• MCI Autor: ~US [77.254.61.*]
    Nie wiem czy mam zwidy ,czy też nie ,ale coś jakby ogólnie giełda zaczynała się ruchać w kierunku pożądanym. Czyżby ten kilkuletni marazm i zapowiedzi o śmierci GPW to prognostyk do zbliżającego się szału i odpału, czy też musimy jeszcze poczekać kilka lat? Hłe Hłe
  • Re: MCI Autor: ~gryf [83.25.21.*]
    Nie ma chętnych do gry w której karty rozdaje T.CZ
  • Re: MCI Autor: bialoczerwony1972 [91.202.175.*]
    Obroty na swig80 19mln zł ( 80 spółek) gdybyś przeoczył. Więc szału nie ma i długo jeszcze nie będzie...
    MCI 45 pod względem obrotu. Jak widać poza pierwszą 10ką to nie ma nigdzie chętnych do gry bez względu na to czy T.Cz jest w akcjonariacie czy nie. Pewnie i tak nie zrozumiesz o co kaman :)
    kiepskiej baletnicy przeszkadza rąbek spódnicy
  • Re: MCI Autor: ~HiperBessaMCI [188.146.181.*]
    Jest hossa tylko na 10% spółek no. Mercator zrobił w kilka miesięcy od dołka 100% Forte 40% o gamingu nie będę pisał bo każdy wie. PPK IKE i koniec " suwaka" doprowadzi do dodatnich przepływów, jankesy już o tym wiedzą i zamieniają dolary na złotówki, zarobią po2nie. Przypomnę że sprzedaż mci i przejście na gaming ponad 2 lata temu było najmądrzejszym posunięciem z mojej strony
    Dnia 2020-01-03 o godz. 21:59 ~HiperBessaMCI napisał(a):
    > Jest hossa tylko na 10% spółek no. Mercator zrobił w kilka miesięcy od dołka 100% Forte 40% o gamingu nie będę pisał bo każdy wie. PPK IKE i koniec " suwaka" doprowadzi do dodatnich przepływów, jankesy już o tym wiedzą i zamieniają dolary na złotówki, zarobią po2nie. Przypomnę że sprzedaż mci i przejście na gaming ponad 2 lata temu było najmądrzejszym posunięciem z mojej strony

bialoczerwony tego nie zrozumie, on od lat czeka aż T.CZ mu ochłap rzuci
    kurs na poziomie z przed kilku lat a ten przyczyn w obrotach szuka
    @Gryf
    Nie bądź głupszy niż widać to po twoich wpisach...
    Od dawna już przyznałem się, że MCI to nie była moja najlepsza inwestycja, tyle że taki troll jak ty ma orgazm gdy to przypomina i uderza ad personam.
    Dla mnie gra się jeszcze nie zakończyła. Straty nie ma, zwrot niewielki. A na MCI akcji ubyło ponad 10mln a zaraz zniknie kolejne 3mln. Spółkę znam bardzo dobrze i przede wszystkim chronię na niej kapitał. Każdy wzrost kursu MCI o 4zł to dla mnie kolejne 100%. Więc czekam. Cześć zamieniona na PEM w bardzo dobrej cenie a i Platige od Wiedzimina tez w portfelu i też po dobrej cenie...
    @Gryf
    Ty trollujesz i tu i na Platige bo taka masz potrzebę, ja nie chodzę na wątki gdzie ludzie nie zarabiają albo tracą grosz i ich nie krytykuję i nie wyśmiewam bo inaczej poprawiam swoje samopoczucie. Ty inaczej widocznie nie umiesz, ale to twój problem.
    Timing wejścia miąłem dobry, do zakończenia inwestycji potrzebny jest jeszcze dobry timing wyjścia...
    Wiesz ilu moich znajomych zostało już wyzerowanych w ostatnich latach??? Też tak kozaczyli jacy to oni ynwestorzy i jakie strzały mają. Każdy się myli, każdy. Ty też. Tyle, że nawet nie masz odwagi do tego się przyznać i przedstawiasz razem z tym hipercośtam swoje sukcesy bo odwagi brak wspomnieć o porażkach. Zresztą widać jak wszyscy zarabiają po ruchu na forach
    Naprawdę nie troszccie się o białoczerwonego, poradzi sobie. Nie zarobi 1000% ale spokojnie te 400-500% wyjmie od całości portfela w 10 lat.

Może warto zając się jakimś sportem, może wolontariatem to świetnie kształtuje charakter i pomaga rozładować w zdrowy sposób stres i poprawić własne poczucie wartości.Polecam!!!
  • Re: MCI Autor: ~Wowa [37.47.0.*]
    Najlepiej jakby Prezes znalazł poważnego inwestora i odsprzedał mu z połowę swoich udziałów bo stracił kreatywność i podejmuje coraz więcej błędnych decyzji.Ten interes jeszcze można rozkręcić ale ten pan tego nie potrafi albo nie chce.
  • Re: MCI Autor: ~HiperBessaMCI [188.146.155.*]
    Ty specjalisto od 500% blehehe bo padne. Nie widze Ciebie na żadnej z tych spółek na których zarobiłem. Mnie widać tam na forach, pisze otwarcie w co inwestuje a Ty niby na czym chcesz zrobić 500%? Co masz w portfelu? To łatwo Ciebie zweryfikuje
    Napisałem Ci. ynwestorze forumowy. Nie umiesz czytać ze zrozumieniem???. W piaskownicy tez chwalisz się ile to zarabiasz???
    Po co mam lata na fora spólek które mnie nie interesują? Możesz sobie wyobrazić, ze mam inne ciekawe rzeczy do roboty niż chwalenie się na forum spółki GNB że kiedyś wyszedłem z GetinNoble z takim i takim zyskiem a inni potracili... Naprawdę uważasz, że normalnego faceta około 50ki takie coś ma rajcować?
    Ile ty masz lat???
    Super, zarabiaj. Tylko człowieku zachowuj się jak facet a nie jak dzieciak co to przyciął 20k zł i lata po forach i się tym chwali na lewo i prawo jaki on to nie inwestor...
    :D

@wowa

Widzisz problem jest w tym, że on konsekwentnie zwiększa swój pakiet z 40% do już prawie 80%. Więc raczej nie myśli o sprzedaży. Wierzy w swój portfel, wie że NAV jest konserwatywnie wyceniony ( Frisco kolejny deal ciut powyżej wyceny w księgach). On wie co robi i wie jak to robić by takich jak my zniechęcić dokładnie.
    Kwestią zasadniczą jest do jakiego stanu posiadania zmierza? Do 90% czy może 95% a może 100%???
    Czy będzie płacił dywidendę? Jeśli tak, to od kiedy a raczej dla jakiego procentu akcji w swoim portfelu?
    Czy ten zaległy bb który obiecał jeszcze we wrześniu na webcaście będzie jedynym w 2020r czy zostanie uchwalony kolejny?
    Jak wypadnie IPO Gett i za ile pójdzie ATM?

Moim zdaniem będzie zwijał ten interes I szukał frajerów gdzie indziej.
    Co masz na myśli pisząc zwijał???
    Nie będzie zwiększał wartości .Ewakuacja.Nazwa MCI która w inwestorach budzi negatywne emocje zniknie z GPW .Przetransferuje środki i spróbuje zbudować nowy wehikuł bo ta formuła już się wyczerpała.My zostaniemy na aucie z niczym albo da nam parę groszy na otarcie łez.
    Wiem że głupio piszę ale to tak na chłopski rozum
    @Wowa

Ja chyba nie bardzo rozumiem...
    Jaka formuła?

Mimo teoretycznie atrakcyjnej ceny chętnych brak.Poza prezesem.
    link 

Nie wiem czy nikt tego nie chce. AD pokazuje to co pokazuje.
    W 2018 OFE Pocztylion zwiększył stan posiadania o 250k akcji i OFE bankowy o 5k akcji, a w 2019r TFI Quercus dobrał 166k akcji. Niby niewiele, ale jednak przy takich obrotach i to nie powodując wzrostu kursu to całkiem, całkiem a zarazem spora umiejętność i dużo porcja cierpliwości.
    Jestem bardzo ciekawy jak to będzie wyglądało po najnowszej aktualizacji akcjonariatu. Dowiemy się już za kilka dni. Na PEMie też...

Wystarczy jedna wypłata dywidendy a potem zapowiedź jej kontynuowania przy dodatnich wynikach i sytuacja będzie diametralnie inna.
  • Re: MCI Autor: ~HiperBessaMCI [188.146.186.*]
    Nie tracisz czasu na forach? Hehe tracisz czas tylko na forum mci gdzie od 3 lat próbujesz przekonać jaka to dobra inwestycja, a ja robiłem odwrotnie i kto posłuchał ten nie żałuje. Nie muszę być jak pies ogrodnika na forum bo tu i tak nikt Cię nie zna,z tego uchwalenia nic nie ma. Oczywiście napisałeś tak bo co niby miałeś napisać? Że jesteś z mci? Albo że postawiłeś większość kasy na zdechłego konia? Jak chcesz spolki innowacyjnej akw nie growej to kup sobie Ailleron i na pewno zarobisz w 2020
  • Re: MCI Autor: ~ciekawy [217.153.116.*]
    "Złej baletnicy ……"
    Hiper nie umiałeś zarobić na MCI to nie umiałeś, możesz się chwalić tym, albo nie, twoja wola.
    Tylko po co ?
    Jest wielu którym spokojny zarobek na MCI wystarcza
    @Hipercośtam
    Czyli ja jestem z MCI???
    Dokładnie to tracę czas od 2012r i tu i na parkiecie.
    No dzieciak... albo dorosły ignorant. No i spółka płaci mi za chwalenie jej, za przedstawianie jej inwestycji na forach bankiera??? Po co??? Czy czasem w jej interesie nie leży by ją opluwać, by miała złą prasę???
    By BB mógł odbywać się właśnie po 0,4-,0,5NAV, by prezes mógł sobie robić wezwania po 10zł??? Więc przestań się ośmieszać... A ja na tym kończę dyskusję z Tobą. Bo wybacz ale to nie mój poziom, by dyskutować z kimś kto uważa że pisanie na forum bankiera ma jakikolwiek wpływ na kurs akcji to raz, a dwa że MCI jeszcze za to płaci chcąc zarazem kupować jak najtaniej akcje. :D
    Życzę super inwestycji w Alleron skoro na pewno zarobisz weź lewar, zastaw mieszkanie i kupuj za wszystko. Polecam bo skoro na pewno...

[x]
MCI 1,44% 28,10 2026-05-07 15:26:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.