Gdyby nie Marek Kamola, to tej spółki już by nie było. Taka jest prawda. Facet uratował firmę z tradycjami. Polska, dobrą firmę kosmetyczną. Monika N. może też nie była zła, ale bez pieniędzy, to ciężko.. Spółka jest na prostej, oddluzona, z kasą na koncie, kontraktami na sprzedaż. Nowy Rok 2020 zapowiada się optymistycznie, może na koniec 2020 będzie 2,50 za akcje..? Kto wie :) Najlepszego...
Dnia 2019-12-31 o godz. 10:37 ~Real napisał(a): > Gdyby nie Marek Kamola, to tej spółki już by nie było. Taka jest prawda. Facet uratował firmę z tradycjami. Polska, dobrą firmę kosmetyczną. Monika N. może też nie była zła, ale bez pieniędzy, to ciężko.. Spółka jest na prostej, oddluzona, z kasą na koncie, kontraktami na sprzedaż. Nowy Rok 2020 zapowiada się optymistycznie, może na koniec 2020 będzie 2,50 za akcje..? Kto wie :) Najlepszego...
to mówiłem ja, Jarząbek Wiesław, trener drugiej klasy.... :)
patrząc na to, co się dzieje z kursem akcji Digitala, po tym jak sprzedał go Kamola i jego przyssawki, to jedyna szansa że i Mirka mu się znudzi
Pan Kamola wpakował i pakuje w spółkę kasę to fakt, ale poza tym że zmienił się kredytodawca to innych pozytywów nie widać. Firma dalej z stratą i zadłużenie rośnie. Te kontrakty handlowe niestety widać, ale tylko w komunikatach zarządu, w wynikach dalej nie. Więc poza sponsoringiem p.Kamoli i utrzymaniem spółki na rynku to pozytywnych efektów zarządzania spółką i pomysłów na przyszłość brak. Mamy nowy rok więc może się otrząsną, skończą eksperymenty laików i wykorzystają potencjal.
Ja bym posprzedawal kilka marek, które w spółce się kanibalizuja np. Wars-Lider. Po co trzymać dwie? Skupić się na jednej i ją rozwijać. Nie wiem, czy dobrze myślę, ale za markę Wars można przytulić z 10 baniek. Długi posplacac i skupić się na marce Lider. Jakkolwiek ten rok będzie kluczowy, bo ile można...
"....Póki co, w związku z koronawirusem, przy którego profilaktyce niezbędna jest czystość i higiena, polskie firmy otrzymują zapytania od partnerów zagranicznych o dostawy kosmetyków myjących. – Od Malezji po Tajwan wszyscy nasi klienci pytają o mydło w każdej postaci, proszą o cenniki, upewniają się, czy mamy zapasy.."
Chiny, to 1,4 mld ludzi, które potrzebują już na "wczoraj" ogromnej ilości mydła, zarówno w kostce, jak i w płynie. Miraculum to ma i ma już wyrobione w ostatnim czasie na tym kontynencie kontakty.
Pani Walewska- 20 mln Lider- 7 mln Wars- 7mln Tanita - 10 mln Być Może - 8 mln Miraculum- 20 mln JOKO & Virtual 15 mln Gracja -10 mln Paloma- 8 mln Chopin...
Około 100 mln warte są same marki. A dzisiaj wycena giełdowa, to tylko 50 mln.
Wyceny rzeczoznawców kolego :) Przypomnę, że sama marka "Brutal" poszła za przeszło 6 mln.
A tutaj proszę, raport z dnia dzisiejszego... :)) , który dotyczy marki "Pani Walewska". ..."...Wartość przedmiotu zastawu na grudzień 2019 roku wynosiła 19.200.000,00 (dziewiętnaście milionów dwieście tysięcy 00/100) złotych..."
byłem dzisiaj w Makro i w Selgrosie , kupuję tam produkty do restauracji ( ktoś na forum wklejał jakiś czas temu gazetki tych sklepów , byłem ciekawy co i jak , czy to prawda te zdjęcia ) na co dzień używam chopina , czarny kolor , bardzo , bardzo męski , drogi , ale wart swojej ceny , golę się Warsem , Żona Tanitą i jest ok
Obraz jaki zastałem - wszystkie produkty Miraculum wymiecione z półek , kilka kremów Lider , jedena woda Wars , dwie Panie Walewskie ( zestawy ) , cenówki są , miejsca co niemiara aby się rozepchać
może pora zwrócić przedstawicielom uwagę , że to ja Czesiek jeżdżę po śląsku jako SUPERVISOR , i , że zatowarowanie i merchandising to podstawa !
A może by tak dać tym repom po kilka akcji "pracowniczych" i inaczej na produkty będą spoglądać , będą dbać o nie na półkach jak o swoje
zrobiłem dzisiaj fejsing ( z kilku sztuk ) i spytałem kierownika skąd takie braki , odpowiedź zostawię dla siebie
Obserwuję spółkę od dłuższego czasu. I chyba pierwszy raz od przeszło dekady rysują się tutaj solidne fundamenty. Widać produkty na półkach, widać marketing itp. Spada zdecydowanie zadłużenie. Marki warte przeszło 100 mln. Gdyby jeszcze wykorzystali potencjał Azji, nawet teraz, gdy szaleje koronawirus. Tam potrzebne są duże ilości mydła, więc jest szansa :) Ewidentne jest zbieranie na 1,80 . Takiego zachowania kursu także nie było także od lat. Kto obserwuje spółkę od dłuższego czasu, ten wie, o czym piszę.
W mojej ocenie wartość akcji na dzień dzisiejszy powinna wynosić około 2,30-2,40
Pandora, jeśli sprzedałaś po 1,20 ..., to naprawdę współczuję i rozumiem frustrację.Jakkolwiek, zawsze możesz jeszcze wejść lub tylko obserwować :) i się denerwować :)
Pandora, niech pakuje na maksa, dobrze czyta i analizuje, rzeczoznawców od milionów zna, jest oki :)))) a zwłaszcza, że jest już grubo zapakowany, pogratulować :))) taki lex..
Dnia 2020-02-19 o godz. 08:11 lexxuss napisał(a): > Obserwuję spółkę od dłuższego czasu. I chyba pierwszy raz od przeszło dekady rysują się tutaj solidne fundamenty. Widać produkty na półkach, widać marketing itp. Spada zdecydowanie zadłużenie. Marki warte przeszło 100 mln. > Gdyby jeszcze wykorzystali potencjał Azji, nawet teraz, gdy szaleje koronawirus. Tam potrzebne są duże ilości mydła, więc jest szansa :) > Ewidentne jest zbieranie na 1,80 . Takiego zachowania kursu także nie było także od lat. Kto obserwuje spółkę od dłuższego czasu, ten wie, o czym piszę. > > W mojej ocenie wartość akcji na dzień dzisiejszy powinna wynosić około 2,30-2,40 > > Dobrego dnia :)
Dług nie spada tylko zmienił wierzyciela na pana Marka K. O jakich fundamentach piszesz? O tych, ze raz na jakiś czas zrobią deal z Biedronką?????? Hahaha... Dobrze, że zaczęli w końcu coś reklamować.. tylko przy tak niewielkiej dystrybucji większość potencjału sprzedaży jest zmarnowana...niestety... wyjdzie im jeden miesiąc dobrze w roku i otwierają szampana... w euforii dokupując akcje... obecny zarząd to niestety największa porażka Pana Kamoli.... spółka przez 3 lata pochłonęła 50 mln Pana Kamoli&co. patrząc obiektywnie - za tą kasę zmieniła wierzyciela , wdrożyła Chopina, który jest niewypałem i zmieniła kilka opakowań w niektórych produktach. faktycznie SUKCES hahahah. Jak ktoś pisze ze tu rysują się dobre fundamenty to niech powie co bierze.. chętnie wezmę dawkę tego czegoś.
xyz, też oddałeś po 1,20 zł ??? Ups...Cóż, dużo Was tutaj ,co wyszli po tej cenie. No nic, zawsze można załadować się jeszcze na poziomie 1,70 - 1,80 :) Trochę tak jeszcze pobujamy, ale tylko trochę :))))