• Wy krzyczycie a ja dokupuje Autor: reggaer [87.207.84.*]
    Jak w temacie
  • Re: Wy krzyczycie a ja dokupuje Autor: reggaer [87.207.84.*]
    Porównałem serial do pierwszego sezonu gry o tron i jest naprawdę ok. Fabuła trochę zagwatmana ale pierwszy sezon jest na podstawie opowiadań to zaproszenie do świata wiedźmina gdzie wątki dopiero się połączyły idealnie na sezon z jeszcze średnim budżetem Prace nad nowym ruszają w lutym a wiec lada moment informacja o umówię na drugi sezon
  • Re: Wy krzyczycie a ja dokupuje Autor: ~fanpli [89.64.15.*]
    sytuacja jet mega ciekawa, bo nagle papier z najbardziej pożądanego, który uciekał chcącym go kupić...
    stał się niejako trędowaty i nikt...nie chce go mieć?
    czy, tak jest naprawdę?
    to, wszystko wydaje się bardzo zagadkowe, nie chodzi o te pechowe 5 k pana s
    coś, tu mi pachnie jakąś teorią spiskową, z jednej strony mała płynność tutaj była całymi tygodniami i zakotwiczenie kursu w okolicy 28-30 zł, z drugiej teraz przewalające się duże ilości akcji
    i to wszytko, co wydaje się takie oczywiste zaczyna irytować i budzić domysły, przynajmniej u graczy o krótszym terminie inwestycji
    bo, na dłużej, to nie tyle powinno byc coraz lepiej, a wydaje się to już faktem: zapowiedź prezesa o dużej szansie zakończenia całego
    roku na plusie to krok milowy w rozwoju spółki
    link
    czyż, to nie powinno skutkować wzrostem notowań, a nie spadkiem?
    tak, na zdrowy rozum?
    ale, ech, kto tu jest zdrowy?
    ps. w każdym razie zagadkowo wygląda cała sytuacja, bo poza jakimiś spekulacyjnymi zagrywkami nie ma powodów do spadku notowań

• Re: Wy krzyczycie a ja dokupuje Autor: ~Artur [34.99.247.*]
    Powiedzmy sobie szczerze czy 500k to duze obroty? Kursem bawi sie kilku graczy bo spolka jest marginesem. Tak to bedzie wygladalo, dopoki nie pojawia sie w grze powazni gracze.
  • Re: Wy krzyczycie a ja dokupuje Autor: ~hp [83.30.120.*]
    Zgadza się, w zeszłym tygodniu przekręciło się na spadkach około 60k akcji za około 2 mln co jak na PLI to sporo. Te 5k. Sikory wyglądają na tym tle niewinnie. Spodziewałem się w weekend kolejnych komunikatów, ale nic nie poszło.Teoretycznie mają jeszcze na to czas, więc nic nie wiadomo. Moim zdaniem reakcje na serial nie mają większego znaczenia jeśli prawdą jest że mają w planach kolejne 4 sezony, to dla PLI dobra wiadomość, zapewnienie stałych przychodów. Zgadzam się z fanpli że wszystko to wygląda tajemniczo, a może to po prostu kolejna zabawa spekuły na mało płynnym NC. Po świętach pewnie wszystko się wyjaśni jeśli nie pójdą kolejne komunikaty o sprzedaży przez władze spółki.
    7 sezonów wydaje się niemal pewne:
    https://teleshow.wp.pl/bedzie-7-sezonow-wiedzmina-showrunnerka-serialu-zdradza-plany-6459608961808001a
    dla pli i dla tych co polubili serial to dobra wiadomość
    budżet większy, coś do poprawki, no i pracy nie zabraknie...
    płynność, płynność i spread to wady pli
    dość łatwo manipulować kursem niewielkimi środkami...
  • Re: Wy krzyczycie a ja dokupuje Autor: ~Dete [83.29.101.*]
    I co pisałem że będzie niżej tak tu jest i dalej fanpli myślisz że troluje?
    cóż, wychodzi na to, że jesteś mistrzem
    jak łatwo się komentuje stojąc z boku, a jak trudno mając spory pakiet akcji...
  • Re: Wy krzyczycie a ja dokupuje Autor: ~rtomala [109.40.3.*]
    ja tez dokupuje
  • Re: Wy krzyczycie a ja dokupuje Autor: ~hp [83.30.120.*]
    Jednak podaż cały czas w przewadze, kupujący ograniczyli się do ustawienia na niższych poziomach. Wiedzą że będą dalej sypać?
    tak i nie
    ale, nie spotkałem się z sensowną jakąś wypowiedzią, że akcje spadają bo ...
    a, fakty sa takie, że na razie wiemy o 5 k i tajemniczej lawinie, którą to uruchomiło
    oczywiście, łatwo napisać, w tylu: spada, bo jest większa sprzedaż niż kupno, ale do końca to tak nie wygląda
    ja, na dzień dzisiejszy nic z tego nie, rozumiem
    raczej bliższa jest mi koncepcja, jeśli już, to o akumulacji na tych poziomach i strząśnięciu słabych rąk, niż o jakimś
    sprzedawaniu na siłę z powodów fundamentalnych, na zasadzie, iż ktoś wie więcej
    hehehe, oczywiści idiotyzmów w stylu: rf bank sypie bo przeszli do pko, w ogóle nie da sie komentować

• Re: Wy krzyczycie a ja dokupuje Autor: ~obserwator [37.47.223.*]
    nie chce zapeszać ale widze ze rtomala tu wchodzi wiec spekule moze smialo pogonic tak bylo kiedys na novavisie jak z niego sie smiali dzis on moze sie smiac
    rtomala musiałby dysponować niezłymi środkami, aby kręcić tu lody...
  • Re: Wy krzyczycie a ja dokupuje Autor: ~obserwator [37.47.249.*]
    ma ma mial 200k novavisa jak go obserwuje to oblicz sobie razy 8 albo 7

jest jeszcze matiz jak razem by tu weszli to spekule by wymietli
    spokojnie Panowie z novavisa nie zamierzam rezygnować ale jak juz pisałem 100k jestem sklonny tu zainwestować

jesli spadło by ponizej 20 pln to moze wiecej

a spekule lubie drażnić
  • Re: Wy krzyczycie a ja dokupuje Autor: ~Zxc [83.9.169.*]
    Na razie kurs ustabilizował się na punkcie wyjścia sprzed dziwnej podbitki. Czyli zadzialal opor, ludzie nizej nie chcą oddawać.
    No chyba ze pojdzie znowu info ze RN wywalila jeszcze więcej akcji, albo nie daj Boze, ze w wspolce cos nie tak... Wtedy kolego drogi odkupisz sobie za 15zl...w sumie ja pewnie tez.
    to sie odkupi na co licze moze wtedy wiecej tu zainwestuje aniżeli wspomniane 100 k
    widze ze sypacz sie juz wycyckal albo ma cykora nizej oddawac

lubie takie gierki
    czyli, pan s co roku w ten sposób ma 13-tkę
    tylko, bez skojarzeń o zabarwieniu erotycznym wystarczy, że patrząc na notowania niektórzy osiągnęli orgazm
    dobra spóła, to dobry papier, a taki powinien wiele zanieść, tego pana też
    co prawda, timing ma dość szokujący, no chyba, że nagle na coś bardzo kasy potrzebuje?
    przecież spokojnie mógł wcześniej w boczniaku zlecić swojemu maklerowi sprzedaż bez dołowania kursu
    wiele sił na notowaniach się wyzwoliło, wystarczy popatrzeć na ranking bankiera, 11 miejsce, gdzie tygodniami to była pozycja poza setką
    moim zdaniem, wszystko co, poniżej 30 zeta uda się odkupić, czy dokupić, czy wreszcie kupić
    opłaci się i to nawet bardzo...
    https://spidersweb.pl/bizblog/platige-image-wiedzmin-netflix/
    .''..ale, to dopiero początek...''
  • Re: Wy krzyczycie a ja dokupuje Autor: ~norma [77.254.186.*]
    Skad to zdziwienie?

Wielu osób zamykało pozycje pod premierę. Zrobili to w najlepszym momencie. Bo niby kiedy mieli zamykac? Serial wyprodukowany, srodki ujete memoriałowo, żadnego nowego światła na sprawę tu nie będzie. Jedni sie wyzbywają, inni marzą o przyszłości. Natura giełdy w najlepszym porządku. Każdy kieruje sie czyms innym.

• Re: Wy krzyczycie a ja dokupuje Autor: ~rtomala [109.40.1.*]
    jak widze Sikora opitolil w sumie akcje za ładną sumkę
[x]
PLATIGE -1,32% 11,20 2025-10-10 16:46:31
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.