy na w/w, plus wyceny innych jedno-strzałów gamingowych, podsumowując, bez komentarza, kpina.... Merytorycznie, jeżeli ktoś/coś, chętnie. Pzdr !
  • Re: Hooligan Simulator Autor: yhm [84.10.156.*]
    Dzięki za szeroki komentarz... żebyśmy się dobrze zrozumieli, w żaden sposób nie podważam potencjału nowego CFG (nie bez powodu mam akcje tej spółki), tylko wolałbym, żeby spółka trzymała się tytułów w stylu House Flipper City, czy Aircraft Carrier Survival, niż szła identyczną drogą jak teraz niemal już co druga spółka - z d... symulatory ile wlezie, a coś chwyci. O to mi tylko chodziło, a to co zobaczyłem przy tym Hooligan trochę mnie rozczarowało. Nie twierdzę, że nie idzie z tego zrobić dobrej gry, ale wolałbym, żeby spółka od początku szła swoim torem, bo rynek symulatorów też jest skończony, a wcześniej czy później zostanie przegrzany (jak każdy gatunek w branży gier ma swoje okresy, gdzie podbija szczyty popularności, ale ma też takie, że mało kogo interesuje).
  • Re: Hooligan Simulator Autor: ~APP [77.252.47.*]
    @yhm, spoko, nie ma problemu, w mojej ocenie spółka ewidentnie po wpadce z kamizelkami:

1. idzie w wykorzystanie potencjału dwóch "hitów" co jest bardzo słuszne: UBOTA (ACS), HF (HFC) - kto trochę matematyki zna, może sobie policzyć...
    2. dodatkowe budowanie / stworzenie spółki zależnej świadczy o strategii - po ugruntowaniu / budowie konta wydawcy po BoE, coś własnego do wydania w tym temacie pewnie będzie...
    3. innych małych wydawnictw (obstawiam jakichś kilka gier na NS, również się pojawią)
    4. symulatory, które w GK PLW, jednak dają możliwość mego cross-sprzedaży, a biorąc pod uwagę dotychczas wydane symulatory / i pozostałe do wydania tytuły, które wcześniej wskazałem, po mega kosztochłonnym strzale kamizelek na jeden tytuł (nie do końca przestrzelony jakościowo, ale negocjacyjnie i cenowo jak najbardziej), jest jak najbardziej racjonalne / wskazane

Podsumowując, 4 nogi rozwoju, które jak oceniam są obecnie budowane, dla mnie zaj...biście, czas zweryfikuje...

Nie chcę wspominać o Postal-u, HW2, PD2, czy grach z Game Jam...to daleka przyszłość.

A do malkontentów i adameczka (stary, wyluzuj z tym trailer-em), już tak nie panikujcie, że nie ma planu premier czy nowego trailer-a ACS-a... pytanie, co wolicie plan premier i trailer czy wykonaną robotę...
  • Re: Hooligan Simulator Autor: ~after [31.128.13.*]
    Te dwie premiery rozkręcą CFG na 50 zł
[x]
CFG 0,00% 1,60 2026-07-01 10:53:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.