• Popatrzmy na majątek CORDIA POLSKA Autor: ~maxi [188.146.39.*]
    link 

Mamy ogromny majątek a po połączeniu z POLNORD będzie to największy gracz na rynku polskim.
    Tutaj nie tyle że jesteśmy uratowani ale perspektywy rozwoju są o niebo lepsze niż przy kursie 10 zł :)
    Każdy myśli, że CORDIA przejęła akcje i teraz mamy ogromne rozwodnienie :)
    Guzik prawda. Akcji w obrocie będzie mniej niż przedtem bo fundusze, które nie załapały się na emisję będą chciały z powrotem wrócić do poziomów ponad 5% i zaczęli już skup akcji z rynku.
    A cordia ich nigdy w rynek nie puści no bo jak taką ilość sprzedać.
    Wyjścia są dwa albo wezwanie po ok 5 zł na 100% akcji w najbliższym czasie
    Albo odwrotne przejęcie i korzystanie z tarczy podatkowej przez kilka kolejnych lat.
    Tak czy siak wracamy szybciutko na 4-5 zł
  • Re: Popatrzmy na majątek CORDIA POLSKA Autor: ~PodziekowaniaDlaCzas [94.254.129.*]
    No mam nadzieje że to takie minimum hehe. Bo przyznam że to obecnie moja średnia. Czyli niestety nie wiele skorzystam. Ale patrząc jak mi włosy siwiały na początku grudnia biorąc pod uwage że wszystko trace to wyjścoe na zero też jest super perspektywą. Niestety człowiek ma taką naturę że szybko zmienia zdanie :/. Na marginesie jeszcze raz podziekowania dla niku Czasnapoklad. Dzieki niemu uśredniłem dokupując 1/4 wiecej akcji poniżej 2zł. A juz byłem załamany.
  • Re: Popatrzmy na majątek CORDIA POLSKA Autor: ~maxi [188.146.39.*]
    Tutaj nie tylko POLNORD dostał pieniądze od załóżmy 8 funduszy a dalej niech radzi sobie samemu (każdy obstawiał taki optymistyczny wariant) i kurs pewnie dusiłby się w okolicach emisji no bo poza gotówką i odłożeniem w czasie problemów nic by się nie zmieniło.
    Tutaj mamy inwestora finansowo branżowego, który obejmując akcje na pewno ma mega plan na rozwój spółki. I to jest najlepsza informacja. A jeden podmiot, który zgarnął wszystko to dużo lepiej niż 8 czy 20 funduszy, które puszczałyby akcje w rynek po uśrednieniu jak kurs poszedłby na 4-5 zł. Każdy w najlepszym razie liczył na tą opcję bo było duże ryzyko nieobjęcia emisji... Skoro mniej niż milion pozostali wzięli.
    Wszystko zmieniło się w Grudniu o 180 stopni i teraz akcje POLNORD to będzie jedna z lepszych inwestycji.
    Nikt nie spodziewał się aż tak dobrej informacji po emisji. Przyznam, że nawet ja jako chyba największy optymista na tym forum.
    Nie przejęli tylko za 75 mln zł a za 135 :) a to już naprawdę robi wrażenie. Fundusze teraz dostaną zielone światło do uśrednienia akcji, które brali po 9 zł wzwyż no bo gra toczy się nie o POLNORD a potentata na rynku budowlanym na barkach POLNORDU.

• Re: Popatrzmy na majątek CORDIA POLSKA Autor: ~Xxx [5.173.144.*]
    Fundusze fundusze fundusze cieszcie się że są bo dzięki nim można tanio kupić akcje, np taki fundusz PZU co ostatnio sprzedawał i jak ich nie lubić.
  • Re: Popatrzmy na majątek CORDIA POLSKA Autor: ~LogikaToNieWszystko [94.254.129.*]
    Zgadza sie. Lecieli po bandzie ale w sumie był to jednak tzw majstersztyk. Chyba po to wzieli do zarządu chłopa z knfu zeby pilnował wszystko od strony przepisów. I PZU wysypywało zeby kurs zszedł poniżej 2zł no bo jakby co to są usprawiedliwieni emisją za 2,12. Wszystko im sie zgadza tylko szkoda ze powidzmy uczciwi akcjonariusze którzy traktowali spółkę jako swoja część wystawieni byli na ciezką próbę. Pewnie niektórzy oddali ze stratą. Zarząd przez długie miesiące nie dawal nawet nadzieji na lepsze jutro. Komunikacja byla ( a właściwie nie była ) ograniczona. Teraz niby wiemy dlaczego było takie embargo na infa. Musieli sie kryć bo jednak inni mogli im krzyżować plan. Teraz info goni info a co ważniejsze pozytywne strategicznie. Bo przecież info o sprzedaży biurowców tez mialo być pozytywne a wiemy jak było. Tak wiec caly czas sie sprawdza zasada że kurs jest taki jaki sobie DUZE grupy ( fundy, zorganizowane spekuły, ) realizuja. My drobni albo trafimy w ich cele albo nie. A kiedyś też myślałem że inwestycja w GPW to logiczne odczytywanie informacji. Ale już sie wyleczylem hehe
  • Re: Popatrzmy na majątek CORDIA POLSKA Autor: koper-org [31.182.131.*]
    Logika, zgadzam sie z Tobą w 100%
  • Re: Popatrzmy na majątek CORDIA POLSKA Autor: ~1234 [5.173.1.*]
    Port praski dodać ?
  • Re: Popatrzmy na majątek CORDIA POLSKA Autor: ~LogikaToNieWszystko [94.254.129.*]
    Co masz na myśli? Bo jestem nieszczęsnym akcjonariuszem także Ekektrimu który jak wiemy jest udziałowcem ( wiekszym lub mniejszym _ tam też lecą po bandzie ) Portów Praskich.
    Sprawdziłem. To jednak nie to samo. Zresztą chyba Port Praski to chyba nadużycie nazwy. Elektrim to faktycznie jest na Porcie. A tu to troche daleko
  • Re: Popatrzmy na majątek CORDIA POLSKA Autor: ~1234 [5.173.1.*]
    Biedny jak kazał założyć pampersy to wspomniał o pp i pol
[x]
POLNORD 0,00% 3,53 2021-02-17 01:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.